Чинуш свідомо не являється в суд, щоб не повертати місту 700 тисяч боргу? Чесанов на черзі? А Бурбак же попереджав...

Чинуш свідомо не являється в суд, щоб не повертати місту 700 тисяч боргу? Чесанов на черзі? А Бурбак же попереджав...

25.04.2014, 19:30

Чернівецькою міською радою проводиться робота щодо стягнення заборгованості перед бюджетом міста з юридичних осіб. Так, 21.03.2014 Чернівецькою міською радою був поданий позов до Господарського суду Чернівецької області щодо стягнення з ТОВ «Бізнес-центр «Буковинський» заборгованості в сумі 360 937,54 грн. згідно договору купівлі-продажу земельної ділянки.

Крім того, 03.04.2014 Чернівецькою міською радою до Господарського суду Чернівецької області поданий позов щодо стягнення з ТОВ «Бізнес-центр «Буковинський» заборгованості в сумі 293 968,12 грн. згідно договору про пайову участь у розвитку інфраструктури міста Чернівців.

Вказані справи станом на 25.04.2014 знаходяться на розгляді в суді. З метою захисту інтересів держави, в особі територіальної громади міста Чернівців, у судовий розгляд справ, на стороні Чернівецької міської ради, вступила прокуратура міста Чернівців.

Судові засідання щодо розгляду означених справ двічі переносились на інший день, у зв’язку з неявкою представника ТОВ «Бізнес-центр «Буковинський», що свідчить про свідоме затягування судового процесу зі сторони останнього. Зокрема, наступні судові засідання відбудуться 06.05.2014 та 13.05.2014.

Додатково інформуємо, що Чернівецька міська рада вживає заходів щодо стягнення заборгованості з юридичних осіб перед бюджетом міста й шляхом звернення до органів державної виконавчої служби.

Так, 19.03.2014 Чернівецька міська рада звернулась до Відділу державної виконавчої служби Шевченківського району м. Чернівців щодо вжиття заходів примусового виконання судових рішень, зокрема, шляхом накладення арешту на кошти та інші цінності ППБК «Промбудінвест». Заборгованість перед бюджетом міста за придбані земельні ділянки станом на 05.04.2014, яких становить 138 113,10 грн., з урахуванням графіку розстрочки платежів. Загальна ж сума боргу ППБК «Промбудінвест» перед бюджетом міста Чернівців дорівнює 1 165 682,36 грн.

Нагадаємо, ТОВ «Бізнес-центр «Буковинський» – це готель «Буковина», належить депутату міської ради від «Нашої України» Валерію Чинушу.

У листопаді 2013 року, нагадаємо, тоді ще народний депутат України Максим Бурбак заявляв, що не впевнений чи громада пробачить чернівецьким зрадникам, які 5 років її плюндрували. А сам він вважає їх занадто дрібними, щоб особисто зводити з ними якісь рахунки. Нардеп тоді сказав, що єдине, чим може тут допомогти, то це посприяти секретарю міської ради Михайлішину в наповненні міського бюджету, якому значна частина цих людей винна гроші. Зокрема, нардеп розповів, яким чином можна стягнути борги з депутата Чесанова - тушка і голова "тушкованої фракції Батьківщина" у Чернівецькій міській раді. 

Чесанов і Чинуш отримали реструктуризацію по сплаті за землю, за яку мали заплатити місту. Але власність Чесанова не може знайти виконавча служба.

Докладніше про рецепт від Максима Бурбака на відео:

Після звернення Бурбака до Пшонки прокуратура змусила фірму Чинуша сплатити 140 тис. боргу
24.10.2013, 18:13

За поданням прокуратури міста Чернівців до бюджету сплачено 140 тисяч гривень – частину простроченої заборгованості за договором купівлі-продажу земельної ділянки площею понад 0,59 га, розташованої в центральній частині міста, а також за несплату щомісячних платежів. Ділянку ще у 2008 році придбало товариство з обмеженою відповідальністю «Бізнес-центр «Буковинський», однак, сплатило тільки частину вартості. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівців.

Прокурорською перевіркою встановлено факт неналежного виконання посадових обов’язків відповідальними особами органу місцевого самоврядування, який здійснює контроль за дотриманням строків виконання договірних зобов’язань, а також несплату щомісячних платежів за вказану земельну ділянку, передбачених додатковими угодами до договору купівлі-продажу.

На вимогу прокуратури Чернівецькою міською радою вказаному товариству направлено претензію про невиконання умов договору купівлі-продажу.

Прокуратура відреагувала після того, як до Генпрокурора з цього питання звернувся депутат Бурбак

Вкотре переконуюсь, що секретарю Чернівецької міської ради Віталію Михайлішину вірити зась. За два з половиною роки свого «керування» містом він стільки напатякав, що я переконався - кожне його слово треба ретельно перевіряти. Причому разом з прокураторою та ішими контролюючими органами. - Про це на своїй сторінці у ФБ написав народний депутат України Максим Бурбак. - Вважаючи себе очільником(керманичем, деколи міським головою - вибирайте самі до смаку) міста, Віталій Михайлович натомість поводить себе як не дуже поінформована людина. Це як мінімум. Бо для чого тоді було заявляти в прямому ефірі на ТРК «Чернівці» від 29 серпня 2013 року, що ніяких боргів за землю перед містом у його колег-депутатів Чинуша та Чесанова немає. Виявляється є. Якщо він не знає (маю сумнів!!!) або його недолугі заступники прикривають несплату своїх колишніх колег, то я наведу яскравий приклад одного з них.

Ще у 2008 році пан Чинуш (ТОВ «Бізнес-центр «Буковинський») згідно договору купівлі-продажу придбав земельну ділянку площею 0,5935 га за адресою: м.Чернівці, вул. Головна, 141 за майже 2,5 мільйони гривень, які мав сплатити до бюджету впродовж 30 днів. Але несподівано грянула криза. Почалися хронічні неплатежі в бюджет міста зі сторони покупця. Припустимо, що міська рада пішла на поступки інвестору-покупцю. І почались численні юридичні процедури з обох боків. Все це ви можете від слідкувати у додатках до цього опусу. Але саме головне -державний акт на землю він мав отримати лише після повної сплати всієї суми.

Найцікавіші речі стосовно цієї землі розпочалися з приходом нової команди на чолі з Проданом-Михайлішиним. З кожним з зрадників чернівецької громади розраховувались по-різному. Чинушу підписали ще одну полегшену реструктуризацію. Відповідно до нової редакції договору свій борг він буде виплачувати міській раді ще три роки тобто до 2014 року, а державний акт на землю він, до речі, отримав, сплативши лише 10 відсотків від загальної суми боргу перед бюджетом міста, що склало лише 250 тисяч гривень (правда з деякими обмеженнями права розпорядження земельною ділянкою). Цікаво, чи кожному підприємцю йдуть назустріч з такими м’якими умовами? Отак, починали з 30 днів закінчили 6 роками відстрочки. Мабуть, місту не потрібні кошти для вирішення місцевих проблем, інакше як пояснити таке вибіркове ставлення до боржників.

На даний момент, як повідомили в прокуратурі, станом на 29 серпня 2013 року (в день славетного звіту очільника перед громадою в ефірі ТРК «Чернівці») «Бізнес-центр «Буковинський» має прострочену заборгованість перед Чернівецькою міською радою в сумі 281 тисяча гривень (це лише прострочка, сума боргу набагато вища).

Отже секретар міської ради вкотре обманув людей, заявивши, що боргу немає. Боржник згідно дуже вигідних для нього угод має сплачувати борг щомісяця, але останній платіж був здійснений ще в травні цього року. Тому прокуратуру міста зацікавило, чому міська рада впродовж трьох місяців не вживала ніяких заходів щодо стягнення боргу. Чому чиновники порушили закон і які чинники до цього призвели. Сподіваюсь, прокуратурі Віталій Михайлович навряд чи буде брехати.

P.S. Беру на себе тяжку місію допомогти горе-очільнику в наповненні порожнього бюджету міста. Але на відміну від його хибного переконання, що депутати Верховної Ради повинні жебракувати по чиновницьким кабінетам в столиці на користь міського бюджету, я намагатимусь знайти «закопані» або втрачені кошти вдома, відкарбовуючи в його короткій пам'яті провокативні його ж рішення (часто-густо на межі законності).

 

1


КОМЕНТАРІ (3)

і до Бурбака черга дійде,

непереживайте ви так юрію за "прозорість" цього чоловіка

ви вже б визначилися чи ви журналіст,чи ...

avatar

Олеся,Чернівці

25 квітня 2014 16:55

... чи шлюха газетна! Чинуш один для міста і чернівчан робить більше, ніж вся фракція "За батьківщину" разом взята.2

avatar

Наталія Володимирівна

25 квітня 2014 19:38

Попрошу Вас, шановна пані, не ображати газетну справу Вашими домислами причетності до неї Ю. Чорнея! Він не газетяр! Газети таке сміття, яким переповнений цей сайт, не друкують - вони поважають себе і своїх читачів.

avatar

Наталії Володимирівні - з обуренням!

27 квітня 2014 14:10