«Чернівцігаз» відмовився виконувати свої ліцензійні зобов’язання та лагодити пошкоджений газопровід «Джурів – Банилів», - ЧОДА

«Чернівцігаз» відмовився виконувати свої ліцензійні зобов’язання та лагодити пошкоджений газопровід «Джурів – Банилів», - ЧОДА

22.11.2021, 19:16
Наприкінці жовтня цього року Буковина отримала від Уряду 8,8 мільйона гривень на ремонт газопроводу «Джурів – Банилів».
 
Газопровід перебуває на балансі підприємства «Чернівцігаз», яке обслуговує труби та отримує за це відповідну плату, тобто є вигодонабувачем від користування мережею. Відтак, газовики повинні були забезпечувати і ремонт.
 
 
Крім того, «Чернівцігаз» – єдина сертифікована організація в області, яка має дозвіл на проведення спеціалізованих робіт з монтажу газових мереж. Виконувати свої зобов’язання та лагодити пошкоджений газопровід підприємство відмовилося.
 
Уряд України, своєю чергою, не залишив людей у біді, тож виділив необхідні для проведення робіт кошти.
 
Чернівецька обласна державна адміністрація провела тендер на виконання робіт, за результатами якого 10 листопада було визначено переможця та підписано договорів.
 
Відповідно до чинного законодавства, початок ремонту можливий уже з 20 листопада 2021 року. Згідно умов договору, усі роботи в найкоротший час будуть завершені.
1