Чоловік на бусі намагався прорватися через кордон

Чоловік на бусі намагався прорватися через кордон

12.06.2012, 17:20

У понеділок, 11 червня, в пункті пропуску «Порубне», що на Буковині прикордонниками затримано 27 – річного нашого співвітчизника.

Як розповів BukNEWS помічник начальника Чернівецького прикордонного загону – начальник прес-служби старший лейтенант   Сергій Бровко, близько обіду, повертаючись на Україну, в пункт пропуску «Порубне»  прибув вантажний мікроавтобус марки «Мерседес», під час заповнення талона реєстрації прикордонним нарядом було помічено, що на передній частині транспортного засобу відсутній номерний знак. З пояснень водія, реєстраційний номер він загубив, бачачи, що  прикордонник намагаючись перевірити інший номер, що знаходився по заду автомобіля, чоловік нажав педаль газу та увірвався в пункт пропуску. Не зупиняючись для проходження прикордонно-митного оформлення, невідомий на великій швидкості намагався виїхати з пункту пропуску в Україну. Охоронцями кордону одразу була подана команда «Бар’єр», за якою було приведено в робочий стан засіб примусової зупинки транспортного засобу. Усвідомивши неможливість виїзду з пункту пропуску, водій здійснив різке гальмування та був затриманий групою реагування.

      Як пізніше стало відомо, 8 червня співробітниками контрольних служб Румунії в пункті пропуску «Сірет» за порушення румунського законодавства, в чоловіка був вилучений мікроавтобус та поставлений на стоянку затриманих транспортних засобів. Маючи запасний комплект ключів та скориставшися відсутністю охорони, чоловік вирішив повернути транспортний засіб на територію України, намагаючись оминути прикордонний та митний контроль.

       Стосовно затриманого, то відносно нього складено адміністративно-процесуальні документи за ознаками правопорушень, передбачених ч.2 ст.204-1 КУпАП. - «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» та ст. 185  прим. 10 КУпАП - «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону».

 Подальшу долю чоловіка вирішуватиме суд.

1