Сьогодні і завтра Чернівецький театр набиратиме слухачів до театральної студії без вікових обмежень (оновлено)

Сьогодні і завтра Чернівецький театр набиратиме слухачів до театральної студії без вікових обмежень (оновлено)

29.08.2014, 12:10

У Чернівецькому театрі давно планували відкрити театральну студію. Нарешті 2013 року давню мрію вдалося реалізувати. Про це розповіла художній керівник театру п.Людмила Скрипка.

- Перша професійна дитяча театральна студія, в якій займалися діти віком від 6 до 15 років, розпочала роботу у приміщенні Чернівецького академічного музично-драматичного театру ім. О. Кобилянської з осені минулого 2013  року. Презентація театральної студії відбулася під час відкриття театрального сезону.  Майже сотня дітей протягом навчального року відкривали таємниці акторської майстерності, сценічної мови, пластики та вокалу. Під керівництвом засл. Арт. України Людмили Скрипки їх цьому навчали знані буковинські актори та митці – засл. Арт. України Лариса Попенко, Юрій Марчак, Олексій Надкерничний, Оксана Первова-Рошка, Василь Гринюк та ін.  Упродовж року студійці брали участь у постановках театру. 

Перший курс навчання у театральній студії вже відкрив перших зірочок, яких чернівчани змогли побачити у виставах: «Солодка Даруся», «Тарас і Доля», «Білосніжка і семеро гномів», «Срібний павук», а також концертах, конкурсах, фестивалях.

А віддалена мета роботи студії - повноцінна дитяча музична вистава у нашому репертуарі. Дитячий молодіжний театр на базі нашого театру - це наша мрія. Театр приділяє велику увагу роботі з дітьми, у театрі більше десяти вистав саме для найменших глядачів. 

3-го червня 2014 року Театральна студія для дітей і молоді представила концертну програму «Подорож у казку». Це був звітний концерт студії, після якого у її вихованців розпочалися літні канікули. Проте вже восени цього року студія знову відкриває двері для усіх охочих навчатися театральному мистецтву.

Після безперечного успіху попереднього театрального сезону в театрі вирішили відкрити двері професійної студії не лише для дітей і молоді, але й дорослих. 

Продекламувати вірш, а ще проспівати, протанцювати, відкрити себе при розмові із членами комісії на співбесіді необхідно кожному, хто наважується прийти на кастинг до театральної студії при нашому ж театрі. Продемонструвала свої вміння 8-ми річна Тетянка, яка дуже хоче зіграти на сцені роль Білосніжки, а ще повчитися усьому, що справжні професіонали вчать у студії.

Тетянка Косован, прийшла на кастинг (8 років): «Дуже хочу бути артисткою і я навіть з братиком вже вдома вистави робимо. Танцюємо, співаємо, акробатику показуємо».

Вже у перший день кастингу, актор театру, виконавець багатьох головних ролей у виставах Чернівецького Храму Мельпомени – Олексій Надкерничний запевняє, таланти у буковинців є.

Олексій Надкерничний, член комісії, актор театру: «Є, є таланти і головне, що талант цей йде безпосередньо від дітей. Талант заритий у кожного з нас, можливо і глибоко, я так гадаю».

Не лише дітлахи приходили вже сьогодні, аби спробувати себе, в двері приймальної комісії стукалися і дорослі.

Василь Гринюк, член комісії, балетмейстер театру: «Навіть не сподіваєшся, що людина приходить і сама від себе шокована, що вона може робити такі речі, їй же ніхто цього не каже, поки не вчить».

Саме таким нововведенням у цьогорічному навчальному році театральної студії є набір у спеціальну старшу групу. Відтак, цього разу ніяких вікових обмежень немає, той, хто хоче ступити на сцену, навчитися акторської гри – може прийти на прослуховування. У театрі зазначили, це робиться саме за бажанням людей, бо минулого разу чимало дорослих просилося у студію.

Наталя Павлюк, член комісії: «Вони хочуть, хочуть сценічної мови, навчитися спілкуватися правильно, виважено себе вести і саме в такому напрямку ми з ними і будемо працювати і я думаю, що це доречно»

Нагадаємо, що ще взавтра, у суботу 30 серпня, також з 10 до 14 години, працюватиме комісія, яка зможе розгледіти у вас акторський талант. Відкривайтеся і ставайте ближчими до театральної культури.

Частково використано матеріали ТРК "Чернівці"

 

1