Чотирьох чернівецьких кандидатів від 'Слуги народу' відібрали з-поміж багатьох претендентів після ретельної перевірки, а Другановський сам відмовився балотуватися

Чотирьох чернівецьких кандидатів від "Слуги народу" відібрали з-поміж багатьох претендентів після ретельної перевірки, а Другановський сам відмовився балотуватися

22.06.2019, 23:32

У Чернівцях політична партія "Слуга народу" урочисто представила громадськості кандидатів у народні депутати, які балотуватимуться на парламентських виборах 21 липня на чотирьох виборчих округах БуковиниПодія відбулась на терасі ресторану на вулиці Ольги Кобилянської.

Як пояснив керівник осередку партії "Слуга народу" Віталій Другановський у вступному слові, він подав президенту Володимиру Зеленському пропозиції щодо змін у Чернівецькій області.

Другановський заявив, що він відмовився бути включеним до партійного списку "Слуги народу" на парламентських виборах.

"Я особисто відмовився від подачі в депутати Верховної Ради. Так само думаю змінити цю систему. Тому що найлегше було би подати себе в списки, або піти від нашого регіону, і десь уже там у "верхах", в Києві собі займатися справами держави. Але я думаю, що наш край також потребує змін", – сказав він.

Керівник штабу "Слуги народу" додав, що він подав свою пропозицію президенту Зеленському.

"Він її розглянув, прийняв її. І в подальшому, думаю, я зможу долучитися в нашому регіоні до змін. А наша четвірка нам у цьому допоможе", – повідомив Другановський.

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д BukNews.

Голова обласної організації партії "Слуга народу" представив журналістам кандидатів, які підуть на вибори від партії Зеленського: Олену Лис (201 округ), Максима Заремського (202 округ), Георгія Мазурашу (203 округ) та Валерія Божика (204 округ).

Кожен з кандидатів у своїх виступах оголосив про те, чим збирається займатися у випадку перемоги на виборах.

"Планів у мене багато, в тому числі на рідному окрузі. Потрапивши до сильної команди президента Зеленського, який, гадаю, частково об’єднав країну, треба думати про те, як міняти Україну на краще. І тоді буде добре в усіх округах. Я доволі негативно сприймаю практику поділу на округи. Мовляв, тут депутат сильний, для округу щось пролобіював... А що, в сусідньому окрузі гірші люди живуть?", – сказав Георгій Мазурашу.  З 2014 до 2018 року він був членом виконкому Чернівецького обласного відділення Національного олімпійського комітету України. Директор Чернівецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Кандидат у нардепи адвокат Валерій Божик зауважив, що на його 204-му окрузі буде "запекла боротьба".

"Доведеться конкурувати з діючим депутатом Верховної Ради і колишнім головою фракції. Ми повинні пам’ятати, для чого ми йдемо у Верховну Раду. В першу чергу – це законотворчість. Звичайно, свій фах юриста і понад 20-річний досвід я хочу покласти на те, щоб створити такі закони, щоб не тільки люди на 204-му це відчували, а відчували по всій країні", – повідомив Божик.

Кандидат у народні депутати від партії "Слуга народу" Валерій Божик заперечив інформацію про те, що він вчився на одному курсі зі своїм основним конкурентом на 204 окрузі Максимом Бурбаком.

Про це Божик повідомив сьогодні під час представлення кандидатів від "Слуги народу" на Буковині.

Зокрема, на запитання журналіста Петра Кобевка, чи вчився Божик з Бурбаком, кандидат відповів:

"Я чекав цього запитання. Значить, кажу. Я б вам порадив просто взяти список, піти до декана юрфаку, і подивитися, хто з ким вчився, а потім робити публікації. Не вчився, ні в групі, ні на курсі. Особисто не знайомий", – сказав кандидат.

На уточнююче запитання, чи вчилась дружина Божика з Бурбаком, кандидат відповів:

"Я розлучений. У мене зараз немає дружини. Колишня дружина може вчилася, я не дивився. Я не можу вам сказати, в групі. Можливо, на курсі вчилася. Дружби не водив, сто грам не пив".

Він додав, що не планує "здавати" округ на користь Максима Бурбака.

"Так ось, округ "здавати" не буду, з перегонів зніматися не буду, з основним конкурентом не вчився. Звичайно, знаю його. Це ж наш народний депутат", – повідомив Валерій Божик.

Раніше у ЗМІ з’явилась інформація про те, що на виборчому окрузі №204 від партії "Слуга народу" балотуватиметься Валерій Божик, який начебто є однокурсником чинного нардепа і кандидата в депутати від 204-го округу Максима Бурбака.

Кандидат Олена Лис вважає, що у парламенті слід створювати такі законопроекти, які "дозволять піднімати економіку Чернівців"Вона – вчителька початкових класів у Чернівецькій гімназії №2.

"Щоби створювалися нові робочі місця, щоби молодь не хотіла виїжджати за кордон, і щоб вона зі своїм потенціалом допомагала розвивати Чернівці", – повідомила вона.

Водночас кандидат Максим Заремський сказав, що йому подобається "план дій партії та бачення Зеленського щодо перезавантаження життя у кожному напрямку".

"Моя політика в цьому плані будується на повному перезавантаженні. Буду намагатися щось нове ввести у соціально-економічному розвитку нашого округу. Хочеться, щоб наш рівень життя покращувався у кожній структурі", – сказав Заремський. Зараз він обіймає посаду начальника відділу Управління цивільного захисту населення Чернівецької ОДА.

Джерело: https://molbuk.ua/

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д BukNews.

1


КОМЕНТАРІ (4)

Команді Зе треба було запропонувати балотуватися від себе по 204 Любові Годнюк, вона б пірвала Бурбака на гноти. А цього Божика ми зовсім не знаємо.

avatar

Бесараб

23 червня 2019 15:49

Не для кого не секрет, що переможуть кандидати від партії «Слуга народу»

avatar

Чернівчанин

23 червня 2019 16:29

А Василь Козак хіба Бурбака не рватиме? А чи його записали в антидержавники і з цим титулом зникне з політиканства? А ще колись сміливим "нашоукраїнцем" був. Правда, часто перемальовувався.

avatar

Мигай

23 червня 2019 16:37

Козак схоче рвати але ха нього не проголосує  Хотин- Заставна та й Кельменці не дуже.

avatar

Нестор

23 червня 2019 16:47