Депутат стверджує, що його побив мер  та погрожують невідомі

Депутат стверджує, що його побив мер та погрожують невідомі

21.11.2016, 15:04

69-річний депутат Новодністровської міської ради Василь Васильович Кордонський стверджує, що його нібито побив Новодністровський міський голова Анатолій Болдишев (на фото). 

Інформацію про безпрецедентний інцидент, який трапився між депутатом і мером просто в приміщенні міської ради, підтвердив колега депутата, колишній мер Новодністровська, член політичної Ради партії "Сила людей" Руслан Панчишин. 

Наразі дпутат В.В. Кордонський виїхав з Новодністровська до Чернівців для проходження судово-медичної експертизи. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новодністровські депутати офіційно звернулися до Гройсмана не звертати увагу на запити їхнього колеги

Згідно з отриманою від депутата Кордонського інформацією, 10.08.2016 року прокуратурою Чернівецької області відкрито кримінальне провадження за фактом перешкоджання міською радою депутатській діяльності депутату Кордонському. Справа наразі розслідується.

 Кордонський В.В., який проводить депутатські розслідування, направляє депутатські зверннння у різні міністерства і відомства, відповіді яких, за його словами,  допомагають викривати "оборудки " міських чиновників, ряду депутатів і мера був ініціатором висловлення недовіри міському голові. Підставою для такої  пропозиції стали результати його власних депутатських розслідувань деяких дій мера Болдишева.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати висловили недовіру меру Новодністровська

 03.11.2016 депутати Новодністровської міської ради висловили недовіру міському голові.

Ще один факт, про який повідомив Кордонський:  05.11.2016  на міському ринку йому погрожував поламати ноги невідомий мужчина з каптуром на голові. За даним фактом також є заява Кордонського в поліцію і СБУ.

Нарешті у п'ятницю, 18 листопада, о 16.30 під час реєстрації чергового депутатського звернення на Кордонського прямо в канцелярії міської ради, за його власними словами,  напав з кулаками мер Болдишев, почав наносити удари, виштовхувати з міської ради.

Кордонський викликав поліцію, якій працівники міської ради і сам Кордонський дали пояснення. Болдишев нібито покинув приміщення, коли приїхала поліція. Також Кордонський зняв побої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мера Новодністровська не змогли вдруге відправити у відставку

За інформацією з Новодністровська, у п'ятницю Новодністровське телебачення показало сюжет про інцидент між депутатом і мером, а вже незабаром невідомі порізали всі кабелі живлення  в офісі РеалТВ, паралізувавши роботу всього телебачення.

Редакція BukNews готова оприлюднити позицію протилежної сторони цього конфлікту, якщо його учасники мають таке бажання. 

ДОВІДКОВО: 

Наразі на сайті  Сайт Новодністровської міської ради Новодністровський міський голова Анатолій Болдашев оприлюднив висновки аудиторів.

У Новодністровську склалася надзвичайно напружена ситуація, що була спровокована групою осіб, які, прикриваючись депутатським мандатом, відчайдушно захищають власні інтереси. Це не сприяє ні конструктивній роботі, ні, тим більше, розвитку міста, адже весь потенціал витрачається на протистояння. Дана публікація покликана розставити всі крапки над «і».

 Отож, наприкінці жовтня на черговій нараді виконавчого апарату міської ради я повідомив присутнім про те, що з ТОВ "Аудиторська фірма "Євроаудит" укладено договір і робоча група цієї організації працюватиме в КП «Новодністровський житловик». Таке рішення було продиктоване бажанням з’ясувати реальний стан справ у комунальному підприємстві, тарифи на послуги якого були нещодавно переглянуті і яке систематично отримує немалі вливання з міського бюджету. Але моє повідомлення викликало в керівника «Новодністровського житловика» обурення і Наталя Цимбалюк в присутності всіх працівників міськради оголосила мені війну.

 І уже 3 листопада на черговій сесії Новодністровської міської ради було прийнято рішення про недовіру міському голові. Його ініціатори, звинуватили мене, зокрема, в тому, що 60 тисяч гривень, які мала б заплатити міська рада за проведення аудиторської перевірки, занадто велика сума. Повідомляю, що фактично було сплачено лише 20 тисяч авансу і більше «Євроаудит», очевидно, не отримає. Тому що свої зобов’язання ця фірма виконала недобросовісно – так вважають фахівці-фінансисти.

 На даний час у моєму розпорядженні є висновки, зроблені робочою групою «Євроаудит», але оформлені вони у двох різних документах, що мають між собою суттєві відмінності (посилання на обидва документи розміщені нижче). Наприклад, виявлені операції з експорту-імпорту, що були проведені КП «Новодністровський житловик» у 2015 році (виявляється, комунальне підприємство здійснює і таку діяльність!), знайшли відображення лише в звіті №1 (див. пункт 11.2. «Щодо неоподатковуваних ПДВ операцій»).

 В іншому документі цього пункту вже немає. І взагалі, в звіті №2 відсутні розділи, що стосуються розрахунків підприємства за двома найважливішими фінансовими зобов’язаннями – податку на прибуток та податку на додану вартість (у звіті №1 такий аналіз представлено). Виникає логічне запитання: хіба може вважатися перевірка повноцінною без аналізу першорядних податків?! А про те, що ці два розділи були зі звіту вилучені, свідчить допущена в нумерації помилка (після пункту 11.1.3 йде 11.4., див. звіт №2).

 Експерти, які ознайомились зі вказаними документами, роблять однозначний висновок: аудиторська фірма, ризикуючи не лише своєю репутацією а, по суті, й ліцензією, дала неповний звіт про проведену роботу. Що могло спонукати аудиторів на такі дії і скільки обійшлося вилучення зі звіту двох розділів – залишається хіба що здогадуватись. А кому це вигідно – питання риторичне, бо відповідь, здається, зрозуміла всім.

 На даний час усі необхідні матеріали, що стосуються проведеного в КП «Новодністровський житловик» аудиту подано до відповідних контролюючих та правоохоронних органів для перевірки викладених фактів та прийняття відповідних рішень. Сподіваюсь, що адекватна їхня реакція не заставить себе чекати.

 Розміщені нижче документи не передбачені для широкого кола, їх можуть «прочитати» фахівці. Для полегшення їхньої роботи місця, на які варто звертати увагу, помічені (звіт№1)*. Подається також бліц-аналіз від незалежного, незаангажованого експерта (документ №3).

 Зі всією повагою звертаюсь до новодністровців, особливо – обізнаних у бухгалтерській і фінансовій сфері: долучайтеся, будь-ласка, до вивчення оприлюднених матеріалів і робіть свої висновки. Адже, впевнений, що чимало моїх сьогоднішніх недоброзичливців (в тому числі і депутатів) були просто заведені в оману групою осіб, що переслідують власні інтереси. Думаю, що дана публікація змінить їхню позицію.

 * (Згадані звіти можна скачати на сайті Новодністровської міської ради)

  Анатолій БОЛДАШЕВ, голова Новодністровської міської ради 

 Фото novod.info
1