Чернівецький гросмейстер Бернадський – чемпіон Грузії

Чернівецький гросмейстер Бернадський – чемпіон Грузії

15.10.2015, 23:28

З 5 по 11 жовтня в курортному містечку Урекі (Грузія), що знаменитий своїми унікальними пляжами з магнітними пісками, відбувся командний Чемпіонат Грузії з шахів. На старт змагань вийшло 8 провідних шахових дружин Грузії, у складі кожної виступало 6 шахістів (4 чоловіка та 2 жінки). Про високий рівень турніру свідчить той факт, що серед 48 учасників було 16 міжнародних гросмейстерів, 13 міжнародних майстрів та 5 майстрів ФІДЕ.

В результаті запеклої боротьби перемогу здобула команда «Самегрело» (за назвою регіону у Західній Грузії), яку очолював на першій дошці молодий чернівецький гросмейстер Віталій Бернадський. Разом з ним перемогу розділив інтернаціональний колектив команди у складі Віталія Сівука, Юлії Осьмак (обидва представники України), Майя Ломінеішвілі (Грузія), Валерій Попов та Максим Чігаєв (обидва – Росія).

Шаховий клуб «Самегрело», як діючий чемпіон Грузії, отримав пріоритетне право представляти цю країну на клубному Чемпіонаті Європи цього року. Отож, сподіватимемося на нові звитяги Віталія Бернадського та його команди !!!

Додаток: Підсумкова турнірна таблиця командного чемпіонату Грузії за посиланнями:

http://www.chess-results.com/tnr189798.aspx?lan=1

 

1