Де найбільше бажають служити буковинці?

Де найбільше бажають служити буковинці?

26.01.2021, 15:08

Чернівецький обласний ТЦК та СП пропонує поповнити лави гірсько-штурмових бригад, або стати «королівським піхотинцем»)

     У виборі місця служби, буковинські контрактники продовжують надавати перевагу гірсько-штурмовим бригадам. Найбільш популярними наразі є Закарпатська 128 гірсько-штурмова бригада та 10 гірсько-штурмова бригада, підрозділи якої розміщені в Чернівецькій області. Разом з тим чимало охочих обирають службу в 24 механізованій бригаді імені короля Данила, що на Львівщині. Частини запрошують виконувати цікаву й почесну справу у складі потужних військових колективів, і разом з тим гарантують гідне грошове та соціальне забезпечення.

       При укладанні першого контракту передбачена допомога, яка цього річ зросла та становить від 18160 до 22700 гривень (залежно від звання). Щорічно військовим виплачуються  кошти на оздоровлення в розмірі місячного заробітку та надається відпустка терміном від 30 днів. Вони забезпечуються речовим майном, харчуванням, безкоштовним медичним обслуговуванням та пільговим курортно-санаторним оздоровленням. 

        Протягом всього терміну служби за контрактником зберігається посада та середньомісячна зарплатня на попередньому місці роботи за умов офіційного працевлаштування.

        Грошове забезпечення гірських штурмовиків є вищим ніж в інших та становить для солдата в середньому 13000 гривень,  в механізованій бригаді – від 11000 гривень. Під час виконання завдань на другій і першій лініях в районі ООС військові отримують додатково - 6500 та 17000 гривень відповідно.        

       Частини пропонують бойові та не бойові посади для чоловіків та жінок віком до 50 років, які є придатними до військової служби. Опанувати нову військову спеціальність, навіть за умов відсутності досвіду служби, можна всього за кілька місяців у навчальному центрі.

       Охочим проходити службу насамперед потрібно звернутись до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (раніше військовий комісаріат), де фахівці допоможуть визначитись із майбутньою посадою та військовою частиною.  Після цього кандидат подає до ТЦК та СП пакет документів, проходить професійно-психологічний відбір та медичне обстеження. Згодом він направляється для підготовки у військовий навчальний центр, звідки убуває до визначеного місця служби.

        З повним переліком посад можна ознайомитись у найближчому територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (раніше військовий комісаріат), а отримати попередню консультацію за телефонами: 0509480349, (0372)524349.

 

Прес-служба Чернівецького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки

 

1