Депутат міськради 'злив' інформацію, що хтось з його колег має бізнес-інтерес в басейні на проспекті Незалежності

Депутат міськради "злив" інформацію, що хтось з його колег має бізнес-інтерес в басейні на проспекті Незалежності

31.01.2013, 22:22

Сесія Чернівецької міської ради вирішила оголосити про передачу в оренду басейну біля стадіону "Буковина" та колишнього кінотеатру ім.Івана Миколайчука.

Немає поки інвестора і для створення басейну. Опозиція вимагає, аби окрім круглорічного функціонування та безкоштовного відвідування школярами, водні доріжки мали не менше 50 м. Але такі вимоги вже одного разу у 2012 відлякали інвестора. 

Зараз єдиний у місті пристойний басейн вартує 100 гривень за годину плавання з інструктором, тоді як по Україні в середньому по 30 гривень. Конкурентне середовище таку цінову політику суттєво би відкоригувало.

- Зараз окремі депутати міськради зацікавлені в цьому бізнес-проекті, який на Проспекті Незалежності має себе окупити, що ви робите, ви свідомо розумієте, що зараз не приймемо рішення - басейну не буде в цьому році, як у минулому році. Комусь треба відбити вкладені кошти і на наших дітях компенсувати свої витрати і збитки, - підкреслив Володимир Бешлей, депутат міської ради.

Врешті домовились, що за місяць-другий обдумають усі реальні умови і будуть раді будь-які пропозиції, головне, аби все ж реалізувати давні плани щодо відкриття басейну.

Позицію влади пояснив molbuk.ua секретар міської ради Віталій Михайлішин.

- Чи є вже охочі вкласти гроші у басейн і кінотеатр?

- На даний час інвесторів ні для басейну, ні для кінотеатру немає. По кінотеатру ми лише у такий спосіб хочемо дізнатися, чи будуть пропозиції івесторів. Якщо ні — передамо приміщення Калинівському ринку і будемо шукати кошти в міському бюджеті, щоб протягом двох років зробити ремонт. Ми хотіли б, щоб це був не лише кінотеатр, а й культурний центр, де можна було б проводити міські заходи взимку, як ми використовуємо Літній театр в теплу пору року. Не треба забувати, що кінотеатр, якщо буде комунальним, треба не лише знайти гроші в бюджеті на ремонт, а й на постійне утримання.

- А басейну?

- А щодо басейну, то це для мене особисто дуже болюче питання. Його треба обговорювати з інвестором і фахівцями. Може, це буде 25-метровий басейн, може два — на 15 і 25 метрів. Будемо шукати бізнесменів, які б погодилися. Я особисто буду шукати інвесторів і всіх закликаю. Наприклад, треба шукати в інших містах, розмістити оголошення в Інтернеті. Можна спробувати домовитися і з Благодійним фондом Фірташа — фонд уже чимало допоміг місту і на новорічні свята, й університету дав 8 мільйонів.

- Скільки приблизно грошей потрібно на реконструкцію басейну?

- Відновлення басейну потребує значних коштів — точно не можу сказати. Але думаю, як мінімум 4 мільйонів гривень. Там ще є і навантаження — треба зробити дві роздягальні.  Я дуже хочу, щоб там був повноціний міський спорткомплекс, де працював би басейн, спортивні майданчики. (І.Довгань)

За матеріалами citi.cv.ua та molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Поц геть не знає що таке говорити правду. По-перше, на цей басейн претендує той, хто колись вже його зруйнува, це один з братків уголовників. Буде підставна фірма. З басейну зроблять пару невеликих калюж. Не потрібно стілько грошей там вкладати в реконструкцію. Покладуть дешеву плитку заізолюють труби  і калюжи запрацюють.

avatar

11111111

31 січня 2013 19:52