Cудові позови проти журналістів викликали у голови Чернівецької ОДА дуже негативні емоції

Cудові позови проти журналістів викликали у голови Чернівецької ОДА дуже негативні емоції

09.07.2014, 15:10

Голова Чернівецької ОДА Роман Ванзуряк у Facebook висловив свою позицію щодо останніх позовів проти журналістів.

"Хочу, щоб цей месидж почули всі сторони цього конфлікту. Я чітко розумію, що чиновник не може тиснути ні на суд, ні на конкретних людей. Це принципова позиція. Але всеж скористаюсь правом висловити свою позицію, чисто по-людськи, без огляду на посади. 

Зараз вся країна переживає не кращі часи. Влада і більшість адекватних та активних людей займаються допомогою нашим воякам в зоні АТО. Зараз не час для внутрішніх конфліктів! Усі гілки влади мають працювати разом. А журналісти – це четверта гілка влади і її роль у єдності країни, у тому що Буковина не піддається істерії і проросійській пропаганді є визначальною. На цьому фоні,судові позови проти журналістів викликали у мене дуже негативні емоції. 

Я поважаю право на такі дії з боку позивача, як ображеної особи. Але, я цих дій не підтримую! Я дуже часто теж не буваю задоволений тим, що пишуть та показують про мене ЗМІ. Це нормально. Суб’єктивність – це основа їх професії. І це точно не значить, що проти журналістів треба воювати на знищення. 

Якби (чисто теоретично) спитали мою думку про ситуацію – я б наполягав на відозві цього позову. Я б запропонував "нульовий варіант". Позивач забирає позов, відповідачі – не роблять з цього власної перемоги та неформально визнають свої помилки (якщо такі були). Підкреслю, Єдиний можливий спосіб для ініціатора конфлікту вийти "з обличчям" із даної ситуації – забрати позов. Умовний один, два чи три мільйони гривень не принесуть позивачу нічого крім зневаги всієї громади. Для нього все ще є шанс зберегти лице.

Скажу чесно, самі деталі цієї справи для мене не так важливі. Важливим є те,що знову хтось починає відкопувати "сокиру війни" з журналістами. Так уже склалося, що всі попередні голови ОДА мали проблеми з журналістами. Всі провідні журналісти Буковини – опозиціонери до будь-якої влади. Але є чітке розуміння, що така вже їх робота. Влада і журналісти їдуть в одному потязі, але в різних вагонах. І пасажири одного вагона не зобов’язані приносити чай і печиво та обслуговувати пасажирів іншого… Буковинська преса,з її принциповою позицією допомогли нашій громаді подолати режим Януковича. Тоді їх не зламали і тепер це нікому не вдастся! 

Я, чисто по-людськи, у таких конфліктах буду завжди на стороні вільних і незалежних ЗМІ. І все ще маю надію, що позивач одумається. У іншому випадку, уже як голова Чернівецької ОДА зроблю так, як підказує мені совість. Хай передадуть цей месидж тим, хто хоче розхитати весь потяг в якому влада і журналісти хоч і в різних вагонах, але разом рухаються до кращої держави".

Нагадаємо, голова Громадської Ради при управлінні СБУ в області Володимир Вакарюк подав судовий позов на журналістів газети "Час" та інформаційних порталів BukNews та БукІнфо через те, що ці ЗМІ оприлюднили відео прес-конференції заступника голови Самооборони Чернівців Івана Молодого, цитата якого не сподобалась Вакарюку. Сума позову - один мільйон гривень.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (15)

вчора губернатор Ванзуряк сказав що зробить все щоб закрити весь бізнес тих хто позивається до чесних журналістів і звільнить їх всіх з роботи , а судам сам скаже що його совість думає і як суди  мают поступати і всі вони поїдуть звідси геть

МОЛОДЕЦЬ ГОЛОВА ОДА! покажи цим всім кускіну мать революція перемогла!!!

avatar

знаючий

09 липня 2014 12:26

 геть гнати всю наволоч з Буковини і правильно пише губернатор що ті уроди позивачі до журналістів неадеквати

слва Ванзуряку! слава Україні! героя Слава! ГЕТЬ НАВОЛОЧ З БУКОВИНИ

 

avatar

!!!

09 липня 2014 13:08

У іншому випадку, уже як голова Чернівецької ОДА зроблю так, як підказує мені совість.

правильно пане Ванзуряк,закрити бізнес цих мразей і вигнати геть банду з нашої  Буковини самооборона вам поможе

ви гідна і порядна людина і стримаєте своє слово бо вам совість не позволе жити з тими хто кримінальники і продажними суддями

а особливо тих мілйонерів які награбастали на землі будівництві і всякому такому свої мільойни РОЗКУРКУЛИТИ ЇХ ГАДІВ !!! ВИ ВОІСТИНУ ГУБЕРНАТОР ЧЕСНИХ ЖУРНАЛІСТІВ

ми і ви разом сила , перше перевірки на них і їхні бізнеса і в тюрму цих гадів!!!

avatar

буковинці

09 липня 2014 13:51

Нарешті адекватна реакція мислячої людини. Дуже правильно розставлені акценти. Ніхто не каже, що ЗМІ і журналісти це така собі священна корова. Але треба вибирати, що важливіше. Щоб вони взагалі існували, нехай навіть недосконалі, чи були знищені. В умовах України, де все ще тільки встановлюється, відшліфовується, притирається, важливо щоб вони мали можливість писати. Нехай навіть інколи помиляючись. Найважливіше, що коли терерішні позивачі були в опозиції, то першими бігли до журналісті і просили донести їхню позицію. А коли самі стали владою, то вільна преса вже не потрібна. Ванзуряк продемонстрував, що розуміє: преса може бути незручною і неприємною, але вона мусить бути. Це нове мислення, новий світогляд і погляд на проблему. І це радує. Бо позивачі в своїй обмеженості навіть не розуміють, за що їх критикують. Є морально застаралі технології, а є морально застаралі політики з позавчорашнього дня. А Ванзуряк видно вде нвое покоління. І це добре.

avatar

Уважний

09 липня 2014 14:17

дякуємо вам пане губернатор Роман Ванзуряк

бо якщо якесь урод (імені не вживаємо) вкрав машину, має віддати і сісти в тюрму

бо якщо якесь урод (імені не вживаємо) должен Бурбаку мільйони , має віддати і сісти в тюрму

бо якщо якесь урод (імені не вживаємо)вбив людину,має сісти в тюрму

дякуємо вам дійсному губернатору Буковини , надіїмося що ви на ділі зробити те про що написали

avatar

ще уважніший

09 липня 2014 14:22

Це все чудово, але пане очільнику області поясніть будьте добрі вага совість робити вам дозволить

застосовувати адмінресурс проти фізичних осіб громадян України які мають право звернутися за захистом до суду? ; підете свідком у справах що ви бачили вбивцю, викрадача, були присутні при позичанні коштів? ...; чи застрелитися після того як назвали буковинців неадекватними? І ще розкажіть нам усім скільки із партії УДАР громадян України позивалися з аналогічними позовами до суду, чи вашим "побратимам" можна бо вони адекватні на вашу думку? я ні за кого (не знаю особисто нікого із сторін) я за правду, це так для читачів

avatar

Читач

09 липня 2014 14:58

Лиш хотів би я знати де були оці всі чмошники під час майдану))))

avatar

Іван

09 липня 2014 15:55

позабирати в того бидла бізнеса і повиганяти з Буковини і України геть!

а ще ліпше посадити в тюрму! надіємось що обіцяне нам губернатор виконає

геть з Буковини і геть від чесних журналістів!!!

avatar

правильно Ванзуряк каже

09 липня 2014 16:35

почитав по сайтах "для вникнення" , ніхто з позивачів не при владі і не при посаді

тому дійсно пропоную валити їх по бізнесу їхньому і виганяти гет ! їхніх жінок валити по роботі і бізнесу і гнати гет!!!! їхніх дітей валити по навчанню і бізнесу і гати гет!!!

губернатору Слава! молодець!!!

avatar

???

09 липня 2014 16:52

почитав по сайтах "для вникнення" , ніхто з позивачів не при владі і не при посаді

тому дійсно пропоную валити їх по бізнесу їхньому і виганяти гет ! їхніх жінок валити по роботі і бізнесу і гнати гет!!!! їхніх дітей валити по навчанню і бізнесу і гати гет!!!

губернатору Слава! молодець!!!

avatar

???

09 липня 2014 16:52

почитав по сайтах "для вникнення" , ніхто з позивачів не при владі і не при посаді

тому дійсно пропоную валити їх по бізнесу їхньому і виганяти гет ! їхніх жінок валити по роботі і бізнесу і гнати гет!!!! їхніх дітей валити по навчанню і бізнесу і гати гет!!!

губернатору Слава! молодець!!!

avatar

???

09 липня 2014 16:53

 не принесуть позивачу нічого крім зневаги всієї громади/////

МОЛОДЕЦЬ ВАНЗУРЯК! СКАЗАВ ТАК СКАЗАВ ЗА ВСІХ БУКОВИНЦІВ!!!! НАЙ ЗНАЮТ КУРВИ ЩО ПРО НИХ ВСІ ВСІ ВСІ БУКОВИНЦІ ДУМАЮТ

ЗНЕВАГА ЇМ ВСІМ !!! ЗНЕВАГА ЇМ ВСІМ!!! ЗНЕВАГА ЇМ ВСІМ!!!!

ВОНИ НЕ МАЛИ ПРАВА ЙТИ В СУД!!!!

 

avatar

Льолік

09 липня 2014 17:56

Друзі збираємся і йдем цих мерзотників кримінальних (фамілій не вживаємо бо не вживаєм) висиляти з житла і офісів

БОЙКОТ ЗЕКАМ ВБИВЦЯМ УРКАМ ЗЛОДІЯМ І НАВОЛОЧІ ЯКА НЕ ВІДДАЄ ЛЮДИНІ ГРОШІ (!)

ГЕТЬ З БУКОВИНИ!

ванзуряку подяка і шана

avatar

сомооборона Чернивці

09 липня 2014 18:49

Я дуже часто буваю теж незадоволений///// Макик , какой пассаж..

avatar

LiLi

10 липня 2014 00:08

КОГО ЛЮДИ СЧИТАЮТ ПОДЛЕЦАМИ

     Ну, не могу я смолчать, когда с уст кого-бы то ни-было срывается явная ложь, а также проводятся аморальные и физические действия, и публичные высказывания в адрес других граждан, юридических лиц  и лично в мой адрес, граничащие не только с административными, но и уголовными правонарушениями.

Так себя вести (вели и ведут) позволяют многие должностные лица, считающие себя царьками (князьками), и которые думают, что, если им за это ничего не было 23 года, то и не будет, вообще! НЕТ, ЗАБЛУЖДАЕТЕСЬ господа чиновники, менты, СБУшники, прокуроры, судьи, банкиры, главы ПАТ и другие лица, возомнившие себя богами на Земле, которым всё позволено. Слава богу, ментальность Украинского Народа стала меняться. Граждане Украины всё больше НАЧАЛИ ВЕРИТЬ В СВОИ СИЛЫ!!! Статья 5 Конституции Украины становится реальным рычагом для людей – ВСЯ ВЛАСТЬ В УКРАИНЕ ПРИНАДЛЕЖИТ НАРОДУ И ОСУЩЕСТВЛЯЕТСЯ, КАК ОПОСРЕДОВАНО (через депутатов всех уровней), ТАК И НАПРЯМУЮ!!!!!

Давайте поближе рассмотрим деятельность одного из таких местных «великих» (он сам себя считает таким – публичным) – фигуру ВАКАРЮКА ВЛАДИМИРА МИХАЙЛОВИЧА.

Вакарюк для достижения своих личных целей не однократно использовал и своё служебное, и общественное положение! Он сам про себя заявляет (ВОСХВАЛЯЕТСЯ!) другим, что он «ПУБЛІЧНА ЛЮДИНА»! То есть, ВАКАРЮК, як ПУБЛІЧНА ЛЮДИНА считает обычной нормой ПУБЛИЧНО УНИЗИТЬ ЧЕСТЬ И ДОСТОИНСТВО ДРУГОГО ЧЕЛОВЕКА (например, меня – ГЕННАДИЯ ГЕКОВА; у меня есть целая группа свидетелей и две аудиозаписи, подтверждающие его правонарушения, направленные против меня)!!!  Причём, он это делает, таким образом, чтобы окружающие любовались им, КАК ГЕРОЕМ, по крайней мере, в глазах тех, кто в момент его противоправных действий находится рядом с ним – «Вот мол, смотрите, какой Я МОЛОДЕЦ!».  Облил грязью (унизил!) Гекова при всех, а потом ещё добавил исподтишка, за его спиной, посредством лжи, интриг и сплетен. Не удивлюсь, если вдруг окажется, что немало грязных комментариев (лживых, в нецензурной форме и угрозами в мою сторону) на интернет-порталах «БУКИНФО», «БУКНЬЮЗ» и ТРК «ЧЕРНІВЦІ» под разными НИКАМИ окажутся его авторством (данная моя цитата является оценочными суждениямии ответственности не подлежит – ст.ст. 30, 31 закона «Про информацию» и других нормативних актов!).

А теперь, чтобы не быть голословным и, как требует Закон (и требует ВАКАРЮК – «ИСТИННЫЙ ЗАКОННИК»), я представляю общественности лишь часть конкретных примеров (ДОКАЗАТЕЛЬСТВ!), показывающих сущность ПУБЛИЧНОГО ДЕЯТЕЛЯ гражданина ВАКАРЮКА В. М.

    1. Статья Вакарюка, которую ЕЩЁ 2,5 ГОДА НАЗАД опубликовал на своём сайте С. ЗАРАЙСКИЙ.

        СЕРЁЖА, тогда, даже в страшном сне не мог представить себе, чем ему, спустя годы, за данную услугу

        отплатит «БОРЕЦ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТЬ»! Статья была выложена ЗАРАЙСКИМ  без предварительной

        проверки (просто по настоятельной просьбе ВАКАРЮКА). Пользуясь случаем, Я ОБРАЩАЮСЬ К

        ПРАВООХРАНИТЕЛЬНЫМ ОРГАНАМ проверить изложенную гр. Вакарюком информацию в статье

       «Чи потрібні адвокати газеті «Версії» у боротьбі з монополістом «Чернівціобленерго»? и  при

        подтверждении факта подделки документов (ПОВІДОМЛЕННЯ ІЗ ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РЕМу) на основании

        ч. 1 ст. 214 КПК (… або зінших джерел ) внести в ЕРДР и  открыть уголовное производство по ст. 366ККУ

        в отношении гр. Вакарюка В. М.

Вот эта (статья):       

http://bukinfo.com.ua/show/news?lid=30420

 

Перегляд новини  /  СКАНДАЛИ   >>>                                               14 Грудня 2012

Чи потрібні адвокати газеті «Версії» у боротьбі з монополістом «Чернівціобленерго»?

                                                                          Монополіст «Чернівціобленерго» Факти, які існують в суспільстві стають

                                                                          загальновідомими тільки завдяки засобам масової інформації. Через

 ФОТО ксерокопії ПОВІДОМЛЕННЯ ІЗ      комунікації ЗМІ  нам стає відомо про добрі і не дуже справи, про

         ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РЕМу                      діяльність влади, про політичні погляди тих чи інших політиків. В кінці

       (скорей-всего, подделка!)                    кінців засоби масової інформації здійснюють рекламу товарів, робіт і

                                                                          послуг, та їх якість, якими ми як споживачі користуємось.

 

      У своїх номерах газета «Версії», як і будь який інший часопис висвітлює те чим живе громада. На жаль, громада має певні проблеми з монополістом постачальником електричної енергії, слід зазначити, що «Чернівціобленерго» не є виробником електричної енергії, і не тому, що електрична енергія несе в собі загрози життю і здоров’ю людей. А найперше від організації своєї діяльності, адже компанія приватна і держава не вправі втручатися в роботу підприємства. Ця норма, як і багато інших, задекларована чинним законодавством України. Монополіст її свято дотримується і не тому що це встановлено законодавством, а тому,  що це йому вигідно, а інші правові норми, які не вигідні то можна і не дотримуватись, обходити, як у прислів’ї  «Закон як дишло,куди повернеш там і вийшло».

У відносинах з приватною компанією, яка постачає нам електроенергію, за що отримує належну платню ми всі являємось, як ми думаємо споживачами. Але це наше судження є помилковим і про це я зверну увагу дещо нижче. Так от кожен споживач, маю на увазі не громадян, у громадян інші проблеми, щомісячно оббиває пороги приватної компанії монополіста, що на Прутській, 23 – це для Чернівчан, а в районах області, відповідно інші адреси компанії. І кожен споживач, як він думає про себе, вже давно аналізує свою діяльність пов’язану з бізнесом, виробництвом, послугами і таке інше, не розуміє чому держава створила такі умови для монополіста. Вже за допомогою електронних комунікацій є можливість вирішувати питання бізнесу, сплати податків, дозвільні питання, а от чому щомісячно витрачати, кошти на відвідини монополіста, відриватись від основних своїх обов’язків і вистоювати в чергах, щоб здати звіт використання електроенергії не може зрозуміти жоден споживач. І це відбувається не тому, що електроенергія несе загрози, а тому, що персонал компанії в своїх очах бачить споживачів – злодіями, за версією «Толкового словаря» В.Даля (ХАМАМИ). За даними вільної енциклопедії «Вікіпедія»-ХАМ, молодший син Ноя від якого походять чорношкірі люди, частина азіатів і американських індійців, який був проклятий батьком і відданий молодшому брату в рабство. За українською версією, це кличка людини, яка  може бути відома не тільки в Україні. Так, так і цьому в мене є підтвердження, але про це ще нижче.

Я мав не одну розмову з керівником Чернівецького РЕМ Штогранцем А.Р. і саме тому в мене склалося таке              враження, які підтверджується відповідними документами. Так ось компанія постачає споживачам (ХАМАМ)                електричну енергію згідно договору, що передбачено Правилами користування електричною енергією                затвердженими Постановою Національної комісії з питань регулювання електричною енергією України № 28 від 31.07.2006 року. Саме цією Постановою затверджено текст Типового договору про постачання електричної енергії (додаток № 3). Але коли проаналізувати текст договору, які укладені зі споживачами (ХАМАМИ) суттєво                     відрізняються від затвердженого Постановою.

Ось чому споживачі себе зобов’язали до щомісячних митарств, це наше рабське відлуння і тут нічого не поробиш. А монополіст, щоб впевнено себе почувати у відносинах з ХАМАМИ погодив ще 24.03.2006 року свій текст договору з Територіальним представництвом НКРЕ в Чернівецькій області, що на вул.. Шептицького, 21. Таким чином чиновник, мабуть також вважає, що споживачі це ХАМИ і сприяє компанії монополісту у здиранні з ХАМІВ грошей.

А тепер про важливе, якщо споживач, як він про себе думає, намагається з’ясувати з персоналом компанії стосунки, привести їх у відповідність до встановлених правових норм, то в комп’ютерній мережі компанії, біля прізвища     споживача, записується слово ХАМ, чи можливо якесь інше, яке на погляд персоналу компанії підходить споживачу.   Воно фігурує після прізвища, але надруковане дуже маленьким шрифтом. Як приклад, підтвердження вище   викладеному додаю Повідомлення, яке надійшло до споживача електричної енергії 25 липня 2012 року (див. ксерокопію документа. - БукІнфо), в якому в коректній формі зазначено: Шановний(а) прізвище -ХАМ К.

На ілюстрації ви бачите ксерокопію, індифікуючі дані споживача мною замальовано, а оригінал документу                    зберігається в надійному місці, який і буде представлений суду. Сподіваюсь, що компанія захоче мене визнати відповідачем.

Як висновок хочу зазначити, що часопису «Версії» та іншим засобам масової інформації адвокати не потрібні.                     Думаю, що громада в суді докаже, що монополіст і його чисельний апарат, не належно виконує свої обов’язки.                      І тому критику мав би сприймати належно, виправляти помилки, ставати рівноправним партнером, а не «кічитися» невідомо якими сертифікатами, невідомо якого органу сертифікації. Тільки Чернівчани, та мешканці області можуть видати сертифікат, який буде чогось вартуватий, а все інше, як люди кажуть, від нечистого. Звісно за наші людоньки  гроші можна купити все, але не те що потрібно для розвитку і користі.

 

Володимир ВАКАРЮК,
голова громадської організації «Європейський рух»


Спеціально для БукІнфо (с) 

           Переглядів  (1499)                                                                              Коментарів  (48)

          

           ГЕКОВ: Внимательно (!!!) вглядитесь в ПОВІДОМЛЕННЯ обленерго (вставленное Вакарюком в статью) и Вы

                         увидите, что размер кегля (шрифта) слов «ХАМ К», КАК МИНИМУМ, ТАКОЙ ЖЕ, КАК И У ФАМИЛИИ, ТОЛЬКО                         

                         НАПЕЧАТАНЫ ЗАГЛАВНЫМИ БУКВАМИ (и поэтому крупнее, чем сама фамилия). Кроме того, сама фамилия

                         (или какое-то другое слово), почему-то, напечатана с малой буквы, а не с заглавной, в отличие слова                       

                         Черновцы (в нижней строке). Все эти детали указывают на возможный подлог (подделку) данного документа.

                         И почему Вакарюк, несмотря на такие факты, всё равно утверждает, что:

                        «…то в комп’ютерній мережі компанії, біля прізвища споживача, записується слово ХАМ, чи можливо

                        якесь інше, яке на погляд персоналу компанії підходить споживачу. Воно фігурує після  прізвища, але

                       надруковане дуже маленьким шрифтом. Як приклад, підтвердження вище   викладеному

                       додаю Повідомлення, яке надійшло до споживача електричної енергії 25 липня 2012 року (див. Ксерокопію                     

                       документа. - БукІнфо),…». И ещё; какому нормальному человеку (а тем более, должностному лицу!) придёт

                       в голову компрометировать самого себя своими же, не только глупыми поступками, но и

                       противоправными действиями, да ещё предоставлять эти факты (а тем более, документы!) тем лицам,

                       в отношении которых они это делают (совершают): «А тепер про важливе, якщо споживач, як він про                      

                       себе думає, намагається з’ясувати з персоналом компанії стосунки, привести їх

                  у відповідність до встановлених правових норм,…».

                        

 

 

Комментарии:

3. Підприємець, Калинка

Знову черговий  крикун-захисник вилупився аби попіаритися.

Анціпіра кликала домовлятися, а цей розумник каже, що казеті "Версії" не треба адвоката.

Це тобі  Чередарик сказала, чи сам придумав ?????

А якщо текст Договору із споживачами відрізняється на шкоду нам від тексту, який затвердила Держава, то чого ти, Європейский пуцвірінку, ще не рухаєшся до суду.

Чого не організуєш колективного позова до монополіста ??????

Громада би тебе підтримала, а там, глядь,  і дійсно би вибрала тебе до якоїсь Ради, аби ти бюджетик  почистив своїм ЄвроРухом....

4. Дьордій, Шанці

Ти диви,  Цей БОВДУР з ЕВРОРУХУ думає, шо громада може шось доказати проти монополіста у суді.

Ти шо з дуба впав, та забився своїм  ЕвроБаняком ????  Бо тільки у кого баняк закіпів може писати про чесні наші суди.

Ти, Головко Европейська, біжи, рухайся, збирай на майдані біля Шевченка нарід, та з вилами у суд та  на                     Монопольку на  Прутській

А то добре сидіти у Еврокабінеті  і писати собі красивому та розумному  піар...

 

5. Юрій

Зверніть увагу, буковинці! "Наївшись" сповна від влади, "послуживши" їй, отримавши в підсумку "копанця" Вакарюк знову починає проявляти "видимість" борця за народ і справедливість. Хто із т.зв. "запроданців" черговий?... Дуже цікаво

 

6. Андрій

о, прокинувся, Вакарюк. Де ж ти був весь час, коли тебе не було? Теж мені борець за справедливість. Якщо хтось  щось зрозумів з його тексту, то той молодець. Бо ясно і зрозуміло писати і висловлювати свої думки для нього  завжди було проблематично.

7. Гафіца, Ленцівці

Наша Буковина плодовита на усіляких запроданців, які виставляють себе народними захисниками.

Анціпіра пригрілася на профсоюзі, інший уже у ЕВРОПІЇ.

 …

34. друг Гекова До 31

Ігорьок, а ти прийди на Прутську 23а там дійсно дають книжечку, але перед цим вони вимагають звірочку зробити  Я прийшов  і сам в цьому впевнився. І ти спрорбуй !!!

НУ, И ТАК ДАЛЕЕ(желающие ознакомиться со всеми 48 комментами, обращайтесь к электронной ссылке вверху вначале статьи).

Почему-то, тогда, 2,5 года назад, Вакарюк не обижался на Зарайского за обидные (оскорбляющие его честь и достоинство!) комментарии и не требовал предварительной проверки у Сергея перед публикацией своей статьи. А сегодня, спустя 2,5 года, за всего лишь ретрансляцию информации на сайте Зарайского, Ю.Чернея («БУКНЬЮЗ») и П. Кобевка («ЧАС») и за мою одну фразу «В этот раз камнем преткновения стала ГР при СБУ, включая и сомнительную фигуру, во всех отношениях, главу даноїГромадської Ради – В. Вакарюка!»вдруг потребовал сфатискфации(!)… в 1000 000 (МИЛЛИОН!) ГРИВЕН!!!Причём, в своём же судебном иске сам же охарактеризовал мою фразу, как «... в контексті теми (выделение цветом и подчёркиванием моё)  громадянин Геков ніби-то «безвинно» (выделение цветом и подчёркиванием моё)  вирішив нагадати читачам про мене, як особу, як він пише, сумнівну у всіх відношеннях (Геков – це лише мої оціночні судженняст.ст. 30, 31 закону України «Про інформацію»)і розмістив дану негативну про мене інформацію в мережі  інтернет. При этом, Вакарюк даже не указывает где, именно, Я разместил свою статью, но обвиняет Ю. Чернея в том, как он (Черней) посмел  разместить  её (статью) на своём сайте «БУКНЬЮЗ». Так уж как-то, определитесь, гражданин Вакарюк, в том, КТО же и ГДЕ разместил мою статью и под каким названием?!!! Кроме того, я не присутствовал на прессконференции 22.04.14 (её вёл И. Молодой) и, соответственно, Я никак не мог разместить в интернете свой видеорепортаж данной прессконференции.  Далее, в своём иске Вы указываете на то, что на прессконференции 14.05.14 не звучала Ваша фамилия («І хоча на прес-конференції від 14 травня 2014  вже прізвище Вакарюк не звучало, однак Геннадій Геков в своєму коментарі (автор, -в каком комментарии и под какой статей(?!), Вы, почему-то, не указываете – И ПОНЯТНО ПОЧЕМУ, потому,  что был не комментарий, а ретрансляция моей статьи на «БУКНЬЮЗ») все ж таки написав «14 мая в Черновицкой ратуше … В этот раз, камнем преткновения стала ГР при СБУ, включая и сомнительную фигуру, во всех отношениях, главу даної Громадської Ради – В. Вакарюка!...».

Да вся тема прессконференции 14 мая была посвящена Вам и ГР при СБУ!!! Внимательно смотрите и слушайте мой видеорепортаж (ВЗЯТЫЙ ИЗ YOUTUBE) продолжительностью боле получаса на портале «БУКНЬЮЗ» (видеоретрансляция с моей статьёй!). Естественно, в этом репортаже неоднократно звучит и Ваша фамилия!

Вы, гр. В. Вакарюк в позовній заяві указываете на то, что после просмотра видеорепортажа и статей с комметариями (23.04.14) почуствовали себя настолько плохо, что даже вызвали домой врача (невропатолога), но, вместе с тем:

- в витягу из Вашей амбулаторной карточки, даже не указан диагноз заболевания,

- нет выписки из Вашей медицинской карточки о прохождении курса лечения и временной период лечения,

- во время второй прессконференции (14.05.14) на моей видео записи

                           http://youtu.be/awdYljCxKxc

   отчётливо видно Ваше прекрасное самочувствие и даже улыбки, хотя тогда в Ваш адрес и Вашей ГР звучала публичная и длительная жёсткая критика.

   Согласитетесь, что это, как-то, не вяжется с Вашим, не просто нервным стрессом  накануне, но и  тем более,

   Вашей инвалидностью (IIгруппа), дающее право на освобождение от уплаты судебного сбора.

   Кстати, у меня по поводу Вашей инвалидности огромный вопрос: «Как Вам удавалось так долго работать на

   разных руководящих  государственных должностях имея инвалидность (II гр.)?!!! Это, как-то, не вяжется

  (противоречит) с  законом Украины «Про госслужбу»!!! Поэтому, я вновь обращаюсь в соответствующие

   органы проверить данную информацию и привлечь к ответственности должностных лиц, причастных к

   данному правонарушению!!!

ВООБЩЕМ, ЗАПУТАЛИСЬ И ЗАВРАЛИСЬ, ВЫ, гр. ВАКАРЮК В. М. И я удивляюсь тому, как безграмотно составлен судебный иск (интересно, кто же его составлял?!) – МОИ ОЦЕНОЧНЫЕ СУЖДЕНИЯ, ОТВЕТСТВЕННОСТИ НЕ ПОДЛЕЖАТ!!!

Более того, для Вашего, гр. Вакарюк, сведения – СМИ не несут юридической ответственности за ретрансляцию любой информации (даже недостоверной!) на свои страницах (печатные СМИ) и на РАДИО и телеканалах (РАДИО-ТЕЛЕВЕЩАНИЕ). А НЕГАТИВНОСТЬ информации,  преданной публичной огласке, доказывается истцом, то есть, Вами!!! Но, даже если, информация НЕГАТИВНАЯ, но  ДОСТОВЕРНАЯ, то и, в таком случае, СМИ, как и любое физ- и юрлицо никакой ответственности не несут!

Кроме того, в своём судебном иске Вы постоянно путаетесь, то есть, изложили неполную и в отдельных частях недостоверную информацию. За что Вы можете понести не только административную ответственность, но и УГОЛОВНУЮ: ст. 384 ККУ (дача заведомо ложных показаний!).

   2.  И это ещё не всё! Предлагаю читателям  судебное решение, достаточно «красочно» (оценочное

           суждение!) характеризующее гр. Вакарюка в должности начальника ГОЛОВДЕРЖСЛУЖБИ В

           ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ. Его моральную сторону.  Вакарюк, пользуясь своим служебным положением,

           грубо нарушил права своей подчинённой (юристконсультанту) молодой сотрудницы в праве на

           декретный от пуск. А за то, что она подала на него в суд, вообще, решил от неё избавиться и издал

           приказ о проведении внутреннего расследования (которое было проведено в тот же день и всего один

           день!) и тут же издал следующий  приказ о её увольнении. На защиту попранных прав девушки встала и

           областная прокуратура в лице 1-го заместителя областного прокурора. Конечно суд он проиграл. Для

           всех желающих с решением суда Вы можете ознакомиться по электронной ссылке:

                           http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/6961635

     3.   Не всё так гладко (ОЦЕНОЧНОЧНОЕ СУЖДЕНИЕ!) у Вакарюка сложилось и с увольнением из

               Головдерслужбы. Но и в этот раз его опять поддержал С. Зарайский

                         http://www.bukinfo.com.ua/show/news?lid=2281&start=0

Перегляд новини  /  СКАНДАЛИ     >>>                            22 Травня 2009

 

Чому звільняють Володимира Вакарюка?

21 травня в управлінні дежслужби в Чернівецькій області відбулася прес-конференція начальника управління держслужби в Чернівецькій області Вакарюка Володимира Михайловича на тему: «Діяльність управління в антикорупційному напрямку».

На прес-конференцію були запрошені представники ЗМІ та громадських організацій. Начальник управління держслужби в Чернівецькій області Володимир Вакарюк проаналізував роботу територіального управління за 4 роки, окреслив проблеми та досягнення, розповів про його діяльність в антикорупційному напрямку.
Але найцікавішими для присутніх виявилися факти корупції у Головдержслужбі України, а саме наказ №145 від 15.05.2009. «Про ліквідацію з 25 липня 2009 року окремих територіальних управлінь держслужби Головдержслужби України», попередження Вакарюка В.М. про наступне вивільнення із займаної посади та догана заступнику начальника управління Голєвій Л.Д. за порушення законодавства (догана подана Вакарюком). Ці документи 20 травня 2009 року привіз Вакарюку В.М. з Києва сам 1-й заступник Голови Головдержслужби – Ткач В.Д.
Незрозумілим виглядає пункт наказу щодо призначення головою ліквідаційної комісії заступника начальника управління Голєвої Л.Д., яка в цей же день отримала догану. То чого ще чекати від Головдерслужби?
На запитання журналістів, чим пан Вакарюк буде займатися після звільнення, відповів, що більше уваги приділятиме громадсько-ролітичній діяльності, захисту прав громадян та боротьбі з корупцією.

Аліна БУЧАЦЬКА
Для БукІнфо (с)

Переглядів (1280)

Коментарів (38)

Комментарии:

1.  Ходячі локатори

Ну шо допригався? Антикорупціонєр ср..ний!

И Т. Д.

Приказ №145 находится здесь:

                http://www.ts.lica.com.ua/b_text.php?type=3&id=508963&base=1

 

          Уволили то его в связи с ликвидацией (на тот момент) данной государственной организации.  Вопрос в  другом – «Почему после того, как вскоре после ликвидации,  реорганизованная Головдержслужба в Черновицкой области Вакарюка не взяли (восстановили!) в данную  организацию, а назначили нового руководителя Ленькова, да ещё,  в статусе Т. В.О.?!!!»

P.S.  Леньков М. И. до сегодняшнего дня в статусе Т.В.О. возглавляет ГОЛОВДЕРЖСЛУЖБУ.  То есть, должность

        начальника до сих пор вакантна.

Последняя запись в трудовой книжке В. Вакарюка 12.06.2007 год. Он мог уже тысячу раз восстановиться на должности начальника Головдержслужбы.  По какой причине этого так и не произошло я не знаю, хотя у меня есть своё мнение по этому поводу. Надеюсь, гр. Вакарюк, не будет подавать на меня в суд за то, что я позволил себе иметь своё личное мнение и требовать опротестовать  его (моё личное мнение!) и возместить ему нанесённый материальный ущерб в сумме одного миллиона гривен (либо 2 млн, 3 млн, …, 10 млн?!).

   4.  В своём позовном иске  Вакарюк на порочащие его комментарии НА САЙТЕ «БУКНЬЮЗ» предъявляет

            претензии Ю. Чернею, но при этом умалчивает на комментарии, унижающие мою честь и

            достоинство:

http://buknews.com.ua/page/hromadska-rada-pry-sbu-proshtovkhuie-na-posady-stavlenykiv-rehionaliv-bukovynska-samooborona.html

Комментарии:

1. смешно  

нынче СБУ в Черновцах отчитывается перед генакулявлобами? да какой это козырь? Гена это просто КОЗЫРИЩЕ!!! смешно ей Богу,вот уж не думал что ты настолько долбаеб

ГО буковынска сотня кулявлоб-самооборона из 5-10 рекетиров Добробута имеет законное право запрещать организации в Украине или в Черновцах? они имеют право дескреминировать женщин или женские организации? они хоть читали или гдето видели статуты организаций? нет,так как никто перед "самообороной"-самозванцев не отчитывается на Буковине и в Украине ,а также не будет этого делатьникогда

генакулявлоб имеет сомнения по поводу граждан страны и жителей города Черновцы ? сомневайся в туалете на очке генакулявлоб когда выкакивать клоун будешь то что схаваеш за "работу"

гена если тебе или твоим самозванцам что то не нравится , в суд идите и запрещаете гражданские организации,частный бизнес,предпринимателей, а не гавкаете как собаки на которых никто внимания не обращает

я бы и здесь не писал,если бы автор не был ты Гена пиндос и чмошник за бабло

Черновцы, Владимир

(автор,меня, почему то, смущает имя комментатора ВЛАДИМИР – надо же, какое совпадение!!!)

2.  Дивуюсь, що "матеріал" від так званого "журналіста-првозахисника-детектива" Г,Гекова розміщений у цьому солідному порталі.

Хміль

3.  О ми з Тамарою ходимо парою. Геков і Ковалець вже і в СБУ разом, скоро в місті будуть проводити гей парад.

Коля

4.  Якщо Лавренюк так хоче бути начальником Чернівецького УВС то напевно йому б не мішало розказати хоча б свою автобіографію? Але він чомусь не розказує напевно є, що приховувати.

         Тут якийсь громадський активіст Геков розрекламував Лавренюка на всіх сайтах як підполковник міліції у відставці, цікаво б було знати думку самого Лавренюка, який на самому ділі є лейтенантом. Як можна стати підполковником за 4 роки? З Кам’янець – Подільської міліції його вигнали за хабарі, так він тепер хоче хабарі в Чернівцях брати напевно.

         Крім, того під час документування хабарницьких справ Лавренюка, вилізло, що Лавренюк полюбляє хлопців, а хлопці його.

         І ще, видно, що у Лавренюка є два ярих захисника, Геков і Ковалець, хоча  громада Чернівців і завжди була толерантною але напевно їй дуже не сподобається коли на посаді начальника УВС буде особа нетрадиційної сексуальної орієнтації, може це правда може і ні але подейкують, що Лавренюка мов магнітом манить до Гекова і Ковальця. Агов хлопці схаменіться. Не робіть з Чернівців поруганіє.

Коля

   Указанные мною четыре примера (1., 2., 3., 4.), характеризующие публічного діяча В. Вакарюка, я предлагаю каждому читателю самому

ДАТЬ СВОЮ ОЦЕНКУ, ЧТО СОБОЙ ПРЕДСТАВЛЯЕТ ПУБЛІЧНИЙ ДІЯЧ (личная оценка В. Вакарюка своей публичности!), ветеран правоохранительных органов (в милиции проработал 19 лет), в прошлом депутат гор- и облсоветов Черновицкой области, высокопоставленный государственный чиновник (госслужащий 7-5 рангов, ранги получал через каждые два года, что противоречит закону «Про госслужбу»), проработал в органах государственной власти 7 лет (с перерывами).

И последнее,  –  пусть откликнуться те, кому помог Вакарюк в статусе публичного активиста и его однопартийцы (Вакарюк до сих пор возглавляет ГО «ЄВРОПЕЙСЬКИЙ РУХ»). Мне (я думаю и другим людям) очень любопытно, сколько однодумцев за 6 лет существования его ГО он собрал под свои «знамёна»?!!! И, конечно же, любопытно КТО и СКОЛЬКО человек (ГРУППА ПОДДЕРЖКИ ВАКАРЮКА!) будут приходить на судебные заседания, начиная с 15.07.2014 г. (9:00)!

 

Официально разрешаю (как автор) публикацию данной статьи во всех СМИ и в ИНТЕРНЕТ-СЕТЯХ  без права редакции (внесения любих поправок!) текста и моего авторского видеорепортажа, являющегося неотемлемой частью в вышеизложенном информационном формате. В печатных СМИ обязую публиковать под статьёй печатную ссылку електронного  адреса видеорепортажа В YOUTUBE:

                           http://youtu.be/awdYljCxKxc

Вы можете посмотреть мою статью в полном объёме по адресу:

http://bukmaidan.com/blogi/138-kogo-lyudi-schitayut-podlecami.html

http://bukmaidan.com/blogi/genagekov/139-kogo-lyudi-schitayut-podlecami.html

Геннадий  Геков. Независимый гражданський активист, правозащитник, журналист-детектив.

095-474-37-54            [email protected]

10.07.2014                 0:12

11.07.2014                16:22

avatar

Геннадий Геков

11 липня 2014 16:22