Чернівецький аеропорт страйкуватиме через заборгованість?

Чернівецький аеропорт страйкуватиме через заборгованість?

29.12.2013, 17:50

Три українські аеропорти страйкуватимуть через заборгованість.

На сторінці Всеукраїнського Страйкового Комітету в мережі фейсбук з'явилось повідомлення, що три українські міжнародні аеропорти візьмуть участь у страйку. Про це повідомляє Головний Чернівецький Портал.

Страйкоми луганського, миколаївського та чернівецького міжнародних аеропортів прийняли рішення про участь у всеукраїнському страйку. Держава заборгувала працівникам даних аеропортів заробітну платню на суму понад 2 млн. грн.

Швидше за все повідомлення про стайк - не зовсім коректне. Адже чернівецький аеропорт - не державне, а комунальне підприємство. Борги по зарплаті там справді є. І Чернівецька міськра рада час від часу цю заборгованість перекриває. Використовуючи для цього ресурси ще одного комунального підприємства - Калинівського ринку. Востанне таким чином аеропорт отримав від "Калинки" 900 тисяч гривень для погашення зарплатних боргів. "Міський торговельний комплекс «Калинівський ринок» надав комунальному підприємству «Міжнародний аеропорт «Чернівці» поворотну фінансову допомогу наприкінці листопада 2013 року. Таке рішення прийняла чергова сесія Чернівецької міської ради.

За останні 5 років у чернівецький аеропорт вклали більше 30 млн. грн.  Наразі аеропорт є збитковим і не може виплатити зарплату своїм працівникам.

Нагадаємо, що нещодавно Чернівці відновили авіасполучення з Києвом. Вартість авіаперельоту – від 1664 гривень в обидва боки.

1