'Яку наркоту ви вживаєте, громадяни депутати?': невідома жінка на сесії намагалася побити мера і погрожувала викликати психіатричні бригади для депутатів Чернівецької міської ради (ОНОВЛЕНО о 21.38)

"Яку наркоту ви вживаєте, громадяни депутати?": невідома жінка на сесії намагалася побити мера і погрожувала викликати психіатричні бригади для депутатів Чернівецької міської ради (ОНОВЛЕНО о 21.38)

02.09.2021, 15:47

У Чернівцях невідома жінка влаштувала скандал у сесійній залі міськради, вигукуючи ненормативну лексику в бік міського голови та депутатів міської ради.

Як повідомляє molbuk.ua, це сталося сьогодні у ході проведення сесії ради.

Під час розгляду одного з питань порядку денного невідома жінка зненацька вибігла до президії та нерозбірливо щось вигукувала. Вона  кричала на міського голову Романа Клічука, обзивала його, махаючи перед ним якимись папірцями.

Через вигуки жінки Клічук на стільці від’їхав від президії, а секретарка міськради Марина Кирилюк взяла телефон та кудись подзвонила.

Депутати міськради намагались дізнатися, з якого приводу жінка прийшла до сесійної зали, однак вона конкретної відповіді не дала.

Згодом до сесійної зали зайшов співробітник поліції, який вивів її з приміщення. Клічук попросив вибачення у присутніх за цей інцидент.

Увага! На відео присутня ненормативна лексика!

Після цього мер Чернівців оголосив перерву в роботі сесії на 10 хвилин.

У Чернівцях правоохоронці склали адміністративний протокол щодо місцевої жительки, яка неадекватно поводилась у сесійній залі міськради, намагаючись вдарити міського голову Романа Клічука.

Як повідомили кореспонденту molbuk.ua у прес-службі Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області, правоохоронці оформили адміністративний протокол за ст.173 КУпАП.

Як можуть покарати жінку

Ця стаття (Дрібне хуліганство) тягне за собою накладення штрафу розміром від 51 до 119 гривень або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до 15-ти діб.

Пізніше міський голова Чернівців Роман Клічук висловив обурення через події на сесії міської ради, коли його опоненти, на його думку, "використовували душевно хворих" та спекулюють темами громадян, які перебувають у відчаї.

Про це посадовець написав на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, підбиваючи підсумки сьогоднішньої сесії він висловив своє враження про "купу згаяного часу на чиєсь хамство, цинізм, лицемірство".

"На жаль, є низка депутатів, які заради власних інтересів не просто гальмують розвиток, а намагаються заблокувати життєдіяльність усього міста", – написав Клічук.

"Рівень спілкування та вихованості кількох людей, як, наприклад, вискакування до трибуни, позначається на роботі всієї зали. Але що дратує найбільше і породжує сумніви у наявності в декого хоч якоїсь совісті – це використовування ними людей. Запрошення душевно хворих, спекуляції темами громадян, які у відчаї, – це дно, шановні...", – повідомив мер Чернівців.


1