Cуд відмовив у задоволенні позову буковинських регіоналів до Максима Бурбака та Івана Мунтяна

Cуд відмовив у задоволенні позову буковинських регіоналів до Максима Бурбака та Івана Мунтяна

18.09.2012, 14:40

17 вересня Чернівецький окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову кандидата у народні депутати України від Партії регіонів Матвія Куцака до кандидатів від ВО «Батьківщина» Максима Бурбака та Івана Мунтяна. Матвій Куцак звертався у суд з проханням визнати протиправними дії Максима Бурбака та Івана Мунтяна щодо здійснення передвиборчої агітації в приміщенні палацу культури м. Сторожинець під час проведення загальних зборів громади міста, яке мало місце 10 вересня 2012 року, та просив зобов’язати кандидатів від ВО «Батьківщина» утриматися від вчинення вищезазначених дій в подальшому щодо проведення агітаційної діяльності без належно оформлених договорів оренди приміщень та їх оплати.

17 вересня Чернівецький окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову кандидата у народні депутати України по загальнодержавному багатомандатному виборчому округу Партії регіонів Матвія Куцака до кандидатів по загальнодержавному багатомандатному виборчому округу політичної партії ВО «Батьківщина» Максима Бурбака та Івана Мунтяна.

Матвій Куцак звернувся у суд з проханням:

- визнати протиправними дії Максима Бурбака та Івана Мунтяна щодо здійснення передвиборчої агітації в приміщенні Будинку культури м. Сторожинець під час
проведення загальних зборів громади міста, яке мало місце 10 вересня 2012 року
(http://oporacv.org/vlada-ta-opozytsiya-zvynuvachuyut-odyn-odnoho-u-vidstavtsi-mera-storozhyntsya/);

- зобов’язати кандидатів від ВО «Батьківщина» утриматися від вчинення вищезазначених дій в подальшому щодо проведення агітаційної діяльності без належно оформлених договорів оренди приміщень та їх оплати.

Під час судового розгляду суд дійшов висновку, що за своїм змістом та формою виступи Максима Бурбака та Івана Мунтяна є передвиборною агітацією. Проте, суд вважає необґрунтованими твердження позивача щодо незаконності такої агітації, зокрема, й через те, що позивач не надав суду доказів використання відповідачами для проведення передвиборної агітації власних коштів чи коштів з інших джерел, що заборонено законом. Також суд вважає, що проведені відповідачами виступи за своїм форматом не відносяться до публічних заходів, а тому твердження позивача, що вони мали обов’язково сплатити кошти за оренду приміщень комунального Будинку культури в м. Сторожинець за проведення виступів 10 вересня 2012 року, є безпідставним. Законом «Про вибори народних депутатів України» не забороняється проведення передвиборної агітації в приміщеннях комунальної форми власності.

Нагадаємо, що 10 вересня Сторожинецький міський голова Микола Карлійчук на зібранні громади міста Сторожинець заявив, що складає свої повноваження. За словами екс-голови він «більше не бажає бути жертвою політиканства» та «не буде маріонеткою ні в руках районної влади, ні в руках опозиції». Як повідомив ОПОРІ Матвій Куцак (http://oporacv.org/vlada-ta-opozytsiya-zvynuvachuyut-odyn-odnoho-u-vidstavtsi-mera-storozhyntsya/), Партія регіонів вбачала в подіях (виступи Максима Бурбака, Івана Мунтяна та інших представників опозиції), які відбулися одразу після виступу Миколи Карлійчука порушення Закону «Про вибори народних депутатів України».

За коментарями звертайтесь:

+38 044 286 26 70
www.opora.org.ua

Назар Тимощук,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області,
063 628 67 71, [email protected]

Прес-секретар Чернівецького представництва Громадянської Мережі ОПОРА,
Григорій Сорочан
063 628 67 72, [email protected]

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів
щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.

1


КОМЕНТАРІ (2)

 

 

 

Краще напишіть як минулими вихідними "відзначився" Канюк,  сільський голова с. Ошихліби.

avatar

Це цікаво

18 вересня 2012 10:39

А що сталося в Ошихлібах?

avatar

А що сталося в Ошихлібах?

18 вересня 2012 14:00