Депутат-регіонал піариться на проблемах чернівчан

Депутат-регіонал піариться на проблемах чернівчан

15.09.2011, 17:45

Питання лімітів споживання електроенергії для мешканців Чернівців раптом зацікавило нардепа Миколу Романюка. (Див. http://buknews.com.ua/page/nardep-mykola-romanyuk-proponuie-vsii-ukraini-nasliduvaty-dosvid-eks-mera-chernivtsiv-mykoly-fedoruka.html). При тому, що "Фронт Змін" уже тривалий час докладає зусиль для його розв'язання

Вже неодноразово містом ширились чутки про непереборне бажання депутата Верховної Ради України Миколи Романюка стати мером міста. Якщо не вийде мером, тоді принаймні хоча б ще раз депутатом Верховної Ради. Але ж для цього треба хоч щось іноді робити для свого виборчого округу. Звісно, потрапити в парламент як і цього разу - від Партії регіонів навряд чи вдасться, зважаючи на її рейтинги. Тим більше, що проблемами своїх виборців на Буковині Пан Романюк впродовж попередньої каденції не дуже переймався.

Чи згадає хтось з чернівчан будь-який звитяжний подвиг чи вирішення глобальних питань для Чернівців з боку Миколи Прокоповича? На жаль, ні. І кошти, виділені на святкування 600-ліття тією ж Верховною Радою, в повній мірі так до міста і не дійшли - а сподівались всі на підтримку буковинських нардепів. Але, як з”ясувалось, вирішували вони лише свої питання. Особисті. Тому принаймні дивною здається така активність пана Романюка щодо вирішення наболілих проблем чернівчан саме сьогодні. Хоча всім зрозуміло - незабаром наступні вибори. А суть турботи про мешканців обласного центру з боку депутата полягає в тому, що він звернувся до уряду та НКРЕ щодо вирівнювання тарифів на споживання електроенергії. Раптом схвилювало народного депутата питання лімітів споживання електроенергії особливо для мешканців міста Чернівців. Бо лише в цьому обласному центрі вже 10 років немає централізованого гарячого водопостачання і тому 90% квартир і будинків обладнанні бойлерами. Тому ліміт в 150 кВт., який встановила НКРЕ, зрівнявши Чернівці з іншими містами, насправді є невідповідним сьогоднішнім реаліям.

Але депутат Верховної Ради України Микола Романюк елементарно не звернув увагу на те, що підвищення тарифів відбулося ще сім місяців тому, в лютому 2011. І цим питанням невідповідності тарифів та лімітів споживання електроенергії одразу занепокоїлись депутати Чернівецької міської ради від «Фронту Змін». 2 вересня також було зареєстровано звернення депутатів Чернівецької обласної ради до Кабінету Міністрів України та Національної комісії з питань регулювання електроенергетики України, ініційоване депутатом обласної ради від «Фронту змін» Максимом Бурбаком, де власне і йдеться про перегляд тарифів для мешканців міста Чернівців. Питання про перегляд лімітів представниками "Фронту Змін" неодноразово пропонувалися за останні місяці до розгляду на сесіях місцевих рад.На порозі – зима і невідповідність тарифів на електроенергію серйозно вдарить по гаманцям чернівецьких споживачів комунальних послуг.

Хто б міг подумати, що депутати від Партії Регіонів будуть сьогодні займатися явним плагіатом і видавати чужі ідеї за свої, чужі звернення за свої та й зрештою використовувати роботу опозиційних депутатів від «Фронту Змін» щодо вирішення питань чернівчан аби виступити на сесії Верховної Ради України 9 вересня і пропіаритись перед своїми земляками . Де ж Ви були раніше, Миколо Прокоповичу? Мабуть, законодавцям не завадило б прийняти Закон про захист інтелектуальної власності, в тому числі партійної. Поки що в цій галузі явна прогалина.

http://frontzmin.org/