Чернівці мобілізують на захист клімату

Чернівці мобілізують на захист клімату

07.09.2018, 11:09

Чернівці стане учасником Всесвітньої кліматичної мобілізації міст “Дій за Клімат”

07 вересня Чернівці стане учасником світової кліматичної ініціативи  “Дій за Клімат”, метою якої є об’єднання зусиль кожної країни та міста у протидії кліматичним змінам. Хвиля кліматичної мобілізації пройде на 5 континентах, очікується понад 500 заходів, 17 з яких відбудуться в українських містах.

07 вересня в  Чернівцях відбудеться арт-флешмоб ДійЗаКлімат

Об 12.00 за адресою  Центральна площа запрошують всіх н аакцію

Метою чернівцан є чітка вимога до місцевої влади не відкладно розробити та впроваджувати дієву кліматичну стратегію міста, що включає перехід до використання безпечних відновлюваних джерел енергії, та заходи з адаптації Чернівців до кліматичних змін.

Під час акції арт-флешмобу ДійЗаКлімат організатори разом з представниками громади створять художню інсталяцію ДійЗаКлімат та вручать представникам влади звернення. На захід запрошено представників освіти , екологічні організаціїї , активних громадян міста , представників влади.

Ініціаторами світової мобілізації є міжнародний кліматичний рух 350.org

Детальніше про акцію в Чернівцях  на сторінці події у Facebook https://www.facebook.com/events/710721172600065/

Паралельно в 17 інших  містах відбудуться локальні активності, також приурочені до глобальної кліматичної мобілізації “Дій за клімат”.  Разом з Чернівцями, свою участь у глобальній кліматичній мобілізації зареєстрували Вінниця, Диканька, Івано-Франківськ, Запоріжжя, Житомир, Кам’янець-Подільський, Кременчук, Львів, Миколаїв, Полтава, Рівне, Одеса, Черкаси, Чернівці, Чортків, Хмельницький.

Запрошуємо медія долучитися до світової кліматичної мобілізації у Чернівцях!

Контактна особа:

Ольга Бауер тел 0505368020

З повагою та вдячністю, Голова Громадської організації «Міжнародний Рух Еко-Культура»                                   Скобєєв Олексій

1