'Чернівцітеплокомуненерго' може дістатися Фірташу через хитру схему, яку закладають нардепи

"Чернівцітеплокомуненерго" може дістатися Фірташу через хитру схему, яку закладають нардепи

23.06.2022, 11:23
У ТОВ ”Чернівцігаз збут” стверджують, що компанія продовжує постачати природний газ і електроенергію бізнесу.
 
Компанія не припиняє свою діяльність на ринку енергоносіїв для юридичних осіб, виконує і виконуватиме надалі усі договірні зобов’язання.
 
Незважаючи на воєнний стан, в Україні функціонує ринок енергоресурсів, вони вільно закупаються нами за ринковими цінами і реалізуються юридичним особам.
 
Запроваджені Кабінетом Міністрів України обмеження в сегменті постачання газу населенню, жодним чином не впливають на роботу ТОВ ”Чернівцігаз збут” у бізнес-сегменті.
 
 
 
 
Тим часом Асоціація міст України, до якої входять також і Чернівці, привітала прийняття у першому читанні законопроектів, які врегульовують питання #теплопостачання на період воєнного стану.
 
Нагадаємо, 21 червня у першому читанні прийнято пакет законопроектів, спрямованих на вирішення проблем постачання теплової енергії населенню протягом дії воєнного стану:
 
??№7429 - про внесення змін до Закону "Про Державний бюджет України на 2022 рік" (щодо фінансування заходів, спрямованих на врегулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час війни та подальшого відновлення);
??№7428-2 - про внесення змін до розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України щодо забезпечення стабільного функціонування ринку природного газу протягом дії воєнного стану та подальшого відновлення;
??№7427 - про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання протягом дії воєнного стану та подальшого відновлення.
 
Ухвалені у першому читанні законопроєкти, зокрема, передбачають, що "у випадку двомісячної заборгованості за договором реструктуризації боргу за попередні періоди???? підприємство (комунальне) переходить у власність постачальника газу".
 
А що це означає після заяви ТОВ ”Чернівцігаз збут” про те, що ця компанія продовжує постачати природний газ і електроенергію юридичним особам та бізнесу пояснювати нікому не потрібно. 
 
Нагадаємо, нещодавно МКП "Чернівцітеплокомуненерго" розпочало монтаж 6 нових економних котлів на 5 котельнях міста.  Зокрема, оновлять обладнання у школах Садгори, де понад 30 років нічого не оновлювали і зимою виникали проблеми з опаленням.
 
Технічне обслуговування триває на 20 котельнях міста. Там поремонтували котли, мережеві насоси, запірні арматури, почистили димоходи, фільтри, сільові ями. А ще на вул. Рівенській розпочався монтаж нової теплоізоляції майже кілометру мережі діаметром 150 мм.
 
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Чернівцігаз Збут» умисно занизив ціну, щоб виграти тендер, а після перемоги накрутив ціну на 300 тис. грн

«Тарифній комісії» заборонили видавати ліцензії «Чернівці-Газзбуту» та іншим газзбутам Фірташа

Скандальний коефіцієнт приведення газу до стандартних умов заклали у новий тариф

«Чернівцігаз збут» першим серед 16 облгазів Фірташа програв апеляцію: буковинці можуть стягнути з компанії шкоду у подвійному розмірі

"Чернівцігаз Збут" незаконно донараховував буковинцям вищу плату за газ і мусить заплатити штраф, - суд

Газзбути Фірташа цієї зими деруть з людей за газ - ніби востаннє, щоб максимально нажитися, - голова правління НАК Нафтогаз України

ТОВ "Чернівцігаз збут" закупив кур'єрські послуги в Укрпошти та друк платіжок в "Моноліт-Друк" на 3,2 мільйони гривень

У Берегометі "Чернівцігаз Збут" нарахував селянам астрономічні фіктивні борги за газ: від 5 до 30 тис. грн.

 Чернівці, які обслуговує «Чернівцігаз Збут», серед “лідерів” з цін на газ для населення

 

КОМЕНТАР BUKNEWS:

Насправді у всій цій газовій історії є велика плутанина. І я підозрюю, що журналісти взагалі не розуміють, про що пишуть. Бо не міг Вітренко теж не розуміти, що каже, коли нібито обіцяє забрати облгази до Нафтогазу.  З контексту видно, що забирають клієнтів у фірташівських газзбутів, а облгази - це зовсім інша пісня. Там треба забирати державні труби. Тому або лохів розводять, вдаючи що борються з олігархом, або журналісти, як завжди, до кінця  не розібралися у питанні. Газзбути - це відділена від облгазів прокладка для збору грошей з людей за газ. Формально це вимога ЄС, щоб обслуговування труб і збір плати за газ не були в одних руках. То у Фірташа і відділили газзбути. Все одно за багатотисячні зарплати працівників прокладки "роги й копита"  платять лохи-споживачі. Забрати приватний облгаз неможливо. Можна позбавити його ліцензії на обслуговування державних і комунальних газових труб. Але для чого про це казати правду людям.

 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua    
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

 
1