Чернівецький департамент охорони здоров’я придбає невідомі кисневі концентратори на три мільйона гривень

Чернівецький департамент охорони здоров’я придбає невідомі кисневі концентратори на три мільйона гривень

23.10.2020, 11:38

Департамент охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації 21 жовтня підписав договір із ТОВ «Мед Ексім» на постачання медичних концентраторів на загальну суму 3,01 млн грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Кисневі концентратори – це обладнання призначене для лікування хвороб дихальної системи. Вони дозволяють подавати пацієнту кисень у тих випадках, коли немає відповідних балонів або спеціальної централізованої подачі.

За договором замовили 75 концентраторів. Серед них 30 концентраторів невідомого виробника моделі AE-5-S та 40 концентраторів AE-8-S. Відомостей про такі моделі концентраторів в мережі знайти не вдалось, як і аналогічних закупівель в системі Prozorro.

Обладнання генеруватиме кисень високої концентрації з атмосферного повітря. За технічними характеристиками моделі AE-5-S виробляють до 5 літрів кисню за хвилину, а AE-8-S – до 8 л/хв. Їх вартість становить 34 тис. грн і 45 тис. грн за штуку відповідно.

Концентратори мають можливість здійснювати безперервну роботу впродовж восьми тисяч годин, а також інтелектуальну систему самодіагностики та сигналізації у випадку перегріву, низької концентрації кисню та відсутності живлення.

Нагадаємо, що аналогічну закупівлю у липні проводив Департамент охорони  у Закарпатській області. Тоді замовили 76 концентраторів моделі OX-10A, а їх ціна дорівнювала 36 тис. грн за штуку.

ТОВ «Мед-Ексім» зареєстровано у Києві. Фірма спеціалізується на продажі медичних товарів. Власницею фірми є мешканка Чернігівської області Ганна Бублик.

З початку 2020 року компанія «Мед Ексім» отримала 177 державних замовлень на 134 млн грн, переважна більшість з яких – на постачання медичного обладнання. 

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.

Джерело: http://lviv.nashigroshi.org/2020/10/23/chernivetskyj-departament-ohorony-zdorov-ya-prydbaye-nevidomi-kysnevi-kontsentratory-na-try-miljona-gryven/

1