ДБР затримало чиновника Чернівецької ОДА: взяв 'відкат' за тендер

ДБР затримало чиновника Чернівецької ОДА: взяв "відкат" за тендер

30.07.2020, 12:34

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали директора одного із департаментів Чернівецької обладміністрації за отримання "відката" за перемогу у тендері.

Джерело: сайт ДБР

Дослівно: "Затримали директора одного із департаментів Чернівецької обласної державної адміністрації за одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України)". 

 
 
 Деталі: За попередньою інформацією, посадовець вимагав від переможця тендеру "відкат" у 10% від вартості виконання робіт з поточного та капремонту закладів освіти Чернівецької області.

Службовця затримали 29 липня після одержання ним частини неправомірної вигоди у розмірі 800 доларів. 

Наразі тривають першочергові слідчі дії.

Чиновнику загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Українська правда
 
КОМЕНТАР: 
 
 - На початку травня співробітниками управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області було отримано інформацію щодо керівника одного з департаментів Чернівецької ОДА про вимагання неправомірної вигоди в сумі 10 % від суми укладених договорів. Оперативним шляхом було проведено відповідну роботу і було встановлено, що інформація має підтвердження. Встановлено оперативний контакт з приватним підприємцем, який добровільно написав звернення в правоохоронні органи. На підставі цих матеріалів ДБР зареєструвало кримінальне провадження, - повідомив подробиці операції начальник управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області Володимир Романіка.
1