Чернівці просять Київ змінити схему надання дозволів на користування надрами, яка обмежує повноваження місцевих рад

Чернівці просять Київ змінити схему надання дозволів на користування надрами, яка обмежує повноваження місцевих рад

29.11.2018, 19:45

Депутати Чернівецької обласної ради звернулися до Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо приведення постанови Кабінету Міністрів України від 30.05.2011 №615 «Про затвердження Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами» у відповідність до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Так, згідно із вказаною постановою термін розгляду органами місцевого самоврядування питання щодо надання погоджень у сфері користування надрами зменшено з 90 до 45 календарних днів з дати отримання відповідних документів. На думку депутатів обласної ради, із врахуванням норм чинного законодавства, зокрема, ч. 5 ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», об’єктивно та всебічно вивчити та розглянути питання щодо погодження чи відмови у погодженні користування надрами протягом 45 календарних днів не завжди вдається.

Такою, що обмежує повноваження органів місцевого самоврядування у сфері надрокористування, на думку голови постійної комісії обласної ради з питань охорони навколишнього природного середовища та природокористування Світлани Фочук, є і норма постанови, відповідно до якої у випадку, якщо питання з тих чи інших причин не розглядається впродовж 45 календарних днів, вважається, що надання дозволу обласною радою погоджено.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1


КОМЕНТАРІ (1)

Все правильно. Нічого калагодитись. Місцева влада має знати ситуацію в своєму домі, якщо це влада, а не купка здирників, які розтягують усе по своїх кишенях-особняках ітд. 45 днівдостатньо для довивчення та оформлення паперів. Бо інакше ніякого руху не буде.

avatar

михель

30 листопада 2018 08:45