«Чернівцігаз» хоче, щоб держава чимшвидше підняла тарифи за транспортування газу. Бурбак має інший рецепт

«Чернівцігаз» хоче, щоб держава чимшвидше підняла тарифи за транспортування газу. Бурбак має інший рецепт

30.01.2015, 18:29

Значне скорочення транспортування газу пов'язане з тим, що всі категорії споживачів Чернівецької області зменшили закупівлі газу в минулому році загалом на 52,9 млн куб.м. Одночасно зі зниженням обсягів транспортування газу погіршилася і ситуація з оплатою за нього. За результатами 2014 року борги буковинців за спожитий газ зросли на 22,9% порівняно з 2013 роком.

В цілому обсяги транспортування газу в Чернівецькій області в 2014 році склали 439,4 млн куб. м. Це на 15,5% менше, ніж у 2013 році. Причина скорочення в тому, що використання газу загалом на 52,9 млн куб. м. зменшили всі категорії споживачів області. У домогосподарствах Буковини скорочення склало 34,3 млн куб. м. (- 9,6%), серед бюджетних організацій - 3,7 млн куб. м. (-16,7%), у промисловості - 6,7 млн куб .м. (-20,7%), Серед теплопостачальних підприємств - 8,2 млн куб. м. (-15,1%).

 У підсумку на 45 млн грн. зменшилася тарифна виручка ПАТ «Чернівцігаз» (- 25% від плану), яка є основним джерелом для ремонту і модернізації газових мереж.

 Зменшення тарифних надходжень разом з істотним підвищенням цін на основні матеріали та обладнання для здійснення виробничої діяльності, стали причинами скорочення у компаніі ресурсів, необхідних для забезпечення якісних поставок газу споживачам. Адже тарифна виручка є головним джерелом для ремонту і модернізації газових мереж області, а також виплат заробітної плати працівникам газової служби.

Становище ускладнюється зростанням неплатежів з боку споживачів газу. Станом на 1 січня 2015 року заборгованість становить 59,9 млн грн. (на 11,5 млн грн. більше, ніж рік тому). Таким чином, за 2014 рік борги споживачів природного газу Чернівецькій області зросли на 22,9%.

 Тим не менш, незважаючи на непросте фінансове становище, «Чернівцігаз» продовжує виконувати всі регламентні роботи та інвестиційну програму.

 «Зараз необхідні роботи проводяться за рахунок резервних фондів, закуплених раніше матеріалів та обладнання. Однак запасу міцності вистачить максимум на 2-3 місяці. При цьому скорочення наших витрат може негативно позначитися на якості та безпеці газопостачання », - зазначив голова правління« Чернівцігаз »Віктор Горда. На його думку, вихід у тому, щоб НКРЕКП привів діючі тарифи у відповідність з реальними потребами компанії.

  Джерело: http://104.ua

Про газові проблеми Буковини, нагадаємо, під час останньої прес-конференції говорив також народний депутат України Максим Бурбак

Він має інший рецепт для покращення стану справ в газовій галузі, ніж просте підвищення тарифів за транспортування.

Народного депутата цікавить, чому монополіст не скидає ціну за транспортування, яку закладено у тариф, якщо користується трубами, які йому не належать. А часто збудовані за кошти споживачів. Таким чином вони змушені платити двічі: спочатку під час будівництва газогонів, а відтак отримуючи газ по власній трубі. 

Нардеп також переконаний, що функції транспортування і продажу газу споживачам мають бути розділені між окремими компаніями. Розрахунки з населенням має проводити тільки державна компанія. 

Ми розберемося з монополістами "Чернівцігаз" та "Чернівціобленерго", котрі шантажують місто, - сказав Максим Бурбак на прес-конференції. 

 
Прикладом того, що часто самі люди, а не держава будує мережі може слугувати ситуація у Глибоці. Але якщо зрозуміти відсутність коштів в держбюджеті ще можна, зважаючи на нинішню складну ситуацію, то чому приватна компанія, якій на баланс передали газові труби, має просто "косити бабло" - вже значно складніше. 
 
 
1


КОМЕНТАРІ (4)

Ця сволота від влади захопили владу в країні і почали планомірно нищити нашу Державу Україну. Дійсно патріотів України вони посилають на війну, щоб їх всіх просто повбивали, а решту населення мордують цінами на ліки, енергоносії. Корупція в Україні процвітає. Поки сини Вітчизни гинуть на фронті, ця неукраїнська влада поховала своїх дітей за кордоном, а самі набивають свої кишені баблом. Смерть ворогам України! 

avatar

БУКОВИНЦІ

30 січня 2015 20:34

ЯКИЙ РЕЦЕПТ?? ПРО ЩО ВИ ПИШЕТЕ?? ГАНЬБА ВАМ!!!    ВІН ДВА СЛОВА СКАЗАТИ НЕ ВМІЄ.  ЩО КОНКРЕТНО ВІН ЗРОБИВ ДЛЯ ЛЮДЕЙ???????????????????

avatar

леонід

30 січня 2015 23:22

Лишить Максима , він зробе свою працю. Слава Украині.

avatar

1- му

31 січня 2015 12:23

Знав би де впадеш - підстелив би слоломку. Треба було тому покручу (Горді) не переходити з Фронту Змін в Партію Регіонів. Тепер цього зрадника будуть драти без візіліна.

avatar

Цеолковський

31 січня 2015 23:25