Чи буде хай-тек на місці чернівецької 'Берізки' на Кобилянській вирішуватимуть фахівці

Чи буде хай-тек на місці чернівецької "Берізки" на Кобилянській вирішуватимуть фахівці

09.07.2014, 12:27

Міський голова Олексій Каспрук вважає, що проекти реконструкції магазину "Берізка" на вулиці О. Кобилянської гармонійно вписується в архітектуру старої частини міста.

Про це він повідомив у понеділок на брифінгу, пише molbuk.ua

Зокрема, на запитання: "Як ви оцінюєте проекти реконструкції "Берізки", які отримали чимало негативних відгуків?", міський голова відповів:

"Як-то кажуть: "Два юристи, три думки". Так само і про архітекторів. Одні кажуть, що існує Віденська конвенція по захисту архітектурної спадщини, яка передбачає, що взагалі копіювати що-небудь новими будинками не можна. Я був у трьох австрійських містах – там таке присутнє в старій частині міста. Мені здається, що ті нові будівлі зі скла і бетону там виглядають гармонійно. Можливо я упереджено ставлюся, але там таке є. Я знаю, що там також це будівництво проходило не просто, і це було скандально. Є на те фахівці: містобудівна рада, громадськість, преса. І я прийму будь-яке рішення, яке буде законним".

Нагадаємо, на місці легендарного магазину "Берізка" планують спорудити сучасний шестиповерховий будинок. Проекти архітекторів були презентовані на виставці в культурному центрі "Вернісаж".

Джерело: molbuk.ua

Ще одну конфліктну ситуацію  - питання реконструкції будівлі на вулиці Т.Шевченка,14 розгляне комісія, створена розпорядженням міського голови Олексія Каспрука на прохання мешканців сусідніх будинків. Комісію очолює головний архітектор міста Сергій Гомонович. До її складу увійшли фахівці Департаменту містобудування та земельних відносин, юридичного управління міської ради, представники Шевченківської районної ради, депутати міської ради Василь Дутчак, Вячеслав Кишлярук, Олексій Редько, Ілля Романюк, голова ОССБ та представник власниці будівлі, де проводиться реконструкція. Комісія повинна надати міському голові до 15 серпня ц.р. пропозиції щодо вирішення конфліктної ситуації між власницею будівлі на вул. Шевченка,14, яка розпочала реконструкцію, та мешканцями сусідніх будинків.

 Водночас, як повідомляє Сектор інформації та зв’язків з громадськістю,  за участю начальника патронатного відділу міської ради Володимира Пулинця та начальника відділу охорони культурної спадщини міської Олени Пушкової відбулась громадська зустріч, присвячена проблемам охорони культурної спадщини в Чернівцях. За її результатами визначено основні напрямки діяльності. Це просвітницька робота, паспортизація будівель в історичному центрі міста, юридична підтримка відділу охорони культурної спадщини, відстеження порушень, проведення круглих столів із підприємствами, які встановлюють двері, вікна, а також з рекламними фірмами. Ініціативи громади знайшли підтримку Чернівецького міського голови, відділу охорони культурної спадщини міської ради, Чернівецького бізнес-центру, рекламного агентства “АСС”, кафедри архітектури та будівництва ЧНУ. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

ви кулявлобні  уроди і лише уродуєте архітектуру та рейдерсвом в області займаєтеся

вам ніхто недасть уродувати центр міста

avatar

кулявлобним тварям які хочут зуродувати місто

09 липня 2014 10:19