Депутатам обласної ради поставили за приклад буковинських медиків і Миколу Салагора

Депутатам обласної ради поставили за приклад буковинських медиків і Миколу Салагора

09.07.2014, 21:57

Координаційний штаб Буковини допомоги українському війську за два тижні свого існування зібрав 128 тис. грн. Кошти було спрямовано на матеріальну допомогу військовослужбовців 95-ї бригади, для 80-ї бригади закуплено гумове взуття та мішки, речі індивідуального вжитку; 8 тисяч - солдатам у Бердянську для закупівлі бочок (за допомоги приватних підприємців Калинівського ринку); також закуплено бронежилети "Корсар М3". Про це волонтери Координаційного штабу розповіли на прес-конференції.

За словами Марії Філіпчук, найбільшу суму готівкою зібрали медичні працівники чернівецьких лікарень - обласного і міського підпорядкування. Загалом медики передали готівкою понад 102 тисячі гривень. На ці кошти закупили переважно аптечки для вояків. 

Водночас депутати Чернівецької обласної ради, попри обіцянки голови ради пана Гайничеру, від реальної допомоги фактично самоусунулися. Нам доводилося чути про якісь нібито зібрані сто тисяч гривень, але ніхто з нас їх досі не бачив,  - запевнили волонтери.

 Активісти обдзвонили по списку понад 100 депутатів буковинського крайового парламенту, але відгукнулися одиниці. Від третини до половини депутатів взагалі відпочивають зараз на морях. 

Волонтери щодня ведуть звіт, в якому записують дані осіб, які надають допомогу та її суму. Кожен має змогу побачити дані документи.

Організатори висловили подяку депутату обласної ради Миколі Салагору за проявлену ним ініціативу: сьогодні, 09 липня, він надав 39 тис.для закупівлі необхідного обладнання. Окрім подяки, було висловлено обурення в адресу інших депутатів, за їхню байдужість.

Координаційний штаб Буковини закликає небайдужих до активної співпраці.

За матеріалами molbuk.ua

1