Чернівецькій ОДА не подобаються заголовки BukNews

Чернівецькій ОДА не подобаються заголовки BukNews

29.07.2013, 21:17

Прес-служба Чернівецької обласної державної адміністрації поширила заяву "Прес-служба обласної державної адміністрації закликає буковинських медійників не піддаватись емоційним настроям, а дотримуватись журналістських стандартів". Після брифінгу керівника виконавчої влади краю Михайла Папієва та після пікету працівників телеканалу ТВА окремі Інтернет-видання розмістили матеріали наступних змістів: «Журналісти намагалися взяти штурмом Чернівецьку облдержадміністрацію» (портал БукІнфо), «Папієв сховався від журналістів ТВА?» («Молодий буковинець») «У Чернівцях журналісти спробували прорватися до губернатора: влада наполягає, що відключення сигналу здійснено самими працівниками ТВА» (портал Buknews), «Галиць відмовився спілкуватись з журналістами» (портал «Буковинська правда») тощо, котрі порушують один із найважливіших стандартів журналістики – неупереджену та збалансовану подачу інформації.

Варто нагадати, що о 10.30 у фойє обласної державної адміністрації Михайло Папієв провів брифінг з представниками ЗМІ, на якому, у тому числі, були присутні і журналісти телеканалу ТВА і які задавали питання голові обласної державної адміністрації. Цей захід був попередньо анонсований і на нього потрапили усі без виключення журналісти. Як можуть працівники ТВА «прориватись» до голови ОДА та одночасно перебуваючи на брифінгу, задаючи питання керівнику виконавчої влади краю? Де у цьому факті журналістська логіка, об’єктивність та неупередженість? Окрім цього, перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць зустрівся з представниками телеканалу ТВА та у форматі конструктивного партнерського діалогу поспілкувався із ними.

Відтак усі заголовки в Інтернет-ресурсах є викривленням інформації, подача її упереджено та заангажовано, що є неприйнятним для медійного працівника. Натомість усі журналістські стандарти, що є ознакою демократичного суспільства, базуються на принципі збалансованої подачі інформації, до чого і закликаємо колег.

Коментар BukNews: Звертаємо увагу авторів звернення на той факт, що портал Buknews подав позицію обидвох сторін сьогоднішнього з'ясування стосунків під стінами і в стінах ОДА, як того і вимагають усі журналістські стандарти та принципи збалансованої подачі інформації. Натомість заголовки новин належать винятково до сфери редакційної політики, на яку органи державної влади не повинні впливати,  що є ознакою демократичного суспільства.

1