Чернівецький телеканал і комунальна радіокомпанія Сокирянської райради отримали попередження від Нацради

Чернівецький телеканал і комунальна радіокомпанія Сокирянської райради отримали попередження від Нацради

14.01.2022, 13:51

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення оголосила попередження трьом регіональним мовникам: КП «Редакція міського радіомовлення», м. Трускавець Львівської обл., ТОВ «ТРК "ТВА"», м. Чернівці, КП Сокирянської районної ради «ТРО "Сокиряни"» м. Сокиряни Чернівецької обл. Такі рішення регулятор прийняв на своєму засіданні 13 січня.

КП «Редакція міського радіомовлення» (позивні «В ефірі Трускавець»), м. Трускавець Львівської обл., не вчасно подало заяву про переоформлення ліцензії у зв’язку зі зміною керівника і складу пов’язаних осіб.

ТОВ «ТРК "ТВА"» (позивні «ТВА ФМ»), м. Чернівці, не дотримала умов ліцензії в частині програмної концепції мовлення та не дотрималась конкурсних умов. Зокрема, зменшила обсяг інформаційно-аналітичних  та  публіцистичних  передач (за ліцензією має бути не менше 3 год 10 хв на добу, фактично – 1 год 16 хв на добу), освітніх  програм (за ліцензією – не менше 3 год на добу, фактично – 20 хв 18 с на добу), а також підбірки музичних творів (за ліцензією – не менше 3 год на добу, фактично – 1 год 57 хв на добу).

В ефірі радіокомпанії не звучали дитячі передачі та аудіовізуальні твори, розраховані на дитячу аудиторію (за ліцензією їх має бути не менше ніж 1 год на добу). Також ліцензіат не виконав одну з конкурсних умов, яка передбачає, що в загальному обсязі власного мовлення не менше 15% мають становити інформаційні передачі місцевої тематики. У день моніторингу в ефірі «ТВА ФМ» не було зафіксовано таких програм. За словами представника, це порушення відбулось через хворобу співробітника.

Радіокомпанія КП Сокирянської районної ради «ТРО "Сокиряни"» (позивні: музичний твір «Позивні телерадіоорганізації «Сокиряни», автор Рудий Ю. А.»), м. Сокиряни Чернівецької обл., також не дотрималась умов програмної концепції. Ліцензіат зменшив частку програм власного виробництва (за ліцензією має бути не менше як 6 год 10 хв на добу, фактично – 3 год 50 хв на добу) і обсяг розважальних передач (за  ліцензією – не менше як 2 год 50 хв на добу, фактично – 2 год 13 хв на добу). Крім того, компанія не транслювала дитячі передачі та аудіовізуальні твори, розраховані на дитячу аудиторію (за ліцензією має бути не менше як 45 хв на добу). Також у день проведення моніторингу радіостанція щогодини не транслювала свої позивні. Представники радіостанції пояснили це виходом з ладу компресора.

Джерело: «Детектор медіа»

1