Чернівці почали святкувати День міста. Без Папієва

Чернівці почали святкувати День міста. Без Папієва

05.10.2013, 18:03

Відзначення 605-ї річниці з дня першої письмової згадки про Чернівці розпочалося із вшанування колишніх бургомістрів, примарів та мерів, які ввійшли в історію, як розбудовники нашого міста в різні історичні періоди.

На запрошення секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина вшанувати пам’ять видатних чернівчан, які знайшли свій спочинок на території міського “Історико-культурного заповідника “Кладовища по вул. Зеленій” прийшли представники Чернівецької міської ради, районних в місті рад та депутати. Вони поклали квіти на могили почесних громадян, бургомістрів, примарів та голів міської ради. Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю.

Сьогодні, 5 жовтня, у дворику Ратуші було підписано важливі партнерські угоди між містом Чернівці та містами Брянськ (Російська Федерація) і Белць (Молдова). У підписанні угод про співпрацю взяли участь: секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, міський голова Брянська Олександр Ковальов та заступник примара муніципія Белць Олександр Усатий.

Виходячи з необхідності зміцнення взаємодії з найважливіших питань соціально-економічного розвитку міст і зберігаючи спадкоємність господарсько-економічних зв’язків, що склалися, сторони домовилися про розвиток стосунків на основі рівності, поваги, довіри і партнерства. Вони направлятимуть зусилля на забезпечення взаємовигідних умов для спільної діяльності в наступних напрямах: економіка та інвестиційна діяльність, торгівля, будівництво, транспорт, захист довкілля, охорона здоров’я, освіта, культура, спорт, туризм, наука та інформаційне забезпечення, соціальне середовище.

На урочистості з нагоди 605-го Дня народження міста Чернівці приїхали делегації з Молдови, Польщі, Росії, Румунії та багатьох міст України.

Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua

Двом чернівчанам вручили звання почесних громадян Чернівців. Зокрема, диплом, нагрудний знак і стрічку вручили заслуженому майстру народної творчості, етнографу Івану Снігуру та доктору медичних наук, професору БДМУ Георгію Ходоровському.

Також відбулася урочиста хода учасників святкування. А студенти в знак свята випустили в небо 605 повітряних кульок.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць сьогодні, 5 жовтня, на офіційному відкритті святкування 605-ї річниці першої писемної згадки про Чернівці зауважив, що небагато міст України можуть похизуватись такою довголітньою історією, найдавнішими пам'ятками історії та культури.

«У день храмового свята столиці Буковини – краю, де варто жити, я хочу побажати усім чернівчанам достатку, довголіття та щастя. Переконаний, що Чернівці розвиватимуться як європейський обласний центр регіону, а сприятиме цьому приєднання України до європейської спільноти», - цитує прес-служба ОДА слова першого заступника керівника виконавчої влади краю.

Георгій Галиць побажав Чернівцям та чернівчанам міцного здоров’я, нових здобутків, усіх гараздів та з нагоди свята та відповідно до Указу Президента Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня ветерана вручив орден «За заслуги» III ступеня Трет'яку Миколі Івановичу, голові Шевченківської районної організації ветеранів в м.Чернівці.

 

Присутні на на офіційному відкритті святкування 605-ї річниці першої писемної згадки про Чернівці зауважили відсутність голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва.  Обласну виконавчу владу представляв перший заступник губернатора Георгій Галиць. Раніше губернатор проігнорував урочисте відкриття в Чернівцях поетичного фестивалю Meridian Czernowitz. Нагадаємо, що раніше губернатор брав участь в цих урочистостях. Щоправда це було до заяви народного депутата України Максима Бурбака проте, що "між Михайлішиним і Папієвим існує дуже великий конфлікт, який вже вийшов у публічну площину". Про це нардеп заявив під час прес-конференції.

1


КОМЕНТАРІ (3)

Нудить від цих ригів!  Ніякого святкового настрою!!!

avatar

1111

06 жовтня 2013 00:34

бИЛЫК  ЖИДОВСКИХ РОДСТВЕНИКОВ ПОЧТИЛ

avatar

2222

06 жовтня 2013 22:40

А Маруся Гаевская откупилась от СИЗО. Интерресно за сколько?

avatar

Наблюдательнsq

07 жовтня 2013 09:25