'Деловая столица' записала Фищука у середнячки

"Деловая столица" записала Фищука у середнячки

14.09.2018, 13:06

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук посів 11-те місце у рейтингу українських губернаторів.

Відповідні результати дослідження оприлюднило видання "Деловая столица"

У публікації йдеться, що Фищук, отримавши 8,5 балів, має суперечливі результати.

"На Буковині найнижча середньомісячна зарплата - 6518 грн в першому півріччі і 6610 грн в січні-липні, тоді як середньоукраїнський рівень - 8377 і 8490 грн відповідно. Також область на останньому місці за динамікою роздрібної торгівлі: в першому півріччі обороти зросли всього лише на 0,7% в порівнянні з аналогічним періодом 2017 р в січні-липні - на 0,6%, тоді як в середньому по Україні - на 6,2 і 6% відповідно. Таке відставання торгівлі не є дивним, зважаючи на низькі буковинські зарплати", - йдеться у тексті публікації столичного видання.

Водночас ЗМІ вважає заслугою голови Чернівецької ОДА те, що "його область є прикладом всім іншим регіонам у ліквідації заборгованості по зарплаті:

"На 1 липня борг із зарплати на Буковині становив 736 тис грн, а на 1 серпня скоротився ще вдесятеро - до 73 тис грн, що означає всього лише по 0,64 грн на одного штатного працівника, тоді як в середньому по Україні рівень заборгованості в 556 разів вище (по 357,76 грн на одного працівника)", - зазначає "Деловая столица".

Разом з тим, видання повідомило, що Чернівецька область зайняла у першому півріччі останнє місце за обсягом експорту товарів і послуг - як в абсолютних цифрах ($ 107 млн, так і в перерахунку на душу населення (всього лише $ 119 / чол., що в 5,55 рази менше середньоукраїнського показника). 

"Але в той же час Буковина стала лідером по динаміці експорту: зростання в 1,75 рази в порівнянні з першим півріччям 2017 року. Це говорить про те, що область все ж видирається з експортного провалу", - зазначає ЗМІ.

На останньому 23-му місці рейтингу "Деловой столицы" опинився губернатор Херсонщини Андрій Гордєєв. Лідером дослідження став голова Київської ОДА Олександр Горган. Друге і третє місце рейтингу посіли відповідно мер Києва Віталій Кличко та голова Львівської ОДА Олег Синютка. Губернатор Закарпаття Геннадій Москаль опинився на шостому місці.

Джерело: molbuk.ua

1