Паломники-хасиди відвідають Садгірську синагогу та Вижницю, де жив легендарний цадик Бешт – засновник хасидизму

Паломники-хасиди відвідають Садгірську синагогу та Вижницю, де жив легендарний цадик Бешт – засновник хасидизму

04.04.2018, 21:24

Питання, пов’язані із приїздом та перебуванням на території Чернівецької області групи паломників-хасидів 12-14 квітня цього року обговорено на нараді, участь у якій взяв голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян.

Заслухано інформацію стан туристичної інфраструктури Вижницького району, розглянуто орієнтовний план перебування делегації на теренах краю.

На завершення насиченого робочого дня взяв участь у нараді, присвяченій питанню приїзду та перебуванням на території області групи хасидів. Планується, що закордонні гості з Америки, Ізраїлю, Канади та Англії прибудуть до нас 12 квітня, аби відвідати знамениту Садгірську синагогу у Чернівцях, а також побувати у Вижниці, де свого часу жив легендарний цадик Бешт – засновник хасидизму, - розповів Іван Мунтян. 

- Разом із керівниками правоохоронних та контролюючих органів, окремих структурних підрозділів ОДА та служб області обговорили питання перебування іноземної делегації на території області.  

Окрему увагу приділено питанням забезпечення громадського порядку та безпеки дорожнього руху. Згідно орієнтовної програми перебування, делегація хасидів з Канади, Великобританії, Ізраїлю та Сполучених Штатів Америки відвідає Садгірську синагогу у м. Чернівцях і місце розташування старої синагоги у м. Вижниці.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1


КОМЕНТАРІ (1)

азохен вей :-))

avatar

садигура

05 квітня 2018 12:11