Чому Ткачук? (лист в редакцію)

Чому Ткачук? (лист в редакцію)

03.09.2012, 15:05

На електронну адресу BukNEWS надійшов лист від читачки, в якому жінка виклала своє бачення перебігу виборчої кампанії у Чернівцях. З деякими її думками редакція погоджується, щодо деяких готова дискутувати. Проте ми вирішили оприлюднити цей лист для започаткування актуальної дискусії зі згаданої проблеми. У тому числі за участю інших кандидатів у депутати, яких у цьому дописі не згадано на ім’я. Чекаємо також на відгуки читачів.

Чому Ткачук?

Спеціальні конструкції,  які, згідно з давньою чернівецькою традицією, з’являються у місті акурат перед черговими виборами – це лише одне з місць, де кандидати можуть в цивілізований спосіб донести до виборця інформацію про власну кампанію. Проте про справжнє ставлення кандидата до людей, його життєві пріоритети, врешті, виховання саме ці металеві «трикутники»  можуть розповісти дуже багато. В обласному центрі таких стендів більше шести десятків. Розміщенні вони у найбільш людних місцях - на площах, скверах, перехрестях основних автомагістралей, поблизу зупинок громадського транспорту, вокзалів, магазинів, ринків, інших соціальних об’єктів тощо.

Тож що вони зараз засвідчують?

Металеві стенди для агітації наразі особливо активно використовує лише Віталій Ткачук - один з  13 претендентів на єдине парламентське місце від Чернівців. (В одномандатному виборчому окрузі №201, нагадаємо,  зареєструвалося 13 кандидатів в народні депутати України.) Тому на питання з нового плаката «Чому Ткачук?», який прикрасив ці тумби  перед останніми вихідними, можна було б відповісти так само коротко: можливо, тому, що 31-річний Віталій Ткачук чи не єдиний з-поміж усіх кандидатів будує своє виборчу кампанію за європейськими зразками. (Пригадуєте, бодай з фільмів, всуціль заклеєні передвиборчою агітацією міста Західної Європи?) Тобто за тими принципами, які лежать в основі процвітання цивілізованих країн, на які так хоче бути схожою Україна. І головним з них є принцип публічності, якого повинні дотримуватися всі політики.

Тому публічність, яку звичайними на перший погляд плакатами демонструє Віталій Ткачук, свідчить про його повагу до виборців, готовність змагатися за допомогою аргументів, а не міфічних «позабюджетних» чи «спонсорських» коштів з «таємних фондів» невідомих на ім’я спонсорів. Чим потім доведеться за них заплатити громаді? Можливо, цілковитим контролем  над ресурсами міста чи взагалі майбутнім усіх його мешканців?

Пасивне очікування ще одним опонентом Віталія Ткачука, якого називають серед  фаворитів гонки,  того, що перемога, як перестигла  груша, сама впаде йому до рота, теж мала би чернівчан застерегти. Невже вони якесь стадо худоби, що має голосувати за  людину, тільки тому, що її нібито несправедливо образили.  (А хіба нас самих мало ображають?) Та ще й таку, яка не вважає за потрібне бодай з рекламного стенду публічно сформулювати позицію на якій нині стоїть. Невже нас справді мають за якесь бидло, що голосує за одним помахом чиєїсь руки? До того ж  не місцевої, а київської, хоча  й з чернівецьким корінням.  На цьому тлі готовність Ткачука до розмови з виборцем  виглядає особливо привабливо.

Не кулуарні домовленості з владою та олігархами, яким вона служить, не ухвалені в Києві за кулісами рішення про кандидатів, які мають представляти в столиці інтереси міської громади, а змагальність між ними є запорукою правильного вибору чернівчан. І без публічності тут ніяк не обійтися. А тепер пригадайте, хто з кандидатів найбільше представлений на вулицях міста, тобто відкритий для діалогу, доступний людям? Ото ж бо й воно! Віталій Ткачук. Зауважте: ніхто вже не питає, хто такий Ткачук,  а чому він. Відчуйте, як кажуть, різницю.

Щоправда, хтось тут, звісно, обов’язково згадає, що є ще один кандидат, який звертається до чернівчан прямо на вулиці. Так, ще один такий  справді є. Проте робить він це не з демократичних (читай – доступних усім, а значить ближчих до людей металевих стендів), а промовляє до них переважно з дороговартісних біл-бордів. Врешті, окружна виборча комісія № 201 вже висловила свою негативну оцінку таким його діям, застерігши від незаконного використання соціальних рекламних площин Чернівецької міськради.  Щоправда суд, де кандидат оскаржив це рішення,  її не підтримав.

То які теми для обговорення пропонує чернівчанам Ткачук?

Поливає брудом кандидатів-опонентів? Ні! Хоча на нинішніх виборах в Чернівцях дехто будує на цьому всю свою кампанію. Чи можна вірити в щирість такого підходу? Сумнівно! Адже та  сама людина, що зловживає цим зараз, на виборах мера Чернівців в 2006-му році, навпаки, підтримувала нинішнього свого опонента.  Що з того часу змінилося? Нічого! Тому коли, врешті,  цей кандидат в депутати говорив правду? У 2006-му році, числячись тоді серед місцевих лідерів провідної партії Майдану, коли фактично підтримував свого нинішнього суперника, чи нині, закидаючи йому брак опозиційності?

Очевидно, що такими речами увагу людей прагнуть відвернути від насущних проблем,  обговорення того з чим доводиться стикатися, жити більшості чернівчан.

Воно й справді, що має більше хвилювати, наприклад,   чернівецьких автомобілістів: якого кольору у кандидата спідня білизна чи де взяти гроші для  заміни старого авто на нове? За офіційними даними ДАІ, кількість зареєстрованих у Чернівцях транспортних засобів коливається від 50 до 70 тисяч одиниць. Чернівці можуть пишатися тим, що рівень автомобілізації тут один з вищих в Україні, а кількість автомобілів у місті  скоро зрівняється з  числом їх дорослих мешканців. Проте так само очевидно, що усе це хазяйство час від часу потребує оновлення. Про  користь заміни старих машин на нові для навколишнього середовища годі й казати.  Але чи дозволяє це кишеня більшості чернівчан?

Ткачук пропонує свій вихід – ліквідувати мито на ввіз автомобілів. Щоб Mersedes-Benz E Class 2000 р. коштував в Україні не 13 тисяч доларів, як зараз, а лише 2,5 тисячі, як у Європі? Або для чого платити 7 тисяч «зелених» за ВАЗ 21115, якщо за Wolksvagen Golf 4 такого самого класу, після скасування мита, потрібно буде викласти лише 1,5 тисячі?  То, може, пора поговорити про це, а не купуватися на тимчасові дешеві подачки кандидатів від влади, або так і не сформульовані обіцянки кандидата-опозиціонера? І, можливо, в цьому якраз полягає відповідь на питання: чому саме Ткачук?

Або ще один приклад: легендарна в минулому громадська організація «Калинка», яка, ніде правди діти, захистила колись найбільше комунальне підприємство Чернівців від можливого дерибану, нині давно втратила свій бойовий запал. (Історію зі створеним попереднім директором (тим, що зараз перебуває зараз під слідством)  ВАТ «Мегамаркет», яке хотіло взяти в оренду найбільшого у Чернівцях платника податків,  городяни мабуть ще не забути).  Інакше чому досі не розв’язано  більшість проблем, небажання вирішувати які закидали попередньому керівництву міста? Пригадуєте, яскравий приклад, який наводили всі незадоволені владою колишнього мера і гендиректора ринку: про первинну ціну контейнера на  «Калинці»  і ту, яку правили за нього на ринку вторинному? Хтось скасував те рішення виконкому, яким освятили цей ціновий дисбаланс? За рік щось змінилося? Чи змінилася тільки кишеня, у яку йшла та різниця? А, може, власники капітальних будівель отримали за цей час свідоцтва на власність? А з тими, хто користується тимчасовими, міська рада уклала договори про оренду бодай на 49 років? Питання, очевидно, риторичні. Тоді, де пікети бойової «Калинки», вимоги? Видохлися? Тоді, може, краще довірити вирішення цього питання своєму депутату, який бодай піднімає це важливе для десятків тисяч чернівчан питання, а не просто закликає: голосуйте за мене, бо я хороший. І хіба це так само не відповідь на питання з рекламних щитів: чому Ткачук?

Але ось хто точно  знає відповідь на питання «чому Ткачук?», то це звільнений з облмуздрамтеатру артист драми Іван Данілін. З проханням захистити свої права артист звернувся, чомусь,  саме до Віталія Ткачука. До одного з-поміж 13 претендентів на  депутатське крісло!  Ви чули голос правоохоронців на підтримку актора, який має на руках судове рішення про поновлення на роботі? Публічно виступити на його захист спромігся тільки Ткачук. Для більшості ж його опонентів це не проблема? Але ж йдеться про життєву долю пересічного чернівчанина. Більшість жителів міста становлять саме такі люди. Де гарантія, що обраний депутатом  кандидат взагалі потім слухатиме своїх виборців? Якщо вже зараз, ще в кандидатському стані, він не чує Даніліна? Ткачук не відірвався від реального життя. Чи не тому, бува, що темою його пісень є вічні цінності: любов до світу і людей у ньому?

Досить чому?

Рената ПІВТОРАНІС

 

1


КОМЕНТАРІ (23)

       Тільки починаєш читати даний матеріал і зразу видно що не щирий і не від душі, а за .....  Чого тільки варті слова " бодай з рекламного стенду публічно сформулювати позицію на якій нині стоїть" . Так дійсно, з плаката чому Ткачук зразу видно позицію на якій стоїть "достойний" кандидат....

Тому саме вираз: чи можна вірити в щирість такого підходу? Сумнівно! відноситься саме до нього, людини яка зрадила тих хто зробив з нього депутата облради, а хто зрадив раз той зрадить і тисячу.  Виборцям є над чим подумати !!!!!  До речі і татусь теж тушка !!!!!!!!!!

 

 

 

avatar

До Рената ПІВТОРАНІС

03 вересня 2012 10:41

Ну, прям Нельсон Мандела якийсь

avatar

Читач

03 вересня 2012 10:49

Я захоплююсь! Бідного хлопака розводять на бабки новоспечені технологи під вибори, впарюючи всіляку дурню, а він певно і радий. Не сумніваюсь, що це ті самі піарники, що вже зробили з нього співочу "зірку". Правильно робите, лохів треба розводити на бабки. Зараз певно йому сказали, що він виграє вибори. Молодці! 

avatar

Митро

03 вересня 2012 11:25

Якась досить цікава компанія у нього. Ніхто не знає хто там політихнологіями займається??????
avatar

Політолог

03 вересня 2012 12:28

любители шансона

avatar

политологу

03 вересня 2012 12:37

Дякую редакції, яка надрукувала мою першу статтю!!! Приємно буде колись потім згадати з чого  починала свій шлях в журналістиці.  Щиро дякую читачам за увагу до моєї роботи. Окремо хочу звернутися до першого коментатора, який, схоже,  єдиний уважно прочитав те, що я написала.   Решта просто поливають брудом людину. Власне, це я й мала на увазі, коли пропонувала обговорювати те, що кандидати пропонують, а не їх самих. Ніж критикувати, краще прямо під своїм ім'ям запитайте у Ткачука, чому він робить те, що робить. Тоді дискусія буде продуктивною.

avatar

Рената

03 вересня 2012 13:37

Запитання до РЕНАТИ : ЧОМУ твій Ткачук ПІВАЄ ?! Всі наколо бачать і розуміють,що ві не має ані голосу,ані слуху,а ні харизми, ані зовнішності.

avatar

Перше запитання

03 вересня 2012 14:24

помилка, - СПІВАЄ

avatar

Перше запитання

03 вересня 2012 14:25

Чому твій Ткачук вирішив,що він потрібний громаді Чернівців,щоб представляти іх інтереси в ВР ?! 

avatar

Друге запитання

03 вересня 2012 14:27

Чому Ткачук розраховує,що його маячню громадяни будуть сприймати ??? Всі його передвиборчі заклики -суцільна маячня

avatar

Третє запитання

03 вересня 2012 14:29

Ну якщо Рената збирається бути журналісткою, то перша тема вибрана вкрай невдало. Знайшла про кого писати, порожнє місце цей Ткачук. А вона така, мабуть, Рената, як я Анжела.

avatar

Василь

03 вересня 2012 15:02

Добре було б якби на ці питання відповів сам Ткачук, або провів чат конференцію на цьому сайті. Але як неупереджений громадянин я чесно кажучи не розумію цих закидів, які йому тут сатвлять. Хоче чоловік і співає. Хіба це злочин? А як - це вже справа смаку кожного. Те саме щодо місця в парламенті, як громадянин він має право брати участь в політичному житті країни і балотуватися. Чи ви такі демократи, що забороните йому це робити? Те саме про тези, які він висловлює - не подобається - не слухайте. А що кажуть решта кандидатів? Я взагалі не знаю. Михайлішин лиш шкіриться і вітає, Федорук сховався у кущах, а всі інші взагалі нікому невідомі.

avatar

НеТкачук

03 вересня 2012 15:46

Не з нас робить Ткачук лохів, а його розводять на бабло  горе-політтехнологи містечкового маштабу. Не скоро хлопець поміняє свою ТОЙОТУ ДЖІПА НА КРАЩУ МАШИНУ !!! p.s. Пане Ткачук. У вас проблема. Ви не вмієте контролювати гроші, які попали до вас не важливо яким шляхом. І на сам кінець - з вас такий депутат, як і пєвєць. Висновки робіть самотужки!!!

avatar

Петро

03 вересня 2012 17:33

погоджуюсь на всі 100 % !!!

avatar

до Петро

03 вересня 2012 18:01

Відчувається, що вашого "листа" перед відправкою до редакції вичитав сам Ткачук. Не розуміє хлопець, що така відверта джинса більше йому шкодить, ніж помагає. Погоджуюсь із попередніми коментаторами про розводняк на гроші місцевими піарниками. 

avatar

До Півтораносихи

03 вересня 2012 18:20

Ви так тяжко рахуєте Ткачукові гроші й строчите тут за всіх коментарі, що зразу відчувається: вам він їх не дав :) Хоча ви й просили

avatar

Петрові

03 вересня 2012 18:26

А якщо серйозно, може хтось знає хто працює на Ткачука? Чув, що людей шукав Добржанський, але хто пішов ось це цікаво.
avatar

Микола

03 вересня 2012 22:09

Молодець цей Ткачук!
avatar

Я

04 вересня 2012 00:37

На мого щирого листа дехто мені невідомий накатав цілу відповідь. Дорікаєі, що я нібито не існую ,  а сам підписується явним псевдонімом.  Пише - перевіряв через Гугл та телефонну книгу. То Гугл теж видає його лише в Інтренеті, а щодо книги, то ясно, що мене там немає - бо телефон записаний на прізвище дідуся. Я пропоную панові, який мені не вірить, зустрітися і переконатися, що я таки є.  А щодо Ткачука, то жодного положення мого листа пан Акулін не спростувава. А якщо я вже так сильно помилилася щодо своїх оцінок Ткачука, то чи варто було писати мені таку велику відповідь? Знаки я не рахувала, але таки чимало. Значить я таки чимось зачепила людей???

За кандидатів агітують міфічні персонажі
 
До якої лише дурні не вдаються окремі кандидати в народні депутати рекламуючи власну персону. Проте час від часу з’являються хрестоматійні приклади ліворукості деяких піарників. Складається враження, що вони діють за принципом: чим гірше – тим краще.


Апофеозом недолугості можуть слугувати окремі кроки виборчої кампанія кандидата в депутати у Чернівцях Віталія Ткачука. Він єдиний активно експлуатує залізні розкладачки для агітації. Спочатку запевняв електорат, що нам таки доведеться тут жити. Щоправда, неприємний осад від цього чи то попередження, чи погрози залишився. Якщо нам доведеться і далі жити у цьому безладі, то я, особисто, прибічник апокаліптичного календаря вимерлих майя, які пророкували скору кончину цього світу.

Згодом він запитав з тих же залізяч, чому саме Ткачук. Певно, і сам не розумів, чого поперся у велику політику з дешевими фокусами.

Але виявилось, що на усі Чернівці знайшлась єдина людина, яка розкусила ребус Ткачука і зрозуміла, чого саме він.

На одному з місцевих сайтів з’явився лист, в якому, назвемо її людиною, пояснює, чому саме цей кандидат. “Можливо, тому, що 31-річний Віталій Ткачук чи не єдиний з-поміж усіх кандидатів будує своє виборчу кампанію за європейськими зразками”. Ні більше, ні менше. Такі висновки вона зробила з тієї простої причини, що він єдиний, хто розклеює свої листівки на безкоштовних рекламних площах – на тих таки зелених розкладачках.

Ба, більше! Небайдужа чернівчанка навіть з’ясувала джерела фінансування його передвиборчої кампанії. “Публічність, яку звичайними на перший погляд плакатами демонструє Віталій Ткачук, свідчить про його повагу до виборців, готовність змагатися за допомогою аргументів, а не міфічних «позабюджетних» чи «спонсорських» коштів з «таємних фондів» невідомих на ім’я спонсорів”. Тут навіть мені стало зрозуміло, за чиї кошти піариться сам Ткачук. Винятково викладає з власної кишені. Або ж вдома на принтері друкує листівки, а потім вночі особисто їх розклеює на усіх площах міста.

І лише в кінці своєї хвалебної оди розкривається справжня суть цієї писанини. “Пасивне очікування ще одним опонентом Віталія Ткачука, якого називають серед фаворитів гонки, того, що перемога, як перестигла груша, сама впаде йому до рота, теж мала би чернівчан застерегти”. Тут навіть до гадалки не варто ходити. Грушка впала на поле екс-мера Федорука. Саме він поки що пасивно спостерігає за виборами, очікуючи беззаперечної перемоги.

Про цього кандидата і говорити не хочеться. Хитрий лис порівняно з ним простакуватий йолоп.

Але найцікавіше інше. Лист до редакції підписано такою собі Ренатою Півтораніс. Досить дивне прізвище, як для нашого регіону. Хоча тісні взаємозв’язки з іншими країнами та регіонами сплели ще не такий чудний орнамент родинних зв’язків.

Запитавши у всемогутнього пошуковця Гугла про таку людину, ми крім посилань на той сайт і лист більше не знайшли. Така сама невдача спіткала і у соціальних мережах. Максимум, кого ми знайшли з таким прізвищем: це Ірина Сидорик (Півтораніс), Іванка Півтораніс та Мирослав Півтораніс.

Припускаю, якщо людина змогла надіслати лист на сайт, то вона, як мінімум, вміє користуватись комп’ютером та Інтернетом. Якщо ж їй не було ліньки написати 8,5 тисяч знаків листа, то вона, безперечно, людина активна і мала б бути учасником бодай якоїсь соціальної мережі. Але цього немає. Немає такого прізвища і в телефонній книзі Чернівців. Себто автор цього листа – цілковито міфічний персонаж.

Певно авторство можна спокійно приписати герою публікації, який змарнував бездарно стільки часу, складаючи собі хвалебну пісню.

Лесь Акулін

avatar

Рената Півтораніс

05 вересня 2012 20:29

Браво!  Лесю Акуліну - респект і глибока повага!!!!!!!!!!!!!

avatar

Батьківщинівець

06 вересня 2012 14:45

Еще большего брэда я не читал. То что статья заказная, как и кандидат технарь регионалов, тут даже в воду смотреть не надо. Но Виталик, наша репутация  -  это то что говорят у нас за спиной. Ты пишешь под именем псевдо Ренаты себе оду любви. То что ты самовлюбленный нарций, это знаеют все Черновцы. Но ты не учел и тот фактор, что все Черновцы знают что ты лось, продажный, полит проститутка, да и к тому же просто недалекий в своем уме, и без бабла отца вообще нихрена не стоишь, а шансонье с тебя такой же как с Круга  -  Мадонна (хотя этот вариант, и то более реальный). Даже если то под кого ты лег в этот раз, проплатят и покажут что ты якобы хоть что-то набираешь по выборам сегодня, не определяет того фактора, что завтра тебе эту ложь и НаЁ. ... жителей Черновцов простят. Ты натуральное Быдло, по этому твое место в будке и прочь с нашего города.

avatar

lol

07 вересня 2012 01:39

Доброї ночі! Прочитав Ваші коментарі..., і прошу попросив у Бога за Вас пробачення! Зовсім на Вас зла не трима, просто хочу нагадати одиз з законів Божих - "не судіть, і не судимі будете!". Бажаю Вам, щоб ніколи не поливали Вас брудом. НАМ ТУТ ЖИТИ!
avatar

Віталій Ткачук

07 вересня 2012 02:02

Ткачук самий краший а всi остальнi крадii !!!

а всi хто пише проте пiдараси понел пiдарас !!!

avatar

МИКОЛА

14 вересня 2012 23:19