Чернівці плачуть: під час зливи 25 травня  потоки води з вул. Б.Хмельницького перетворили вул. Гагаріна на річку (+відео)

Чернівці плачуть: під час зливи 25 травня потоки води з вул. Б.Хмельницького перетворили вул. Гагаріна на річку (+відео)

26.05.2013, 20:44

Про це на своїй сторінці у ФБ повідомив громадський активіст Григорій  Сорочан: "Одна з постійно проблемних точок нашого міста. Тепер ефект підсилений "вдалим і швидким ремонтом" вул. Б.Хмельницкого, яка цього разу перетворилася на річку. Не заздрю власникам магазинів та офісів по вул. Гагаріна, судячи з відео, їх таки залило. Плюс це зона постійної небезпеки зсуву ґрунту".

   

А тут ділянка вулиці Руської в районі залізничного мосту. Чернівці, 25 травня 2013 року

Раніше начальник КП «МіськШЕП» Віталій Червінський не раз запевняв, що працівники очолюваного ним підприємства щодня тримають на контролі роботу шести найбільших дощоприймальних каналізаційних колодязів міста, що розташовані по вулицях Руській, Лук’яна Кобилиці, Південно-Кільцевій, Комарова, Головній, Чапаєва. Через сильні зливи вони потребують постійної уваги та прочистки, наголошував керівник міського шляхо-експлуатаційного підприємства, адже дощові води несуть із собою чимало бруду, сміття, дрібних камінців, які потрібно регулярно вичищати.  Дільниця по триманню зливової мережі МіськШЕП отримує також додаткові завдання з розчистки дрібніших дощоприймачів у різних районах міста. Бригади робітників нібито працювали на розі вулиць Головної та провулку Складського, в районі вулиць Гагаріна – Бережанської. Чому ж тоді вода перетворила вулицю на річку? Чиновник якось порадив чернівчанам втішатися тим, що вода не стоїть днями і тижнями, як це є, наприклад, у Одесі, Донецьку та інших укранських містах.

Про цілі ріки й озера води на проспекті Незалежності, річки на руській повідомляли також інші користувачі ФБ.

Фото Сергія Янушевського:

1