У Чернівецькому театрі відбулася прем'єра вистави 'Подорожі з ангелом', яку відкладали майже рік через карантин

У Чернівецькому театрі відбулася прем'єра вистави "Подорожі з ангелом", яку відкладали майже рік через карантин

08.02.2021, 08:40

 Цими вихідними у чернівецькому театрі відбулася довгоочікувана прем'єра вистави "Подорожі з ангелом", яку відкладали через карантин.  

Вистава була готова до показу ще на початку березня 2020 року, однак прем'єру довелося скасувати через світову пандемію коронавірусу. 

Нарешті майже з річною затримкою виставу побачили глядачі. 

Нагадаємо, 3 березня 2020 року, в Чернівецькому обласному музично-драматичному театрі розповіли про прем'єру вистави "Подорожі з ангелом", яка відбудеться у березні. 

"2019 рік ми завершили непогано, виконали фінансовий план. Відбулися у нас прем’єри, фестиваль "Золоті оплески Буковини", ми їхали з гастролями.

У приміщенні театру тривають реставраційні роботи, які потрібно вчасно завершити, було б добре це зробити до кінця травня. Капітальні ремонтні роботи у театрі залежатимуть від коштів, які нам виділять з бюджету області. В цьому році у нас дуже важлива подія - будівлі театру виповниться 115 років. На честь цієї події ми відкриємо 3 жовтня наш вже 15-тий фестиваль комедії "Золоті оплески Буковини". Ми з нетерпінням чекаємо кожного глядача.

Тепер хотілося поділитися планами на 2020 рік. І першою в цьому році прем’єрою "Подорожі за ангелом". Хочу вас познайомити з режисером-постановником вистави Миколою Яремків, який вперше співпрацює з нашим театром і працює над прем’єрою", - розповів Юрій Марчак.

«Подорожі з ангелом»: у Чернівецькому драмтеатрі відбудеться прем’єра вистави 

- Розповідати про прем'єру важко. Це як розповідати про смак торту. Краще його скуштувати. Ми хотіли б нашою п'єсою, нашою виставою, нашою новою прем'єрою подарувати людям, які прийдуть до нас в театр, певну дозу оптимізму, певну дозу любові, не лише любові між чоловіком та жінкою, а любові до ближнього. Це те, що принесло християнство в нашу цивілізацію, - розповів режисер-постановник вистави "Подорожі з ангелом" Микола Яремків. - Тому час від часу треба нагадувати і виховувати людей саме у цьому плані. Оцю задачу і поставило перед собою театр у новій прем’єрі". 

Він додав, що дана п'єса потрапила до його рук випадково і він захотів відтворити її на сцені театру. Автором п'єси є сучасний московський драматург, Петро Гладилін, який з великою радістю дозволив театру реалізувати його п’єсу. 

"Раніше я чув про нього, навіть бачив його вистави. Я був приємно здивований тим листом, який отримав театр від Петра Гладиліна. Він з великою радістю дозволив театру реалізувати цю п’єсу, яка йде в усіх колишніх країнах Радянського союзу. Ця п’єса мене дуже заінтригувала. Я згадав фразу, яку колись сказав цар Соломон: "Якщо хтось каже, що любить Бога, а брата свого ненавидить – неправда це". І от сюжет нашої п’єси тримається саме на цьому твердженні", - підсумував Микола Яремків.

Також він зауважив професійність чернівецьких акторів.

"Хочу сказати, що трупа вашого театру дуже перспективна і дуже сильна. Я кажу це, як професіонал, я не маю права брехати. Такі вистави, які я побачив у вашому театрі – це просто творча удача надзвичайна. Це дуже хороша робота. Я дуже радий, що я маю таку можливість зустрітися з творчим колективом", - додав Яремків.

Прем'єра вистави відбудеться 14-15 березня 2020 року.

Окрім прем'єри, у березні на глядачів театру очікує театралізований концерт з нагоди Міжнародного дня театру під назвою "Маленька сповідь його величності театру". Режисером цього дійства стала акторка Марічка Романова. 

"Я дуже люблю театр. Для мене 27 березня – це дуже особливий день разом з Великоднем та Різдвом. Пам’ятаю, одного разу я прокинулася у День театру, а моя донька Софія, якій було на той час 6 років, сіла, подивилася на мене і каже: мамо, ти знаєш, коли актор одягає маску на обличчя, він знімає її з душі. Я запам’ятала ці слова. І коли мені запропонували бути режисером цього концерту, це прозвучало для мене як тема. Є багато речей, яких глядач не знає і не знатиме ніколи. Є багато хвилювань, які актор не дозволить собі показати глядачеві. Тому що продзвенів третій дзвоник. І ви чекаєте від нас вистави, а ми її граємо, але дуже мало хто знає, що насправді у цей момент хвилює нас.

Між концертними номерами будуть логічні акторські підведення до них. Ці шматки будуть драматичними. Десь буде монолог, десь буде діалог, десь групова сцена, я хотіла показати приховані нюанси акторів, відкрити їх для публіки. Так як 27 березня прийнято робити капусники, я дозволила собі зробити деякі діалоги у жанрі комедії, де ми сумуємо, сміємося, а десь правдиво і чесно говоримо про проблеми.

Драматичний актор сьогодні не так цінується, як актор Ліги сміху. Драматичний актор поставлений в умови виживання. Не люблю жалітися, але мені здається, що коли актор йде по вулиці, його мають впізнавати, він має іти з гордо піднятою головою, думаючи про творчість, а не про те, що йому ще сьогодні треба десь побігти на приватні уроки, чи десь знайти підробіток, для того, щоб хоча б достойно існувати. Якісь такі проблеми я намагалася у жартівливому жанрі вплести у канву сценарію", - розповіла Марічка Романова.

 Фото та відео Артема АРТЕМЕНКА

Джерело: https://pogliad.ua/, https://molbuk.ua/ та https://acc.cv.ua/ 

1