Чернівецький рибоохоронний патруль пересяде на Renault Duster

Чернівецький рибоохоронний патруль пересяде на Renault Duster

17.08.2017, 12:38

Триває передача нової техніки до рибоохоронних патрулів в регіонах, - Держрибагентство

Станом на середину серпня Держрибагентством передано до рибоохоронних патрулів 11 нових та сучасних автомобілів Renault Duster. У червні-липні Азовський, Одеський, Запорізький, Полтавський, Харківський рибоохоронний патруль та Управління оперативного реагування «Рибоохоронний патруль» отримали по 1 машині, Дніпропетровський патруль – 2, Чорноморський – 3 автомобілі. Вся техніка придбана через систему Prozorro на кошти в рамках бюджету 40 млн грн на нову техніку для рибоохоронного патруля.

Також відомством вже закуплено 11 автівок для Рівненької, Полтавської, Тернопільської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Чернівецької, Житомирської, Одеської області та Азовського басейнового управління. Очікується, що передача техніки відбудеться наступного тижня, орієнтовно – 22 серпня.

Як повідомлялось раніше, реформа органів рибоохорони передбачає ліквідацію органів рибоохорони та створення нового рибоохоронного патруля   через відкритий кадровий конкурс, нове сучасне обладнання та якісно-інші підходи та умови роботи. Заробітну плату патрульних було підвищено в рази – до 9-10 тис грн, до реформи було 1,2 тис грн. Так, на Полтавщині середня  оплата праці патрульного становить 9,9 тис грн, на Запоріжчині – 9,6 тис грн, на Дніпропетровщині – 9,1 тис грн, на Миколаївщині – 9,2 тис грн.

Нагадаємо, всього 43 сучасних автомобілі Renault Duster буде закуплено для 22 територіальних управлінь запущеного рибоохоронного патруля.  Передача техніки здійснюватиметься в кілька етапів. Протягом серпня-жовтня планується закуповувати по 8-10 автомобілів щомісячно. Графік передачі розбито, враховуючи потреби та завантаженість рибоохоронного патруля. Рибоохоронні патрулі, що знаходяться на каскаді річки Дніпро та в Азово-Чорноморському басейні отримають по 3 автомобіля. Патрулі, зоною відповідальності яких є внутрішні водойми, – по 1 автомобілю.

1