Департамент культури і туризму, автобуси-кабріолети та відеоролик “Чернівці чекають на тебе!” - столиця Буковини шукає себе у туристичній галузі

Департамент культури і туризму, автобуси-кабріолети та відеоролик “Чернівці чекають на тебе!” - столиця Буковини шукає себе у туристичній галузі

04.08.2020, 16:27

На сайті Чернівецької мської ради зареєстровано петицію про утворення департаменту культури і туризму у складі міської ради. 

Автор петиції зазначає, що "Чернівці – одне з небагатьох міст України, яке по праву вважається перлиною архітектури, тому за прикладом Одеси пропоную утворити департамент культури та туризму Чернівецької міської ради.

Утворення департаменту культури та туризму надасть можливість підняти на належний рівень питання туризму в Чернівцях, втілити новаторські ідеї та пропозиції для підвищення туристичної привабливості міста.

Користуючись нагодою відразу пропоную з метою розвитку туристичної галузі придбати для новоутвореного департаменту кілька автобусів-кабріолетів для проведення більш цікавих та ефектних екскурсій містом, а також встановити біля залізничного вокзалу, резиденції, на площах та інших місцях масового скупчення людей, інформаційні стели про туристичні цікавинки".

Водночас Департамент розвитку міської ради в рамках “Програми розвитку туризму в місті Чернівці» та напрацювання заходів з підтримки туристичної галузі міста Чернівці – презентував один із серії промоційних відеороликів “Відкрий Чернівці”. Перше відео серії ­– “Чернівці чекають на тебе!” розміщено вже сьогодні на офіційних сторінках Департаменту розвитку в соціальних мережах.

Епідемія COVID-19 та введення карантинних заходів негативно вплинула на всі сфери життя та економіки, найбільших збитків, як наслідок зазнала туристична галузь міста. Задля підвищення туристичної привабливості та покращенню економіки міста, було проведено ряд заходів: он-лайн круглих столів, персональних зустрічей з експертами туристичної галузі, обговорень з туристичними асоціаціями та компаніями, Департамент розвитку Чернівецької міської ради розпочинає серію різноманітних заходів.

З метою популяризації іміджу Чернівців та його туристичних можливостей Департамент  розвитку презентує відео різноманітних туристичних локацій міста. 

Ролик, що покликаний запросити туристів завітати у Чернівці та був знятий місцевою компанією відеопродакшину повного циклу «MAMAY media».

 Даний проморолик, створений з метою популяризації туристичних об'єктів Чернівців та збільшенню туристичних потоків з інших регіонів України в тому числі з закордону, та є частиною заходів рекламно-інформаційної кампанії, яку проводить Департамент розвитку міської ради. 

1