Чернівці запевнили Київ, що ускладненим є проїзд лише до 8-ми населених пунктів Буковини

Чернівці запевнили Київ, що ускладненим є проїзд лише до 8-ми населених пунктів Буковини

25.03.2013, 00:10

Сьогодні, 24 березня, в обласній студії селекторного зв’язку «Укртелеком» відбулось засідання Оперативного штабу з координації дій центральних та місцевих органів виконавчої влади для оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані із несприятливими погодними умовами під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула. В обласному центрі на нараді були присутні голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв та керівники структурних підрозділів та служб краю, які задіяні у боротьбі з негодою.

Так, керівник виконавчої влади краю у селекторному режимі повідомив Віце-прем’єр-міністру України Олександру Вілкулу, що на території області в дні негоди ситуація залишається стабільною та контрольованою. «Ускладненим є проїзд до 8-ми населених пунктів області, втім роботи з розчищення доріг місцевого та державного значення тривають цілодобово. Отже, сполучення із цими населеними пунктами буде відновлено протягом кількох годин», - підкреслив Михайло Папієв.

Голова обласної державної адміністрації поінформував, що електропостачання в усіх населених пунктах регіону відновлено, котельні області працюють у звичному режимі. «Складні погодні умови стали причиною ускладненого руху вантажного транспорту через румунський кордон. Зараз ситуація стабільна – саном на сьогодні, 24 березня, з українського боку кордону на територію Румунії виїхало 135 вантажних автомобілів, з Румунії на територію України 6, - повідомив Михайло Папієв. – На пункті пропуску «Порубне» знаходиться ще 10 великогабаритних автівок». Водії з українського боку кордону отримують усю необхідну допомогу, підкреслив керівник виконавчої влади краю.

Після спілкування із Віце-прем’єр-міністром України Олександром Вілкулом у селекторному режимі, голова обласної державної адміністрації доручив, аби комунальні служби в усіх населених пунктах краю забезпечили, в першу чергу, прибирання тротуарів від льодового покриву. «Має бути створений безперешкодний та найважливіше – безпечний підхід до усіх соціальних об’єктів, навчальних та медичних закладів», - наголосив Михайло Папієв. Також керівник виконавчої влади краю доручив Службі автомобільних доріг області посилити роботи з ліквідації наслідків негоди на проблемних ділянках доріг. «Вкотре звертаю увагу на підйоми в населених пунктах Грушівка та Динівці. Потрібно зробити усе можливе для того, аби проїзд там був безперешкодним та не допустити скупчення громадського та приватного транспорту», - наполіг Михайло Папієв.

1