Мер Чернівців, голова Чернвецької ОДА  і депутатський корпус обласної ради співчувають близьким та рідним безневинних жертв теракту у небі над Донеччиною (оновлено)

Мер Чернівців, голова Чернвецької ОДА і депутатський корпус обласної ради співчувають близьким та рідним безневинних жертв теракту у небі над Донеччиною (оновлено)

18.07.2014, 14:18

Міський голова Олексій Каспрук від імені громади Чернівців, міської ради надіслав листи Надзвичайним і Повноважним Послам країн, громадяни яких були пасажирами літака Boeing 777, зі словами глибокого співчуття близьким та рідним загиблих під час жахливої трагедії – падіння у результаті терористичного акту в Донецькій області. «Ця страшна звістка відгукнулася нестримним болем у серцях мільйонів людей і стала потрясінням для усього цивілізованого світу. Терористи, які зазіхають на територіальну цілісність України, сьогодні вже є міжнародною загрозою для усього людства. Чернівчани щиро сумують у ці тяжкі дні спільно з дружніми народами і сподіваються, що спільними зусиллями міжнародної спільноти винуватці цієї трагедії будуть встановлені і понесуть справедливе суворе покарання. Сумуємо та віримо, що душі безневинних жертв цієї трагедії знайдуть вічний спокій у Царстві Небесному!», – йдеться у листах співчуття Олексія Каспрука. Сектор інформації та зв’язків з громадськістю.

Співчуття родинам загиблих під час трагедії у небі над Донеччиною особисто також засвідчив голова Чернівецької ОДА Роман Ванзуряк:

- Вчорашній теракт викликав справжній шок. Зранку, перед зустріччю в АП, прийшов під посольство Нідерландів. Приніс квіти, запалив лампадку... Найперше і найглибше враження - щире переживання та емоціі киян та велика кількість дитячих іграшок. Ми є дійсно сильною нацією, яка навіть у найскрутніші свої часи може співчувати іншим. Після цього жахливого теракту - світові держави не можуть стояти осторонь проблем України. І ми обов'язково переможемо! Про це голова ОДА написав на своїй сторінці у ФБ. 

Роман Ванзуряк: Висловлюю своє щире співчуття сім’ям, рідним та близьким усіх загиблих вчора пасажирів та членів екіпажу збитого літака
 
Сумна звістка облетіла світ – вчора, за потурання і технічної підтримки з боку сусідньої держави засліплені ненавистю, жагою війни та кровопролиття терористи збили у небі над Торезом Донецької області пасажирський лайнер малайзійських авіаліній.

Сталося непоправне – жахлива трагедія, яка назавжди залишиться в пам’яті як українців, так і решти цивілізованих націй… 280 пасажирів, серед яких 80 дітей, та 15 членів екіпажу загинули з волі осіб - не можу назвати їх людьми - для яких людське життя вартує не більше автоматного пострілу. Осіб, які от уже п’ять місяців поспіль тероризують населення нашої миролюбивої держави, а тепер занесли сокиру війни і над рештою світу.

Виправданню цього нелюдського вчинку немає. Відповідальні ж за цю трагедію мають понести справедливе покарання.

Висловлюю своє щире співчуття та сумую разом із сім’ями, рідними та близькими усіх загиблих вчора пасажирів та членів екіпажу збитого літака. Вічна їм пам’ять та Царство небесне! 

Депутатський корпус, колегія та виконавчий апарат Чернівецької обласної ради глибоко сумують з приводу трагічної загибелі пасажирів та екіпажу пасажирського авіалайнеру малайзійських авіаліній «Боїнг 777», який 17 липня 2014 року здійснював міжнародний авіарейс за маршрутом «Амстердам - Куала-Лумпур» і зазнав катастрофи внаслідок ракетного обстрілу над територією Донецької області. Безвинна смерть 295 людей не може залишити байдужим нікого. У ці скорботні дні ми висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблих, а також урядам тих країн, громадянами яких були учасники цього трагічного рейсу.     

1