Чернівці запрошують на ювілейний молодіжний музичний фестиваль «Червона Рута»

Чернівці запрошують на ювілейний молодіжний музичний фестиваль «Червона Рута»

16.09.2019, 18:24

17-22 вересня 2019 року у партнерстві з Представництвом ЄС в Україні відбудеться музичний фестиваль «Червона Рута». Протягом шести днів гості фестивалю почують безліч гуртів та виконавців, зможуть відвідати яскраві майстер-класи з українського фольклору та народних обрядів,  побачити фотовиставку з першого фестивалю, який відбувся у 1989 році, та багато іншого. 

 Конкурсна програма фестивалю збере виконавців поп, рок, фолк, акустичної та танцювальної музики з усіх областей України. Всього до фінальних змагань було запрошено майже 950 учасників з-поміж 5000, котрих було прослухано по всій Україні впродовж 2018 року. У різні роки учасниками фестивалю були відомі українські гурти та музиканти «Табула Раса», В’ячеслав Хурсенко, Віктор Павлик, «Піккардійська Терція», Ані Лорак, Катя Chilly, «ТНМК», «Тартак», «Крихітка Цахес», «Даха-Браха». 
 
«Фестиваль «Червона Рута»  місце збору всієї музичної України. Ця культурна подія стала знаковою майже з самого початку свого існування. Саме там відкривали для себе шлях до великої сцени виконавці, які пізніше ставали справжніми музичними зірками. Ми з радістю підтримуємо джерело сучасної української культури та натхнення», – коментують у Представництві ЄС в Україні.
 
Спеціально до фестивалю 17 вересня буде представлено Креативну територію ЄС, де кожен бажаючий може дізнатися більше про європейські цінності та культуру, відпочити у зірковому наметі на м’яких пуфах, зробити селфі в спеціальній фотозоні ЄС, а на дітей чекатимуть творчі активності.
 
«Червона Рута» проводиться раз на два роки. Участь в усіх заходах є безкоштовною, вхід вільний. Детальніше про програму цьогорічного фестивалю можна дізнатися на сайті організаторів. Розклад концертів, конкурсної програми та місця проведення подій – за посиланням.
 
Фестиваль «Червона Рута» відбудеться у партнерстві з Представництвом Євросоюзу в Україні в рамках проекту «Підтримка культурних та спортивних ініціатив в Україні».
1