Чого чекати бджолам на Заставнівщині? Нарада по застосуванню пестицидів на Буковині згідно вимог чинного законодавства

Чого чекати бджолам на Заставнівщині? Нарада по застосуванню пестицидів на Буковині згідно вимог чинного законодавства

28.02.2020, 08:07

За дорученням голови Чернівецької ОДА, Заставнівської РДА спільно з управлінням Держпродспоживслужби в Заставнівському районі провели семінар – нараду з органами місцевого самоврядування, власниками фермерських господарств, садівникам, агрономами, пасічниками на тему : «Застосування пестицидів на Буковині згідно вимог чинного законодавства»

Із вступним словом та відкрив нараду перший заступник Томаш Л.В., який наголосив на повній співпраці усіх підрозділів на виконаних вимог при застосуванні пестицидів.

З інформацією про боротьбу з хворобами бджіл та ветеринарне обслуговування пасік доповів Начальник Заставнівської РДЛВМ Бузинський Д.І.

Начальник управління Держпродспоживслужби в Заставнівському районі Карнась. О.В., відмітив, що всі пасіки, які розміщенні на території району мають бути зареєстровані, паспортизовані з відповідними записами в паспортах про проведення ветеринарно- профілактичних заходах (лабораторних досліджень, оглядів) щодо бджіл.

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства районного управління ГУ ДПСС Стасюк І.І., зробив наголос на терміни обробок, особисту безпеку працівників при проведенні заходів та недопущенню загибелі бджіл при проведенні агрозаходів.

Спеціаліст відділу контролю за обігом засобів захисту рослин управління фітосанітарної безпеки ГУ ДПСС Ахтемійчук О.В. зауважила про застосування пестицидів тільки дозволених на використання для обробітку сільськогосподарських культур.

По завершенню наради перший заступник голови РДА Томаш Л.В.зробив наголос на відповідальність кожного, та тісну співпрацю усіх структур які працюють у сільському господарстві на досягнені поставлених завдань, але без нанесення шкоди сільськогосподарським виробникам, садівникам та пасічникам району.

 Джерело: https://zastavna.net/

1