Чернівці підготують  для Ватикану розширену довідку  про чудотворну ікону Матері Божої Чернівецької

Чернівці підготують для Ватикану розширену довідку про чудотворну ікону Матері Божої Чернівецької

20.02.2018, 20:34

У перший день Великого посту в Чернівецькій єпархії відбулися збори душпастирів. Правлячий єпископ Йосафат (Мощич) розпочав зустріч зі священиками роздумами про Великий піст, зокрема зосередив увагу на словах Святішого Отця Франциска: час Великого посту - це час покаяння, але не смутку!

 У ході зібрання владика Йосафат заохотив парохів будувати господарські плани і стратегію парафіяльного розвитку, головно приділити увагу катехитичним осередкам, плануванню дитячих літніх таборів та іншим господарським проектам, які необхідно зреалізувати найближчим часом.

На зборах йшлося також про кадрове забезпечення єпархіального управління, про покликання в парафіях, про дотримання уставу літургійних приписів на Великий піст, про започаткування місійного фонду. Для створення в єпархії відпустове місце владика Йосафат поручив в короткий термін приготувати розширену інформацію, історичні довідки для Апостольської столиці про чудотворну ікону Матері Божої Чернівецької.

Учасники зустрічі прийняли рішення провести єпархіальну Хресну дорогу вулицями Чернівців у третю неділю Посту, 11 березня. На зборах виступив відповідальний редактор офіційного інтернет сайту єпархії пан Тарас Лазарук, котрий просив душпастирів про співпрацю. Було прийнято рішення у кожній парафії залучити відповідального волонтера  кореспондента для роботи з єпархіальним медіа-центром. Наступні єпархіальні збори священиків заплановано провести 19 березня 2018 року.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www. ugcc.cv.ua

1