Чиновниці Чернівецької міськради, яку зловили на хабарі, оголошено про підозру

Чиновниці Чернівецької міськради, яку зловили на хабарі, оголошено про підозру

12.06.2017, 17:38

Начальнику відділу Чернівецької міської ради, яку у п’ятницю правоохоронці зловили на хабарі, оголошено про підозру та обрано запобіжний захід.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Начальнику одного з відділів Чернівецької міської ради та посереднику оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди з використанням службового становища, поєднаного з вимаганням) та обрано запобіжні заходи, а саме: начальнику відділу обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з альтернативним запобіжним заходом у вигляді застави (170 тис.грн.), а посереднику обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Нагадаємо, 9 червня співробітники прокуратури Чернівецької області спільно з працівниками поліції та Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області задокументували факт одержання 700 доларів США неправомірної вигоди начальником одного з відділів Чернівецької міської ради.

Гроші чиновниця вимагала та одержала через посередника за погодження дозвільної документації у сфері архітектурних змін в історичній частині Чернівців.
Одразу після передачі неправомірної вигоди керівник відділу та посередник були затримані.

Досудове розслідування триває.

ДОВІДКОВО:

Начальник одного з відділів Чернівецької міської ради отримала хабар за надання довідки.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив мер Чернівців Олексій Каспрук, пише molbuk.ua

“Чекаємо рішення суду сьогодні про затримання чи вихід під заставу. Якщо не відсторонять за рішенням суду, то чиновниця буде відсторонена для проведення службового розслідування”, - зазначив мер.

Також Олексій Каспрук запевнив, що жодного пом’якшення для хабарників не буде.

“Жодних пом’якшувальних обставин для чиновників, які беруть хабарі, чи вчиняють корупційні дії, - не буде. Буду звертатися до правоохоронців у будь-яких ситуаціях, які дають підстави сумніватися у добропорядності чиновника. Моя позиція - максимальний громадський контроль, прозорість, які унеможливлюють схеми. Хто з чиновників не готовий так працювати, прошу писати заяви на звільнення і шукати собі іншу роботу”, - сказав Олексій Каспрук.

1