Депутат Білик, що купував голоси у Чернівцях, утік в Ізраїль, - Айвазовська

Депутат Білик, що купував голоси у Чернівцях, утік в Ізраїль, - Айвазовська

21.11.2015, 01:34

Депутат Чернівецької міської ради Ростислав Білик, якого підозрюють у організації підкупу голосів виборців у Чернівцях, переховується від правоохоронних органів у Ізраїлі.

Про це в прямому ефірі передачі "Шустер Live" у п’ятницю повідомила координатор ГМ "ОПОРА" Ольга Айвазовська, пише molbuk.ua

"На жаль, підкуп виборців як проблема, нікуди не ділася з історії українських виборів. Тільки нашими спостерігачами було зафіксовано понад 400 таких інцидентів. Ми не правоохоронні органи, не прокуратура. Ми лише фіксуємо те, що бачать громадяни як такі. Цей підкуп грошовий і матеріальний, але не грошовий. Кримінальний кодекс сьогодні передбачає відповідальність і для тих, хто продає свій голос, і для тих, хто його купує. Але ми бачили лише три випадки покарання", - повідомила Айвазовська.

Читайте також:  Питання переголосування на дільниці Білика, де купували голоси виборців, розглянуть у комітетах Верховної Ради

Білика сховали, щоб він не назвав замовників масового підкупу виборців у Чернівцях, бо ниточки йдуть далеко на гору - Бурбак (ВІДЕО)

"І, на жаль, це студенти Чернівецького університету, які по факту засуджені до трьох років обмеження волі ув’язнення з роком випробувального терміну", - додала вона.

"Замовник перебуває в бігах. Спочатку він виїхав у Молдову, тепер начебто він в Ізраїлі. Тепер ми розуміємо, що ця особа не буде відповідати. Це партія, яка фактично дотична до цієї схеми, і використовували її лідери місцеві ще в 2012 році, отримала досить пристойну фракцію. Ми розуміємо, що якщо через корупційні методи, корупційні вибори приходять до влади політики, вони навряд чи будуть чесними", - повідомила координатор ГМ "ОПОРА".

Як відомо, на виборчій дільниці у студмістечку в Чернівцях на виборах 25 жовтня переміг кандидат від "Рідного міста" Ростислав Білик.

molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

В Банченах , регионаловский монастырь. 

avatar

В Банченах , видели.

22 листопада 2015 14:34