День пам’яті, примирення і перемоги над нацизмом відзначали «батьківщинівці» всієї Чернівецької області

День пам’яті, примирення і перемоги над нацизмом відзначали «батьківщинівці» всієї Чернівецької області

10.05.2018, 21:16

Представники Чернівецької обласної парторганізації ВО «Батьківщина» разом з громадою краю взяли участь у відзначенні Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Як повідомляє прес-служба обласного осередку партії, в обласному, районних центрах, інших населених пунктах за участі «батьківщинівців» пройшли мітинги, панахиди за загиблими у світових війнах земляками, урочистості і тематичні концерти.

У Чернівцях партійці традиційно долучилися до покладання квітів до пам’ятника воїнам у центрі міста, а в мікрорайоні Ленківці депутати міської ради Любов Сорохан та Валерій Казімирович разом з мешканцями вшанували загиблих на фронтах ленківчан , помолилися за мир та спокій в Україні.

У Вижниці партійці долучилися до урочистої ходи від центральної площі міста до пам'ятника Воїнам, загиблим у Другій світовій війні.  А голова парторганізації ВО «Батьківщина» Вашківецької ОТГ в цьому районі Юрій Шапка навідався у свято до ветерана війни, поважного вашківчанина, колишнього голови колгоспу ім. О.Кобилянської Івана Івановича Варуса.

Партійці Хотинщини взяли участь в урочистостях у райцентрі, а голова Хотинської районної парторганізації Анатолій Банар долучився до вшанування памяті про земляків у Недобоївській ОТГ. Разом з громадою схилили голови у скорботі за загиблими і партійці Сторожинеччини.

«Ми разом з вами сумуємо за втратою у цій борні наших рідних. Захоплюємося їх подвигом і застерігаємо, що подібне не має повторитися. Та, на жаль, Україна знову потерпає від новітньої війни, яку розв’язав наш північний сусід. Отже, маємо бути пильні, не забувати, до чого призводять необдумані вчинки політиків, які привикли брязкати зброєю», - звернувся до краян голова Путильської районної «Батьківщини» Михайло Козян.

1