Чернівецький свободівець постраждав у п'яній бійці, яку сам спровокував - міліція

Чернівецький свободівець постраждав у п'яній бійці, яку сам спровокував - міліція

26.09.2012, 19:30

Керівник Чернівецького міського виборчого штабу ВО "Свобода" постраждав під час п'яних розбірок. Про це повідомили у СГЗ УМВС у Чернівецькій області. Окрім того, у міліції стверджують, що саме він спровокував бійку. свободівця оштрафували.

Як повідомили у прес-службі міліції, 24 вересня прес-служба ВО «Свобода» через деякі Інтернет-видання розповсюдила інформацію про те, що «23 вересня приблизно опівночі у селі Мамаївці Чернівецької області двома невідомими вчинено напад на керівника Чернівецького міського виборчого штабу Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олега Дяконюка та завдано йому численних тілесних ушкоджень». Зі слів О. Дяконюка вказаний інцидент пов’язаний із його політичною діяльністю.

УМВС України в Чернівецькій області з приводу вищевказаної інформації повідомляє наступне.

Дійсно 24.09.2012 року о 15.15 год. до чергової частини Кіцманського РВ УМВС надійшла письмова заява від Дяконюка Олега Івановича про те, що 23.09.2012 року під час того, як він знаходився біля одного з магазинів у селі Мамаївці, його побив невідомий.

Для встановлення всіх обставин події даного повідомлення співробітниками міліції одразу була проведена ретельна перевірка.

В ході перевірки правоохоронці з’ясували, що Олег Дяконюк разом із товаришами під час перегляду футбольного матчу вживали алкогольні напої, о 23.00 годині прийшли до магазину, де додатково вжили спиртне. В цей час до магазину на автомобілі під’їхали двоє 26-річних жителів міста Чернівці для того, щоб придбати продукти харчування.

Олег Дяконюк та його товариші, перебуваючи в нетверезому стані, почали висловлюватись нецензурною лайкою на адресу чернівчан та кидати в них серветки. Ці дії спровокували суперечку між чоловіками, в ході якої один із них наніс Олегу Дяконюку два удари кулаком в обличчя. В свою чергу, Олег Дяконюк кинув каменем в автомобіль приїжджих, унаслідок чого було пошкоджене бокове скло, після чого він утік з місця події.

При опитуванні учасників події встановлено, що чернівчани не є депутатами та не перебувають у будь-яких політичних партіях, а суперечка виникла спонтанно на ґрунті алкогольного сп’яніння, через особисті образи та не мала будь-якого політичного підґрунтя.

Також інформуємо, що у відношенні всіх учасників хуліганського вчинку, в тому числі і О. Дяконюка, складено адмінпротоколи, які скеровані до Кіцманського районного суду.

Одночасно інформуємо, що О. Дяконюк звернувся до міліції із другою заявою, в якій просить припинити подальший розгляд першої заяви, так як не має ніяких претензій до осіб, які його побили.

Раніше прес-служба Чернівецької обласної організації ВО "Свобода"  повідомила: Вчинено напад на керівника виборчого штабу ВО «Свобода» у місті Чернівці.

23 вересня 2012 року близько 24.00 у селі Мамаївці Чернівецької області двома невідомими вчинено напад на керівника Чернівецького міського виборчого штабу Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олега Дяконюка. Свободівцю завдано численних тілесних ушкоджень і лише через втручання випадкових перехожих, напад минувся тільки побиттям.

Як повідомив Олег Дяконюк, вказаний інцидент він пов’язує зі своєю політичною діяльністю. Один з нападників відволік увагу свободівця, у той час, як інший завдав два удари ззаду. Працювали професіонали, оскільки після цих ударів Олег Дяконюк майже втратив свідомість та не міг дати відсіч. Потім нападники добивали напівпритомного свободівця аж поки випадковий перехожий не втрутився, погрожуючи викликати міліцію.

Керівник Чернівецького міського виборчого штабу ВО «Свобода» зазначив, що напад не має побутового характеру і не є банальним хуліганством. Жодних конфліктів, розцінених як побутові, Олег Дяконюк не мав. Крім того, нападники чітко знали на кого і коли вчинити напад.

Свободівець спрямував відповідну заяву до правоохоронних органів та висловив сподівання на швидкому й неупередженому розкритті злочину.

1