'Чернівецькі зрадники оскаржили своє виключення з 'Батьківщини', проте ставати на захист Тимошенко зовсім не поспішають', - Іван Мунтян

"Чернівецькі зрадники оскаржили своє виключення з "Батьківщини", проте ставати на захист Тимошенко зовсім не поспішають", - Іван Мунтян

13.10.2011, 16:18

"Не хотів би про цих людей навіть говорити. Жодних контактів з ними у нас немає. І ми їх не прагнемо. Зрадивши один раз – зрадник зраджуватиме постійно. І таких людей ніхто нормально не сприйматиме, - сказав під час прес-конференції у середу, 12 жовтня, голова Чернівецької обласної організації ВО "Батьківщина" Іван Мунтян. - Їхню справжню позицію у нинішній ситуації засвідчує те, як вони голосують в Чернівецьких обласній раді, міській. Коли ми ставимо на голосування питання про засудження політичних репресій, а вони не голосують, то про що далі казати. Це люди, які вже  настільки відірвалися від реального життя, що  мати з ними якісь контакти немає жодного сенсу. Про що з ними говорити?

 Але попри це ряд цих депутатів звернулися до Центрального виконавчого секретаріату нашої партії ВО "Батьківщина", конкретно до голови КРК, зі скаргою, що їх неправильно було виключено з партії. У моїй присутності, під час засідання комісії, усі вони обіцяли, рвали на собі сорочки, що далі залишаються ідейними... Їм запропонували: засвідчіть свою позицію, покажіть нам, упродовж місяця-двох  –  починаючи з сьогоднішнього дня, свої реальні дії проти чинної влади. І ці люди пообіцяли, що зроблять це. Але жодної заяви, жодного голосування, жодного вчинку від них так і не дочекалися. Їм дали шанс, але вони ним не скористалися. Насправді, ці люди не хочуть підтримувати Тимошенко.

 Якщо у них є щось особисто проти мене, за те, що  я виключив їх з партії, але вони все одно залишаються ідейними опозиціонерами, то нехай тепер зроблять заяву на підтримку Тимошенко. Врешті, нехай скористаються нагодою і поїдуть до Києва для участі в акціях протесту. Цього немає. Я бачив, як виключений з партії депутат на серйозному джипі проїхав під час акції протесту по Хрещатику,  байдуже проїхав повз і навіть не пригальмував, не вийшов. Для них це ніби якась новина. Оцінюйте самі таку їхню поведінку. Бог їм суддя!".