Чернівці валитимуться поки чернівчани не розбагатіють. Інша справа, чи буде тоді що ремонтувати

Чернівці валитимуться поки чернівчани не розбагатіють. Інша справа, чи буде тоді що ремонтувати

10.04.2018, 16:13

Директор департаменту ЖКГ Чернівецької міської ради Ярослав Кушнірик розповів, чому у Чернівцях реставрують так мало фасадів. Розмова відбулася у студії "Радіо 10" Інформаційного Агентства АСС

Посадовець розповів, що фасади будинків ремонтуватимуть за дольової участі самих городян, яка може виявитися доволі великою. Зокрема прозвучала цифра 100 - 150 тисяч гривень з мешканців одного будинку. І це тільки 30 відсотків він необхідного. Решту дасть місто.  Водночас директор департаменту визнав, що у багатьох чернівчан таких коштів немає.

Справді, якщо в старому будинку в історичній частині міста є від 10 до 15 квартир, частина мешканців яких пенсіонери, сподіватися, що кожне довомоволодіння може лекго викласти одразу по 10 тисяч гривень за ремонт фасаду доволі складно.  Особливо тим мешканцям, які не отримують субсидій на послуги ЖКГ, а сплачують їх повну вартість згідно з тарифами. 

Виходить замкнуте коло: міська влада може нічого не робити до тих пір, поки чернівчани не розбагатіють. Інша річ, чи буде тоді що ремонтувати. 

Після нинішньої затяжної зими фасади будинків і балкони у старій частині міста сипляться, як карткові будиночки. Зокрема, значні руйнування відублися в будинках на вулиці Марії Заньковецької. 

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

То руїна? Пісссдес еуропеському місту?

avatar

ШВАЙНЕР

10 квітня 2018 21:39