«Чернівціобленерго», «Чернівціводоканал», БТІ, районні лікарні та ЖРЕПИ  зловживають своїм монопольним на регіональному ринку Буковини

«Чернівціобленерго», «Чернівціводоканал», БТІ, районні лікарні та ЖРЕПИ зловживають своїм монопольним на регіональному ринку Буковини

03.08.2012, 17:56

Як повідомили BukNEWS у Чернівецькому обласному відділенні Антимонопольного комітету України, найбільше територіальним відділенням припинено порушень допущених суб’єктами господарювання, які займають монопольне (домінуюче) становище на соціально значимих регіональних ринках. Зокрема, послуг з оформлення та реєстрації прав власності на нерухоме майно (Сторожинецьке, Новоселицьке комунальні районні та Герцаївська філія комунального обласного бюро технічної інвентаризації), платних медичних послуг (Кіцманська, Сторожинецька та Новоселицька центральні районні лікарні) та послуг з доступу операторів телекомунікацій до інфраструктури житлових будинків (Комунальні житлові ремонтно-експлуатаційні підприємства №5, №6, №9 та ПП «Санітарія».

Внаслідок виконання рекомендацій адміністративної колегії територіального відділення основними монополістами, діяльність яких зачіпає інтереси широких верст населення, в січні - червні 2012 року припинено дії, за ознаками зловживання монопольним становищем. Зокрема - ПАТ ЕК «Чернівціобленерго», КП «Чернівціводоканал», ТОВ «Екотрансгаз», ТОВ "Метро Кеш енд Керрі Україна", ТОВ "Альфа-Петрол", ТОВ "Мавекс-Петрол", МКП "Спецкомбінат", ТОВ "Автогазпром" та інші.

Здійснюючи контроль за дотриманням вимог законодавства про захист економічної конкуренції у сфері державних закупівель, відділенням в І півріччі 2012 року розглянуто 15 – справ, в наслідок чого припинено більше 30 антиконкурентних порушень (змов), що призвели до спотворення результатів (тендеру) торгів із закупівлі «Продуктів нафтопереробних рідких», «Послуг їдалень», «Продукції лісозаготівлі» тощо.

Чернівецьким обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України здійснюється постійний контроль за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції суб’єктами господарювання – учасниками процедур закупівель (торгів) за державні кошти.

 За результатами контрольних заходів відділенням встановлено, що суб’єкти господарювання міста Одеси - ТОВ «ДК Європродукт» та ПП ТФ «Антошка» узгодили тендерні пропозиції під час проведення в 2010 році Сторожинецькою центральною районною лікарнею торгів із закупівлі «Молочних сумішей». Відтак, узгоджені дії цих суб’єктів господарювання призвели до спотворення результатів тендеру (торгів).

 Рішенням Адміністративної колегії Чернівецького відділення на ТОВ «ДК Європродукт» та ПП ТФ «Антошка» накладено штрафні санкції загалом - 81,0 тис.грн.

 Значна увага приділяється попередженню та припиненню антиконкурентних дій органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Всього з початку року припинено більше 18 таких порушень, які стосувалися недотримання порядку встановлення та необґрунтованого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, створення умов для вчинення порушень підприємствами сфери ЖКГ - монополістами, встановлення непередбачених чинним законодавством обмежень самостійності суб’єктів господарювання, що спотворювали конкуренцію.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Монтуляк проснувся. Запахло жареним. Скоро вибори і йому п..ц.

avatar

Підприємець

03 серпня 2012 12:58