Буковинці взяли участь у Сьомому національному молитовному сніданку України

Буковинці взяли участь у Сьомому національному молитовному сніданку України

31.05.2018, 15:08

В Українському домі у Києві розпочався 7-й Національний молитовний сніданок, присвячений 1030-річчю хрещення Київської Русі-України.

 Як повідомляє Цензор.НЕТ., серед присутніх також прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, секретар РНБО Олександр Турчинов, голова МВС Арсен Аваков, голова Міносвіти Лілія Гриневич, міністр культури України Євген Нищук, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, народні депутати Антон Геращенко, Андрій Тетерук, Тетяна Острікова, Ганна Гопко, Вадим Новинський, міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, міський голова Львова Андрій Садовий, мер Житомира Ігор Сухомлин, голова Сумської ОДА Микола Клочко, звільнений з полону терористів український науковець Ігор Козловський, глава САП Назар Холодницький, глава ФФУ Андрій Павелко, засновниця ініціативи "Стоп фейк" Ольга Юркова, журналіст Наталя Соколенко, активіст Василь Гацько. З іноземних гостей присутні посол США в Україні Марі Йованович, віце-спікер парламенту Молдови Валерій Гілецький, член Конгресу США від штату Техас Луї Гомерт, голлівудський актор Стівен Болдуїн.

На сніданку також присутня делегація з Буковини на чолі з головою обласної ради Іваном Мунтяном, - пише сайт http://acc.cv.ua/. Також завітали на захід депутатка Чернівецької обласної ради Любов Годнюк, депутат Чернівецької міської ради Олександр Пуршага та народна депутатка Оксана Продан.

- VII-й Національний молитовний сніданок зібрав за одним столом депутатів з різних фракцій, військових і високих представників іноземних держав, регіональних лідерів та отців Церкви для спільної молитви в ім’я єдності та порозуміння. Вражає, наскільки насправді подія відповідає своїй назві: «Молитовний сніданок національної єдності». Адже сьогодні на задній план відійшли усі незгоди і суперечки, - розповів Іван Мунтян. 

Розпочали захід з молитви "Отче наш", яку зачитав Святіший Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет.

 Крім того, під час заходу було виголошено молитви за сиріт, за мир в Україні, за представників усіх гілок влади, а також молитву за перемогу. На завершення було почитано молитву за Україну та виконано духовний гімн України "Боже великий, єдиний".

 Привітання від найбільших фракцій парламенту висловили народні депутати Оксана Продан та Віктор Єленський. Ведучі заходу - українська співачка і політичний діяч Оксана Білозір та народний депутат Павло Унгурян.

  О 10:25 на молитовний сніданок прибув Президент України Петро Порошенко.

 Голова Верховної Ради Андрій Парубій, який 29-31 травня перебуває з офіційним візитом в Ізраїлі, записав відеозвернення для учасників сніданку.  

До учасників заходу звернувся екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

-  Кажуть, що людині і країні випадає на долю стільки, скільки вони можуть витримати. Ми дуже сильні - надто багато впало на наші плечі. На плечі кожного, хто не боїться сьогодні на передовій і захищає Україну і Європу від російської агресії. На плечі кожного, хто на своєму місці робить велику справу для своєї країни, - сказав Арсеній Яценюк. - Люди не творять дива. Люди творять діла. І кожен із нас повинен творити цю справу. Справу, гідну його сім’ї, справу, гідну нашої держави.

 

Дуже теплу і відверту промову виголосила сьогодні на 7-му Національному молитовному сніданку в Києві лідер партії ВО «Батьківщина» Юлія Володимирівна Тимошенко, - поділився враженнями голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. 

- Впевнений, що кожен з присутніх у залі подумки повторив її слова подяки військовим, волонтерам, добровольцям та отцям-капеланам за їхнє протистояння зовнішній агресії та внесок у зміцнення духу української нації. А її заклик до політиків бути відповідальними і побажання «щоб кожну хвилину свого життя ми робили правильний вибір» – якби лише кожен цього дотримувався, як далеко вперед пішла би вже Україна! - написав Іван Мунтян. 

?????????»?????° ?????? ?????°???° ?????????????°.

Політики мають бути відповідальними під час ухвалення рішень і повинні спрямовувати свою діяльність на здобуття щастя для людей. Про це лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко наголосила під час виступу на VII Національному Молитовному сніданку України.

«Людина від Бога має право вільного вибору. І використання цього права — це велика відповідальність за кожен вибір, який ми робимо щохвилини», – зазначила вона.

«Якщо люди, які мають владу, навчаться ухвалювати рішення на користь Бога та людей, то це і буде місія, яка єдина варта того, щоб її робити. Я хочу побажати, щоб кожну хвилину свого життя ми робили правильний вибір і щоб від цього щасливішою ставала кожна людина», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Молитовні сніданки за участю представників релігійних організацій, державних діячів, політиків, урядовців, бізнесменів є традиційними у багатьох демократичних країнах. Понад 60 років такі молитовні сніданки проходять у Конгресі США, Європарламенті, у Німеччині, Норвегії та інших країнах. 

За словами ініціатора проведення молитовних сніданків в Україні народного депутата Павла Унгуряна, на цьому заході всі політичні суперечки відходять на другий план.

1