День Чернівців раптово перетворився на день одного чернівчанина

День Чернівців раптово перетворився на день одного чернівчанина

11.10.2012, 14:11

Ось уже кілька днів як відгуділо. Та яке там відгуділо? Відгриміло щорічне свято дня Чернівців! Відзначення чергової річниці Відня в мініатюрі назавжди увійде до його анналів. Після безпрецедентної навали зірок національного та світового масштабів європейське місто поступово повертається до свого звичного неквапливо-кисільного ритму.

Разом із тим, як це не прикро визнавати, значна кількість чернівчан і гостей міста досі не може позбутися нав’язливого відчуття того, що на одне з їхніх найулюбленіших свят нагло зазіхнула всюдисуща рука політичної агітації. Такого агресивного експериментування над психікою не здатна витримати навіть оспівана поетами, істориками і місцевими високопосадовцями славнозвісна буковинська толерантність.

Великі екрани на майданах міста з відповідними сюжетами, молоді люди з переляканими очима і віялами у вигляді прапорів за правильного кандидата, неймовірна кількість агітаційної макулатури, значків та іншого непотребу свідчили про одне. Про те, що без згоди самих жителів міста, день Чернівців раптово перетворився на день одного чернівчанина. Часом тоді так і кортіло інтелігентно й по-буковинськи виважено сказати в нікуди: «Чоловіче, сприся трохи. Май фацу».

Як наслідок, чернівецька публіка під час недільного концерту після оголошення ведучими з непідробною «вдячністю» досить гучно засвистала цього добродія. Мабуть тому, що чернівчани завжди вміли вирізняти щирість з–поміж сотень «потрібних» газетних шпальт, десятків тенденційних телесюжетів і привезених здалеку буйнових з могилевськими.

Ви собі робіть, а ми собі знаємо.

Олекса Аркуш

На редакційну адресу надійшов лист від чернівчанина, в якому він висловив своє бачення виборчої кампанії в обласному центрі. Зважаючи на суспільну значимість порушених у дописі проблем, цікаві думки і спостереження редакція оприлюднює його без змін. Олекса Аркуш має також свою сторінку на Фейсбук.

1


КОМЕНТАРІ (5)

Днем ОДНОГО ЧЕРНІВЧАНИНА як і СВЯТОМ ОДНІЄЇ ЛЮДИНИ  завжди був День міста і Петрівський ярмарок і при Федоруку (і, за винятком білбодів, що є ноу-хау Михайлішина, фейси МТФ теж були скрізь, куди не плюнь). Але за винятком одниць-камікадзе з-поміж журналістів це ніхто не помічав. То чом тепер такі сміливі, панове? Оце справді верх "буковинської толерантності" (у нормальному сусіпльстві це. щоправда, зоветься інакше): брати гроші з обпаплюженого кандидата за осанну йому, а для задоволення (чи також за гроші, але від інших?) паплюжити

avatar

Заради об’єктивності

11 жовтня 2012 09:18

Ти або вважаєш чернівчан поголовно сліпими і дурними, або десантований зі столиці на допомогу Михайлішину і мало що знаєш про Чернівці.. НІКОЛИ "фейси МТФ" не прикрашали наше місто, а свято міста у нас завжди було святом МІСТА і ЛЮДЕЙ, що в ньому живуть, а не іменинами однієї особи.

avatar

До необ'єктивного

11 жовтня 2012 11:42

ЧЕРНІВЧАНИН !!!

НЕХАЙ НЕ ЗДРИГНЕТЬСЯ ТВОЯ РУКА

ГОЛОСУЙ ЗА "БАТЬКІВЩИНУ",

ГОЛОСУЙ ЗА ФЕДОРУКА. 

avatar

Небайдужий

11 жовтня 2012 11:52

СКАЖЕМО НI МИХАЙЛIШИНУ !!!

НЕ ДАМО ПРОСРАТИ МIСТО

ВОН З МICТА РЕГIОНАЛ

ЛЮДИ МИХАЙЛIШИН ЗА ПАРТИЮ РЕГIОНIВ !!!

avatar

НЕДАМО ПРОСРАТИ МICТО

14 жовтня 2012 13:27

Скіки вам федорук заплатив за цю статтю?? Скажем так Михайлішин, дорогу молодим, нехай дідусь дома відпочивайе..

avatar

15 жовтня 2012 01:50