Чотири прем’єри і фестиваль «Золоті оплески Буковини» з нагоди 90-річчя колективу: у Чернівцях стартує новий театральний сезон

Чотири прем’єри і фестиваль «Золоті оплески Буковини» з нагоди 90-річчя колективу: у Чернівцях стартує новий театральний сезон

31.08.2021, 22:01

Новий театральний сезон в умовах карантину. 4 вересня драмтеатр імені Ольги Кобилянської відкриє свої двері для глядачів, і як запевняє керівник, з дотриманням усіх карантинних обмежень. Новий 91-й театарльний сезон почнуть з вистави «Ніч на полонині». Крім того, трупа візьме участь у театральному фестивалі.

Для глядачів підготували чотири прем'єри, пише ІА АСС. Про це на пресконференції з нагоди початку нового театрального сезону розповів Юрій Марчак, директор театру.

«У вересні розпочинається новий 91-й театральний сезон у Чернівецькому музично-драматичному театрі ім. Ольги Кобилянської. Новий сезон буде дійсно багатим на прем'єри. Надалі театр планує створення маленьких вистав, з якими можна було б гастролювати по області», - розповів директор.

У новому сезоні у театрі представлятимуть 4 прем'єри:

- Повість «Новеченто (1900)» - автор Алессандро Барікко;

- П’єса «Боротьба за право» - автор Карл-Еміль Франзов; -

Комедія «Вікенд на трьох» - автор Жан Пуаре;

- П’єса «Дюймовочка і метелик» - автор Анна Яблонська.

Також Юрій Марчак розповів, що цьогоріч відбудеться 15-ий фестиваль «Золоті оплески», який триватиме впродовж 22-31 жовтня. Цей захід буде приурочений до важливої дати для театру - 90-річчя колективу театру. На фестивалі Чернівецький театр представлятиме комедію в стилі рок-н-рол «Тітонька на мільйон».

Театр працюватиме з дотриманням карантинних вимог, які дозволяють заповнення половини глядацького залу.

 Чотири прем’єри: у чернівецькому театрі готуються до нового сезону

Джерело: ТВА та http://acc.cv.ua/

1