Чи віддавати в оренду сорок соток землі психлікарні Бойко, на відміну від Мунтяна, обіцяє вирішити спільно з Клічуком

Чи віддавати в оренду сорок соток землі психлікарні Бойко, на відміну від Мунтяна, обіцяє вирішити спільно з Клічуком

19.01.2022, 12:55

Про це в інтерв'ю Андрію КУЧУРАНУ спеціально для БукІнфо повідомив голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко. 

- Якщо брати територію психлікарні, думаю, що варто зробити цілий репортаж із назвою «Фейки про Бойка». Бо з’являлась інформація, що «Бойко віддав приватному підприємцю територію під психлікарнею». Абсолютно не відповідає дійсності. Бойко свій перший візит здійснив до психлікарні. Ми винесли в натурі всі межі психлікарні і встановили, що там є самозахват землі, де приватник побудував приміщення. І на яке, найцікавіше, є, отримане в законному порядку в минулі періоди, право власності на землю. В тому числі йому був наданий сервітут, на нашу думку, незаконний. Ми дійшли з ним згоди і відмінили ті справи. Також там було орендоване приміщення на території психлікарні, за оренду якого не було сплачено жодної копійки. Ми кошти стягнули і оренду розірвали. Я нічого не можу стверджувати, але не думаю, що та оренда була безкоштовна для підприємця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пацієнтів і колектив обласної психлікарні влада області і Чернівців кинула напризволяще 

"Бойко, де комісія по ЧОПЛ?": у Чернівцях працівники психлікарні пікетували "будинок з левами"

Навіщо Козаку психлікарня, або чи потягнуться до Бойка слідом за Клічуком інші керівники обкрадених тергромад області?

- Для того, щоб виключити якісь корупційні ризики або звинувачення, було запропоновано узаконити його перебування на тій території. Бо позбавити права власності буде дуже важко, а фактично підприємець вже там перебуває. Було мною запропоновано, щоб підприємець відшкодував психлікарні період перебування там. З іншого боку я сказав, що варто вжити заходів, щоб підприємець перебував там на законних підставах. Тому людина звернулась з листом-проханням передати в оренду, здається, 49 чи 40 соток землі, точну площу не пам’ятаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бойка проситимуть Клічука не брати з обласних лікарень 3 млн грн

У психлікарні закривають два відділення, бо Чернівецька обласна рада не виділяє їй достатньо коштів

Чернівецька обласна рада на відміну від міської ради попередніх скликань не передала жодного метра земельних ділянок психлікарні в оренду

Психлікарні не перепадає жодної копійки від орендної плати, яку Чернівцям сплачує "Формаркет" за її ж землю - Іван Мунтян

- На відміну від тих людей, які цим користуються, публікують і роблять зраду, ламаються стереотипи в плані того, що у нас на сайті можуть публікуватись проєкти рішень, які можуть не знайти підтримку ні в керівництва, ні в депутатів обласної ради. Я так розумію, що всі звикли, що з’являється тільки те, що має бути задоволено. Ми ж показали всім це звернення, далі я направив його в юридичний відділ і після їх консультацій людині відмовив. Не за зверненням «Народного контролю» у міській раді, а до того дав відмову. Ми це звернення направили в наші комісії і далі спільно з міською радою будемо вирішувати як чинити.

- Це, що стосується психлікарні.  

Джерело: https://bukinfo.com.ua/ 

1