Делегація Чернівецької області бере участь в Українському муніципальному форумі, на якому В.Кличко заявив про невідкланість внесення змін до Конституції

Делегація Чернівецької області бере участь в Українському муніципальному форумі, на якому В.Кличко заявив про невідкланість внесення змін до Конституції

18.06.2018, 20:34

В Києві проходить ХІV Український муніципальний форум. Цей традиційний щорічний захід є майданчиком для обговорення питань та вироблення спільної позиції органів державної влади та Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, розв’язання конкретних проблем забезпечення життєдіяльності територіальних громад. Перший день Форуму - День місцевої демократії - проводиться в рамках проекту «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні», який реалізується за фінансової підтримки МЗС Королівства Норвегії.

На Форум зібралося майже 400 учасників: голови громад-членів АМУ та представники органів місцевого самоврядування, народні депутати, представники парламенту, уряду, проектів міжнародної технічної допомоги, експертного середовища та партнерів Асоціації з Норвегії, Канади та Литви. До складу делегації Чернівецької області увійшли міські голови.

Відкрив захід Голова АМУ, Київський міський голова Віталій Кличко. «Необхідно невідкладно внести до Конституції зміни, які мають зробити децентралізацію та її досягнення незворотніми. Це, як ми сподіваємося, забезпечить умови для логічного завершення реформи. Одним з найгарячіших питань залишається і ухвалення нового закону «Про службу в органах місцевого самоврядування». Новий його проект розроблений за участі АМУ та нещодавно зареєстрований. Він містить підходи, які мають забезпечити нову якість нашої роботи для громадян, - заявив Кличко. - Крім того, він дозволить владі на місцях, залежно від можливостей, визначати привабливі умови праці для залучення найкращих фахівців на роботу. Новий закон «Про державну службу» вже два роки, як набув чинності, і зволікання з ухваленням прогресивного закону для місцевого самоврядування виглядає несправедливим», - підкреслив мер Києва. (читати далі)

Перед учасниками Форуму виступив Президент України Петро Порошенко: «Раніше органи місцевого самоврядування, всі це знають і не треба нікого в цьому переконувати, це були каси по виплаті заробітної плати. Ніякого розвитку, ніякої стратегії не можна було б робити, бо не було відповідної фінансової підтримки. А тепер органи місцевого самоврядування є мозковим центром, де планується і забезпечується стратегія розвитку».

Office reform RV-AMU

Фото з Фейсбуку Василя Равлика та АМУ.

1