Cвободівці пройшли Чернівцями під стукіт барабанів

Cвободівці пройшли Чернівцями під стукіт барабанів

30.06.2012, 23:52

Чернівецька Свобода вшанувала день народження Романа Шухевича та річницю проголошення Акту відновлення Української Держави

30 червня 2012 року Чернівецька обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» провела марш та мітинг, яким відзначила 105-ту річницю від дня народження генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича та 71-шу річницю від дня проголошення Акту відновлення Української Держави.

Марш, в якому взяли участь свободівці, прихильники партії та небайдужі городяни, пройшов центральною вулицею міста і закінчився урочистим мітингом на Центральній площі. Йдучи містом під стукіт барабанів, мітингувальники привертали до себе увагу перехожих, і деякі з них приєднувалися до колони. Націоналісти вигукували патріотичні гасла, вимагали державного визнання ОУН та УПА, а також, вкотре нагадали українцям, що єдина наша державна мова – українська.

Виступаючі на мітингу розповідали про значущість Акту відновлення Української Держави: «Така доленосна подія могла відбутися тільки при незламній волі, жертовності та готовності до дій українських націоналістів. І ми всі, буковинські свободівці мусимо брати приклад з наших попередників. Тільки так ми можемо досягнути нашої мети», зазначив Олег Дяконюк, керівник організаційного відділу ЧОО ВО «Свобода».

Також, вкотре нагадали нинішній владі про неприпустимість введення в Україні двомовності: «Зараз ця банда наступає на наші святині, на українську мову, історію на добробут народу. І такі дії приводять до протидії, з’являється все більше і більше прихильників та послідовників ідей українського націоналізму. Справа, яку почала ОУН, продовжила УПА та Роман Шухевич живе. Українці все більше розуміють, що майбутнє за націоналістами, які ніколи не дозволять топтатися комусь на їхніх святинях», - підсумував керівник виборчого штабу ЧОО ВО «Свобода» Назар Горук.

Як прийнято у націоналістів і що вже стало приємною традицією, мітинг завершився виконанням Державного Славня, без музичного супроводу.

 Фото Сергія Зарайського, агенція УНІАН

Прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода»

1